Dodaj do ulubionych

bakterie c.d.

IP: 153.19.112.* 18.08.03, 08:08
Dziewczyny, jak to możliwe: ja mam bakterie, a mój mąż nie. Jest zupełnie
czysty. Do lekarza poszłam tylko z moimi wynikami (++), bo wyników męża
jeszcze nie było. Lekarz zapisał mi Augmentin i zalecił, żeby mąż też brał
ten antybiotyk, bo na pewno ma te same bakterie. Nazajutrz mąż odebrał wyniki
i okazało się, że nie ma żadnych bakterii.
Jak to jest u Was?
Czy w ogóle można się kochać, gdy jedno z nas ma bakterie???
Obserwuj wątek
    • bea975 Re: bakterie c.d. 18.08.03, 08:25
      A co to za bakteria??? Swoją drogą nie wiem co masz na myśli mówiąc, że twoja
      druga połówka jest czysta. Nie ma ludzi zupełnie jałowych. Jeżeli wymaz był
      pobierany ze skóry (podejrzewam. że spod napletka) to musiały tam być jakieś
      bakcyle. Inaczej pomyślałabym, że coś było nie tak z pobieraniem próbki do
      badań. Swoją drogą niekoniecznie muszą to być te same bakterie co u ciebie,
      zwłaszcza jeżeli jako zabezpieczenie stosowaliście prezerwatywę.
      Pozdrawiam smile))
      • Gość: kaja3004 Re: bakterie c.d. IP: 153.19.112.* 18.08.03, 08:35
        Oj, chyba rzadko odwiedzasz to forum. Poczytaj sobie posty pod tematem "Mam
        bakterie", który rozpoczęłam w zeszłym tygodniu. Pa.
    • bea975 Re: bakterie c.d. 18.08.03, 09:50
      O, sorry, właśnie dotarłam do Twojego wcześniejszego posta. Zagrała we mnie
      żyłka zawodowca. Domyślam się, że chodzi o E. coli lub E. faecalis. Jeżeli tak
      to Augumentin powinien być skuteczny, chociaż w przypadku pochwy widziałam
      wiele przypadków kiedy leczono zgodnie z antybiogramem a efektów nie było. Może
      bardziej efektywne byłoby zastosowanie czegoś dopochwowo, bo z tego co pamiętam
      Augumentin jest tylko w formie tabletek, zastrzyków tudzież syropu. Na pewno
      lekarz będzie wiedział jak poprowadzić leczenie.
      Pozdrawiam jeszcze raz i przepraszam za swoją nieuwagę smile
      • Gość: kaja3004 Re: bakterie c.d. IP: 153.19.112.* 18.08.03, 10:11
        OK, nic się przecież nie stałosmile)) Zdadza się - mam E. faecalis. Oprócz
        Augmentinu biorę również globulki dopochwowe.
        Czy mój mąż może się ode mnie zarazić w czasie stosunku?
        Zapomniałam o to zapytać mojego lekarza, a do następnej wizyty został mi ponad
        tydzień.
    • bea975 Re: bakterie c.d. 18.08.03, 10:45
      Niestety myślę, że (przynajmniej teoretycznie) jest to możliwe sad Może do czasu
      wyleczenia podziałałby trik z podziurawioną prezerwatywą. Chłopaki miałyby
      jakieś ujście a mężuś byłby chroniony. Kłopot w tym że nie mam pojęcia czy nie
      zmniejsza to szans na poczęcie bo mimo wszystko to dodatkowa przeszkoda dla
      plemniczków sad
    • Gość: kasialu Re: bakterie c.d. IP: *.mofnet.gov.pl 18.08.03, 12:34
      Kaja ja też się cały czas męczę z tymi bakcylami. Wiesz, lekarz to już zaczął
      to olewać i odradził mi branie antybiotyków. Stwierdził, ze nie powinno to
      przeszkadzać w zajściu w ciąże, ale nie powiedział też, czy jakby mi się udało
      zajść czy to nie zaszkodzi dzidziusiowi. brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
      • bea975 Re: bakterie c.d. 18.08.03, 12:50
        Dziewczyny, właśnie dobrnęłam do końca czytania starego wątku smile)) i rękami i
        nogami popieram lekarza Kasialu. Ja również nie sądzę żeby wpływało to w
        większym stopniu na fakt, że nie możemy doczekać się dzidziusia. Występowanie
        niewielkich ilości E.coli i E faecalis jest niestety normalne dla kobiet
        współżyjących płciowo (ja mam E.coli) i jeżeli nie ma objawów to nie ma co
        katować. Po antybiotykach można sobie jedynie wyjałowić organizm i dopiero
        wtedy zaczynają się kłopoty bo wchodzą drożdżaki i inne świństwa.
        Kasialu, spytaj w laboratorium w którym robiłaś badania czy oni prowadzą
        również diagnostykę w kierunku Gardnerella vaginalis, bo opisane przez ciebie
        objawy podręcznikowo przypominają zakażenie tym drobnoustrojem (ten rybi
        zapach). Warto spróbować, chociaż nie zarzekam się że to na pewno to smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka