Dodaj do ulubionych

Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz proszę!

IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 13:53
Witaj.
Proszę napisz jaka bakteria (lub bakterie bo wiem ze czasami moze być kilka)
powodowały u Ciebie takie komplikacje i jakie badanie wykryło ich obecność.
Podejrzewam cos takiego u mojego ukochanego mężusia.
Jeśli mozesz napisz.
Staramy sie juz od ,5 roku i nic.
Miałam E. coli i nie wiem narazie bo dopiero kończę brać antybiotyki i
jakies "robione" na receptę globulki.
Wcześniej miałam ciagle nawracajace grzybice nie wiem dlaczego i skąd bo
pilnowałam sie bardzo.
Podejrzewam że jakieś bakterie moga byc w nasieniu męża.

Napisz jesli coś wiesz.
Czy "to" może być przyczyna?

Pozdrawiam
Wiki
Obserwuj wątek
    • bella76 Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros 21.08.03, 15:35
      Wiki, intrygujesz mnie, musze przyznacwink Zakladasz mase watkow na rozne
      tematy, podejrzewasz u swojego meza milion rzeczy i caly czas mi sie nasuwa
      jedno pytanie - dlaczego nie pojdziecie sie przebadac, skoro sie tak
      denerwujesz? Dlaczego twoj maz nie zbada nasienia, ty nie sprawdzisz co z toba
      tylko tak dzialasz po omacku nie wiedzac co i jak, a moze jestescie oboje
      zupelnie zdrowi? W koncu pol roku staran to wcale nie tak duzo, o problemie
      mozna mowic po roku nieudanych prob.
    • lidek0 Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros 21.08.03, 15:46
      Wiki,
      Musze w domu sprawdzić wyniki męża. Badania miał robione dość dawno i mam
      nadzieje, że wyników nie wyrzuciłam. Póki co nie przejmuj się, mąż musi zrobić
      badania. Może on nie ma żadnej bakterii. Dziwi mnie, że na samym początku
      Waszych starań lekarz nie zlecił tego badania. Przecież ono jest proste i może
      zaoszczędzić wielu stresów. Co do Ciebie to ja mam podobnie. Niestety niektóre
      kobiety mają skłonności do stanów zapalnych.. Mnie lekarz zalecił jedzenie
      kwaśnych rzeczy, żeby zakwasić środowisko w pochwie. Grunt to nie myśleć na
      zapas. Poza tym jak mogłabyś napisać jakie badania już zrobiłaś? Skoro lekarz
      do tej pory mężowi nie zlecił badania to mogę się domyślać, że Ty też wiele nie
      zrobiłaś. Jutro się odezwę. Jak by co pisz na priva lidek0@op.pl
      pozdrawiam
      • Gość: Wiki Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 21.08.03, 16:00
        Staramy sie od 1,5 roku a nie zabezpieczamy od 2,5 roku. (nie zauważyłam błędu
        w moim poprzednim poście miało być 1,5 a nie ,5)

Lidek0!
        Zrobiłam hormony - wyszły super!
        Monitoruję cykl - pęcherzyk 21 mm, jutro robię USG żeby sprawdzić czy pękł.

Od 3 tygodni (prawie 1 m-ca) biorę antybiotyki doustnie i globulki "robione" w
        aptece - w wymazie z pochwy wyszło: Escherichia Coli i Candida.
        Prawdopodobnie mąż tez "to" ma. Dostała na recepte od lekarza "tinidazol" w
        kremie do smarowania - boje się że ten jego lek nie pomoże i nawet jeśli sie
        wyleczę to będę zaraz narażona na ponowne zakażenie jesli on sie nie wyleczy.

Boję się...
        Badanie nasienia po 2 września. Obawiam się że będzie musiał iść na pobranie
        wymazu z cewki!!!!!!
        On tego nie chce słyszec...
        • lidek0 Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros 21.08.03, 16:51
          Wiki,
          Spokojnie, na razie nie panikuj. Może ta maść pomoże. Co do wymazu to niestety
          musisz z mężem poważnie porozmawiać. Albo oboje chcecie dziecka albo w ogóle o
          nim musicie zapomnieć. Gdzie jest napisane, że przyczyny niezaciążenia leżą po
          stronie kobiety. Ja swojemu wyraźnie powiedziała, że skoro oboje chcemy mieć
          dziecko, będzie to tworzyć moja i jego komórka to oboje się badamy. Chodził na
          badanie nasienia bez problemu kilka razy. W końcu próbkę można przynieść z
          domu /w ciągu 40 minut/
          Co do Ciebie to zbadaj choroby odzwierzęce. Często kontakt ze zwierzętami w
          domu przeszkadza. Poza tym mam wrażenie, że niepotrzebnie panikujesz i z góry
          zakładasz, że lek nie pomoże. Skoro tak zakładasz to po co w ogóle się leczyć i
          chodzić na badania. Ja zawsze zakładam, że kuracja pomoże. Inaczej można
          zwariować, a Ty nie obraź się sama się nakręcasz a to niczemu nie służy.
          Nie masz kompletu badań, więc nie można niczego domniemywać i zakładać z góry.
          Oboje zróbcie badania i nie panikuj. Strona psychiczna tez ma duże znaczenie.
          Wiem, że czas jest ważny i dlatego róbcie badania, zmień ewentualnie lekarza,
          jeżeli ten nie zleca badań, ale wszystko spokojnie, nie daj się zwariować.
          Pozdrawiam, do jutra
    • lidek0 Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros 22.08.03, 10:01
      Niestety nie ma starych wynikow męża. Ale najpier wyślij go na badania.
      pozdrawiam
      • Gość: Wiktoria Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros IP: *.net.diw.com.pl / 192.168.5.* 22.08.03, 11:19
        lidek0 napisała:

> Niestety nie ma starych wynikow męża. Ale najpier wyślij go na badania.
        > pozdrawiam

Witaj!

Przepraszam że Cię denerwuję.
        Naprawdę nie chciałam!
        Masz rację najpierw zrobimy badanie nasienia (niestety dopiero po 2. IX).
        Dzisiaj mam USG żeby sprawdzić czy pęcherzyk pękł.

Powiedz jesli sie orientujesz czy kiedy am jajeczkowanie (normalnie bez
        wywoływania żdnymi lekami) to powinnam mieć jeden pęchęrzyk czy powinno ich być
        kilka naraz w jednym cyklu?

Pozdrawiam
        Wiktoria
        • lidek0 Re: Lidek0 !!!! Lidek0!!! Lidek0!! odpowiedz pros 22.08.03, 22:31
          Chyba jeden, czasami dwa, ale żadko

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka