Gość: zibi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.10.03, 20:44 czy któraś z Was przeżyła poród przedwczesny? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madzia222 Re: PCO a porody przedwczesne 02.10.03, 00:02 Zibi, nie bardzo wiem, co masz na myśli. Bo poród przedwczesny to ogólnie rzecz biorąc poród w drugim trymestrze ciąży i sądzę, że niejedna z forumowiczek go przeżyła. Może jednak chodzi ci o coś innego, więc wyjaśnij to może. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zibi Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.03, 15:08 chodzi mi o to, jaka jest szansa powtórzenia się sytuacji, czy którejs przytrafiło się to więcej niż raz i jak sobie z tym psychicznie poradzić. U mnie lekarze nie zalecili żadnych badań, nie stwierdzono przyczyny nie wiem jak było u innnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorunia Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.acn.pl / 10.66.1.* 04.10.03, 09:26 madzia222 napisała: > Zibi, nie bardzo wiem, co masz na myśli. Bo poród przedwczesny to ogólnie rzecz > > biorąc poród w drugim trymestrze ciąży i sądzę, że niejedna z forumowiczek go > przeżyła. Może jednak chodzi ci o coś innego, więc wyjaśnij to może. chodzi o to, ze przy pco jest wieksza "szansa" na to - mnie lekarz tez ostrzegal. moja kolezanka z pco tez urodzila wczesniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.10.03, 09:32 ale jak wcześnie? ja w 22 tygodniu i mi lekatz nic nie mówił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roma Re: PCO a porody przedwczesne IP: *.acn.pl / *.acn.pl 06.10.03, 09:35 Ja mam pco i moje dziecko mało, że się nie urodziło przedwcześnie to i po terminie nie śpieszyło się na świat, nawet wywoływanie niewiele pomogło i skończyło się na cc. Wydaje mi się, że przy pco to raczej grożba poronienie niż przedwczesnego porodu, jesli hormony utyzrmają ciążę przez pierwsze m-ce potem powinno być już ok. Odpowiedz Link Zgłoś