Gość: zibi IP: *.piasta.pl 10.10.03, 22:46 jk tak dalej pójdzie to do świąt chyba wylysieję!Dermatolog mówi, że to przez nieregularne okresy. Mam Pco najprawdopodobniej. Może Wy sobie poradziłyście z tym problemem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mika Re: Będę łysa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 22:53 Nie wiem co Ci poradzić, mi dopiero przestały wyłazić włosy po 3 miesięcznej męczarni. Piłam VitaPil i robiłam przed każdym myciem kompresy z nafty, olejku rycynowego, żółtek i cytryny. Nie wiem czy to akurat pomogło, czy przeszło samoistnie. Miałam już taki stres, że zaczęłam liczyć włosy na szczotce - ok.200 dziennie i śniło mi się po nocach, że nie mam włosów. Ale łysa nie jestem, rosną nowe i nawet nie widać za bardzo, że tyle wyszło. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Będę łysa? IP: *.piasta.pl 10.10.03, 23:00 zaczęłam stymulację i nie wiem czy mogę pć jakies preparaty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Będę łysa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.03, 23:01 VitaPil to zestaw witamin i minerałów poprawiających ukrwienie skóry, czyli wpływających m.in. na cebulki włosów. Myslę, że nie ma przeciwskazań do picia witaminek, ale moze ktoś inny coś poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Będę łysa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.03, 23:06 dziękuję za radę. Chyba kupię. A ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alka Re: Będę łysa? IP: *.devs.futuro.pl 11.10.03, 09:17 Bardzo dobrym szamponem hamującym wypadanie włosów jest DERCOS firmy VICHY (czerwony). Nietety jest on dosyć drogi (okolo 40 PLN), ale skuteczny. Mi pomógł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sandra Re: Będę łysa? IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 11.10.03, 09:37 mialam podobny problem po odstawieniu pigulek... poradzilam sobie lekami sprowadzanmymi z niemiec-tam sa bez recepty, tu ich nie ma-PRIORIN-sa specjalnie na wlosy, lyka sie 4 tabletki dziennie.drogie jak cholera poza tym dostalam sie w rece profesora dermatologa z akademii medycznej, poniewaz pomimo ze sa to hormony, powinnas sie z dermatologiem zobaczyc. sa leki do wcierania na recepte- Alpicort E oraz Loxon 5%. nie jest to rozreklamowana masówka Vichy, tylko leki hormonalnie ppobudzajace skore glowy. polecam, mi pomoglo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Będę łysa? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.03, 10:45 slyszałam o tych preparatach ale czy można je stosować bez żadnych ograniczeń? Staramy się o ciążę i mimo tego, że są to oreparaty do stosowania miejscowego nie wiem czy można. Dzięki za rady. Odpowiedz Link Zgłoś
beata5555 Re: Będę łysa? 11.10.03, 11:04 Moja mama stosowała odżywkę Vaxy z apteki i ładnie po tym rosły jej włoski, zalecają ją też przy chemioterapi.Kosztuje ok 30 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mija4 Re: do Zibi IP: *.piasta.pl 11.10.03, 15:56 spróbuj trzeć i wyciskać sok z czarnej rzepy. Jest to bardzo skuteczne! ostatnio wyłaziły mi włosy całymi garściami, tak ,że miałam strasznie mizerniutkie- wypadały nawet wsówki. Kupowałam czrną rzeopę - a więc naturalny sok z siarką i teraz moge poszczycic sie bujną czupryna , Naprawdę działa1 Tylko jeden minus- śmierdzi- więc robiłam to w sobotę rano. Kup w budkach na Warszawskiej pod sklepem Wars- zawsze jest świeża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Będę łysa? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.10.03, 12:00 Zibi, VitaPil kosztuje ok. 33 zł ale kuracja trwa 2 miesiące. Poza tym jest wygodny, bo łykasz tylko jedną kapsułkę dziennie. Poza tym stosuj koniecznie odżywki po każdym myciu, najlepiej ciepłe kompresy pod folią i nie rozczesuj mokrych włosów - to zalecenia mojego fryzjera. Dobrze tez myć włosy nie w ciepłej wodzie ale zimnej - można się do tego przyzwyczaić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Będę łysa? IP: *.piasta.pl 11.10.03, 12:28 dzięki za rady.Ziman woda brrrr.. ale czego sie nie robi dla urody! przetestowałam maseczkę, która troche pomogła ale niemiłosiernie śmierdzi podaje przepis: tarkujesz cebulę i pomidora i taką papkę kładziesz na włosy. Szczypie strasznie w oczy i potem trzeba połozyć odzywkę o intensywnym zapachu ale działa. Odpowiedz Link Zgłoś