aga2515 10.02.08, 18:39 Cześć dziewczny ! Czyjest na frum ktoś Płocka? Mogłybyśmy wymienić swoje doświadczenia z nszego podwórka( chociaż już jeżdę do Novum) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewela221 Re: Do Płocczanek 10.02.08, 20:17 Hej, ja jestem z Plocka. Jezdzimy do InVimedu do W-wy, wlasnie sie stymuluje do in vitro (5 dzien)/ Jutro wizyta z monitoringiem i dalsze wskazowki co dalej. A Wy jaki macie problem? I jak dlugo sie leczycie? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Do Płocczanek 11.02.08, 14:12 My jeździmy do Novum. Mój mąż mz słabe parametry nsienia. Mieliśmy już jeden zbieg in vitro ale się ni udało. Teraz zaczynamy przygotownia do drugiego podejścia. Tylko sił już brakuje. A jak jest u Was?Jaki macie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Do Płocczanek 11.02.08, 16:44 U nas tez problem jest po stronie meza. To nasze piersze podejscie, ale sie boje, dzis 6 dzien stymulacji Gonalem. Zadowolona jestes z Novum? Odpowiedz Link Zgłoś
madzik-pl Re: Do Płocczanek 11.02.08, 17:12 hej ja też jestem z płocka i też jak wy mam jeszcze długa drogę ja się lecze w Gamecie nie wiem czy dobrze wybrałam czy nie mój gin polecał. Jwstem po 1 wizycie czekam na wyniki badań i mój m. też ma kiepskie nasienie zakwalifikowano nas do ICSI. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Do Płocczanek 11.02.08, 21:04 Tak naprawdę to nie byliśmy w innej klinice. Novum jest chyba ok, tylko czasami męczy to że wędruje się od lekarza do lekarza bo akurat nasz prowazący nie ma już wolnych miejsc. Ale poza tym jestem zadowolona. w Płocku leczyłam się u Hawryluka i Cieplińskiego i miałam nawet u nich trzy podejścia do inseminacji.. W Novum powiedzieli że to było bezcelowe z takimi wynikami męża.No to tak było i jest u nas. Najgorsza jest tylko ta psychika. A jak jest u Was? Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Do Płocczanek 11.02.08, 21:16 Ja chodzilam do dr Sabatowskiej, potem zmienilam na dr Juchnowicza, dr S jest dla mnie za bardzo "roztrzepana". Intiucja nam mowila, by wybrac sie do InVimedu, na razie nie mamy zastzrzen, za ok tydzien bede miec punkcje. Ze mna jest ok, z mezem duzo gorzej. Jak robilismy badanie nasienia w Plocku wyszlo na 0 plemnikow, a u nich w klinice duzo lepiej bylo, ok 3 mln, ale slabe i ze zla morfologia. Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Do Płocczanek 11.02.08, 21:30 U mojego męża też jest ich bardzo mało ok 1-3 ml, a kl. A - 0%. Jakie dają Wam szanse Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Do Płocczanek 12.02.08, 08:06 Szczerze, to staram nie pytac dra o to jak sie stymuluje, jakie mamy szanse itd... Bedzie jak ma byc. A znam z forum dziewczyny,ktorych mezowie maja o wiele gorsze paramery i po ICSI sa w ciąży. Odpowiedz Link Zgłoś
madzik-pl Re: Do Płocczanek 12.02.08, 08:13 hej no to te parametry naszych m się pokrywają .U nas to wogóle fajna historia najpierw wyniki m. 2mln potem zaczeliśmy jeździc do Wawy 2 lata leczenia wzrost do 11 mln potem znów spadek do 2 mln mój gin a w Płocku jest nim B. Więcek powiedział że nie ma na co czekac i tylko klinika. Polecił Gamete narazie czekam na wyniki moje i męża a 11 marca mamy wizyte i sie okaze co dalej. Ja to się nawet wyników boje bo znając nasze szczęście to moze się okazac że i one nam źle wyjdą. Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Do Płocczanek 12.02.08, 08:55 madzik-pl - na jakie wyniki badan czekacie? Czy macie jakas diagnoze, IVF, ICSI itd? Odpowiedz Link Zgłoś
aga2515 Re: Do Płocczanek 12.02.08, 09:05 No właśnie, coś jest chyba w tym naszym płockim powietrzu skoro nasi mężowie mają takie kłopoty. Moja lekarka powiedziała że u nas może być winna nasza petrochemia i stres Odpowiedz Link Zgłoś
madzik-pl Re: Do Płocczanek 12.02.08, 09:31 TOXO HIV żółtaczka na obecnosc cytomegalii nie wiem co to jest? a mąż dodatkowo CFTR tego sie boje właśnie to na mukowiscydozę czy wy tez takie badania czy jeszcze coś? Odpowiedz Link Zgłoś
madzik-pl Re: Do Płocczanek 12.02.08, 09:32 My będziemy mieli ICSI protokół długi Odpowiedz Link Zgłoś
ewela221 Re: Do Płocczanek 12.02.08, 10:05 My tez jestesmy na dlugim protokole. Moj maz nie mial badan na mukowiscydoze, jedynie badania kariotypu i badania hormonow - wszystko wyszlo ok. A toxo, cytomegalie i hiv tez przechodzilam - cytomegalia to grozny dla plodu wirus, czesto, podobnie jak toxoplazmoze kaza to badac. Toxo nie przechodzilam, a z cytomegalia mialam kontakt. Odpowiedz Link Zgłoś