Dodaj do ulubionych

PCO a porody przedwczesne

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 20:44
czy któraś z Was przeżyła poród przedwczesny?
Obserwuj wątek
    • madzia222 Re: PCO a porody przedwczesne 02.10.03, 00:02
      Zibi, nie bardzo wiem, co masz na myśli. Bo poród przedwczesny to ogólnie rzecz
      biorąc poród w drugim trymestrze ciąży i sądzę, że niejedna z forumowiczek go
      przeżyła. Może jednak chodzi ci o coś innego, więc wyjaśnij to może.
      • Gość: Zibi Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 15:08
        chodzi mi o to, jaka jest szansa powtórzenia się sytuacji, czy którejs
        przytrafiło się to więcej niż raz i jak sobie z tym psychicznie poradzić. U
        mnie lekarze nie zalecili żadnych badań, nie stwierdzono przyczyny nie wiem jak
        było u innnych.
      • Gość: dorunia Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 04.10.03, 09:26
        madzia222 napisała:

> Zibi, nie bardzo wiem, co masz na myśli. Bo poród przedwczesny to ogólnie
        rzecz
        >
        > biorąc poród w drugim trymestrze ciąży i sądzę, że niejedna z forumowiczek go
        > przeżyła. Może jednak chodzi ci o coś innego, więc wyjaśnij to może.

chodzi o to, ze przy pco jest wieksza "szansa" na to - mnie lekarz tez
        ostrzegal. moja kolezanka z pco tez urodzila wczesniej...
        • Gość: zibi Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 09:32
          ale jak wcześnie? ja w 22 tygodniu i mi lekatz nic nie mówił.
          • Gość: Roma Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 09:35
            Ja mam pco i moje dziecko mało, że się nie urodziło przedwcześnie to i po
            terminie nie śpieszyło się na świat, nawet wywoływanie niewiele pomogło i
            skończyło się na cc. Wydaje mi się, że przy pco to raczej grożba poronienie niż
            przedwczesnego porodu, jesli hormony utyzrmają ciążę przez pierwsze m-ce potem
            powinno być już ok.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka