Gość: Magda IP: *.blue.net.pl / 10.0.0.* 11.08.03, 19:25 Mój mąż ma fatalne wyniki nasienia (0% plemników o prawidłowej budowie). Pocieszcie mnie i powiedzcie, że to da się zmienić! Czy możecie polecić nam jakiegoś dobrego androloga ze Szczecina? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
olkab Re: Androlog w Szczecinie 12.08.03, 09:58 Witam Sądze że Twój mąż robił badania na Unii Lubelskiej???? Mój też tam robił i wyszło że ma 4% prawidłowej budowy.. i co lepsze znam chyba z 10 osób które robiły tam badania i wszystkie parametry mają w miare dobre oprócz budowy... dodatkowo mój robił badanie też i w medicusie i tam wyszło że 90% ma prawidłową budowę.. !!! Teraz zrobił badania w Gamecie w Łodzi zobaczymy co tam wyjdzie sądze że wtedy będzie można wyciągnąć wnioski na temat lab na Unii Lubelskiej bo to jak dla mnie zbyt dziwny zbieg okoliczności że u większości osób wychodzą tam takie kiepskie parametry budowy nasienia. Co do poprawy - niestety sposobów raczej nie ma... jezeli pozostałe parametry nasienia są dobre to radziłabym zrobić badania jeszcze gdzie indziej i ewentualnie wybrać się do kliniki leczenia niepłodności - słyszałam pochlebne opinie o Ars medice na Mickiewicza. My teraz będziemy leczyć się w Łodzi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Androlog w Szczecinie IP: *.blue.net.pl / 10.0.0.* 12.08.03, 19:02 Witam i pozdrawiam! Dodałaś mi trochę otuchy! Na pewno powtórzymy te badania. Mam nadzieje, że laboratorium w Łodzi okaże się szczęśliwsze dla "naszych" plemników. Będę trzymała kciuki i proszę daj znak, jak wyszły badania! Odpowiedz Link Zgłoś
olkab Re: Androlog w Szczecinie 13.08.03, 16:21 Mam już wyniki.... Może Cię pocieszę ale w Łodzi wyszło że 20% ma prawidłową budowę (na Unii 4%) więc coś na pewno tam zaniżają.... Ale poza tym są beznadziejne ilość spadła drastycznie... z ruchem też nie najlepiej... ehhh.... (( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Androlog w Szczecinie IP: *.blue.net.pl / 10.0.0.* 13.08.03, 18:54 A wszystko przez te plemniki ... Nie martw się, sama zauważyłaś, że co badanie to inny wynik. Jeden raz lepiej, innym gorzej. Z rachunku prawdopodobieństwa wychodzi, że następnym razem musi być rewelacyjnie! Mój mąż jednego dnia pod względem ilości dwukrotnie przekroczył normę, a za miesiąc nawet nie przekroczył dolnej granicy. Głowa do góry! Następnym razem będzie lepiej.! Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonasz Re: Androlog w Szczecinie IP: *.espol.com.pl 13.08.03, 23:10 My tez zaczynalismy od 0 procent. Maz chodzil do urologa dr Machoya.Ale tak naprawde leczyl go moj ginekolog, Morfologia skoczyla do 6 procent, potem spadla, Zaszlam w ciaze po trzeciej inseminacji, Glowa do gory, Iwonasz Odpowiedz Link Zgłoś
olkab Re: Androlog w Szczecinie 16.08.03, 18:28 Mój też był kilka razy u dr Machoya wtedy badanie pokazało że ma 16 mln... teraz jest tylko 7((( Iwona przy jakim nasieniu udało Ci zaciążyć????? My też zdecydujemy się na inseminację prawdopodobnie w Gamecie bo teraz w Łodzi mieszkamy ale obawiam się że wyniki mojego są zbyt kiepskie i nic z tego nie będzie zrobimy jeszcze posiew żeby zobaczyć czy to nie wina bakterii. Aha - spojrzałam jeszcze raz na wyniki badań z Unii Lubelskiej wg nich miał tylko 2% o prawidłowej budowie (teraz ma 20%) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Androlog w Szczecinie IP: *.blue.net.pl / 10.0.0.* 16.08.03, 18:37 Ile kosztowało Was leczenie u Machoya? Mąż się do niego wybiera ze swoimi wynikami i nie wiem, czego mam się spodziewać. A tyle kasy już wydaliśmy na te wszystkie wyniki, że aż się boję myśleć, co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś
olkab Re: Androlog w Szczecinie 18.08.03, 09:14 My byliśmy rok temu - za wizytę płaciliśmy za pierwszym razem 70zl a za drugim 50 więc nie aż tak drogo tu w Łodzi bedziemy płacić 100 zł no ale ponoć lepsi specjaliści Machoy zlecił usg jąder kosztowało też chyba 70zł do tego badanie prolaktyny i testosteronu.. u mojego prolaktyna była w normie ale blisko górnej granicy więc przepisał mu parlodel.. podczas jego brania zrobiliśmy badania i miał 16mln może to dzięki niemu? W każdym razie Machoy jest lekko zakręcony powiedział nam że jak dla niego nasienie powinno być powyżej 10mln i można spokojnie zachodzić w ciąże)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwonasz Re: Androlog w Szczecinie IP: *.espol.com.pl 18.08.03, 10:23 Hej Ceny u Machoya j.w. Dodam jeszcze, ze mąż przeszedł operacje żylaków powrózka i kuracje hormonalno witaminową. Zaszłam w ciąże przy morfologii 2 procent, ilość plemników 50 mln. Życzę powodzenia Iwonasz Odpowiedz Link Zgłoś
august4 Re: Androlog w Szczecinie 20.08.03, 14:29 Moje plemniki żyły tylko 4 godziny. Po kuracji (80 dni) u R. Tomaszewskiego (Re- Curo) żyją 24 godziny i przybyło ich o 20 000 000. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Androlog w Szczecinie IP: *.blue.net.pl / 10.0.0.* 20.08.03, 18:25 Proszę napisz mi coś bliżej. Co to za R. Tomaszewski? Jak można się z nim skontaktować? Przyjmuje prywatnie czy w przychodni? Na czym polegała kuracja? Jakie miałeś wyniki przed kuracją? Będę bardzo, ale to bardzo wczięczna za odpowiedź!!! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vikki Re: Androlog w Szczecinie IP: *.idea.pl 20.08.03, 21:47 Co do wyników z UL oni mają bardzo ostre kryteria mój mąż ma 2% i doktor powiedział że to w normie, że gdzie indziej wyszło by nawet 30%. Wszystko zależy również od ilości. co innego 2% z 80 mln., a 10% z 15 mln. Odpowiedz Link Zgłoś