majak81 20.12.07, 12:18 Dziewczyny czy lactovaginal dopochwowo moge stosować równoczesnie z miesiączką? czy są moze jakies przeciwskazania w tym okresie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enella Re: lactovaginal a okres??? 20.12.07, 19:00 nie mozna. a wogole to lek do bani. wcale nie zwieksza paleczek kwasu mlekowego. lepiej jesc 2 male jogurty naturalne dziennie, uzywac do mycia mydla glicerynowego bezzapachowego, nie stosowac tamponow...to tak antygrzybicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: lactovaginal a okres??? 20.12.07, 20:51 W czasie miesiączki nie ma sensu brać laktowaginalu-przecież wypłynie Ci z krwią.Co do poprzedniczki to się zgadzam tylko z częścią bo mi pomaga-biorę raz w tygodniu profilaktycznie i skończyły się upławy z którymi miałam ciągle problem więc jednak zakwasza pochwę. Odpowiedz Link Zgłoś
enella Re: lactovaginal a okres??? 20.12.07, 23:45 regularnie przy lacto robilam posiew, ktory potwierdzal, ze paleczek kw. mlekowego nie przyrasta. gin potwierdzil, ze to pic na wode i fotomontaz. ale ja podobno trudny przypadek jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
hanna26 Re: lactovaginal a okres??? 21.12.07, 00:05 Może to jest zależne od organizmu. Na Ciebie nie działa, a np. na mnie działa znakomicie. Skończyły mi się wieczne kłopoty z grzybica, od kiedy zaczęłam to stosować. Odpowiedz Link Zgłoś
anulka59 Re: lactovaginal a okres??? 21.12.07, 07:41 Ja biorąc laktowaginal właśnie miałam paeczek kwasu mlekowego na 3plusy(oznaczenie z labolatorium)-czyli bardzo dużo.To pewnie tak jak z lekami na jednych działa a na drugich nie.Mi przy złych posiewach po wyleczeniu antybiotykiem gin właśnie zalecił laktowaginal-więc mój gin chyba nie uważa że to nic nie daje i ja też bo się przekonałam na sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
majak81 Re: lactovaginal a okres??? 21.12.07, 08:22 Dzieki dziewczyny za wszelkie informacje....w takim razie teraz bede jesc 2 jogurty. Ja mam zupełny brak pałeczek i ciezką bakterie - paciorkowca- wiec teraz zastanawiam sie czy ten lactovag... mi zakwasi? Za jakis tydzien ide zrobic posiew i najwazniejsze to zebym sie pozbyła tej bakterii... bo czeka mnie droznosc... Wszyskiego dobrego, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgoshia Re: lactovaginal a okres??? 21.12.07, 09:50 Bardzo dobrym lekiem aby przywrócic prawidłoą florę fizjologiczną pochwy jest lek o nazwie Gynoflor (lek zawiera m.in. nie mniej niż 10 mln żywych pałeczek kwasu mlekowego) , nie wiem jednak czy mozna go kupić bez recepty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś