balbins 13.11.08, 10:13 Właśnie okazało sie,że jest bardzo mała.Doktor przepisał Prostacare i Salfazin.Czy komuś to w ogóle pomogło?Będę wdzięczna za odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gusi111 Re: Ruchliwośc plemników 13.11.08, 15:58 Witaj! Mój M też to miał i jeszcze witaminki A+E i po dwumiesięcznej kuracji niewiele się poprawiło, o jakieś kilka % i nadal nie mamy efektów ale może u Was będzie większa poprawa - trzeba spróbować! Pozdrawiam i trzymam kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
kolebeczka Re: Ruchliwośc plemników 13.11.08, 16:18 Wiele znajomych par o te specyfiki pytalam- i tak jak powie Ci rozsadny lekarz, a nie naciagacz- w meskiej sprawie to raczej niewiele da. Oczywiscie, ze sa panowie, gdzie to zadziala, ale nie jest to zadna wiekszosc nawet. Ja bym byla raczej sceptyczna, bo te wszystkie cudenka kosztuja mase, a czas ucieka nam- kobietom. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Ruchliwośc plemników 13.11.08, 19:44 Mój mąż brał mnóstwo specyfików: Androvit, Salfazin, magnez, witaminę C, Macę, capivit A + E... aż trudno wymieniać. Trzeba było zakupić pojemniczek "rano-południe-wieczór", żeby pamiętać, co było wzięte, a co jeszcze nie... I nic, leciały kolejne miesiące bez efektów. A potem przeczytaliśmy to, co mam podlinkowane w sygnaturce i mąż znalazł lekarza od aku. Dopiero po akupunkturze męża zaszłam w ciążę. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdeczkab Re: Ruchliwośc plemników 13.11.08, 22:57 martucha gdybys mogla podeslac mi namiary na lekarza od aku do ktorego wy sie udaliscie... czytalam inne twoje posty dot. tego tematu..my tez mamy problemik z żołnierzykami i jesli po nastepnej wizycie nic pozytywnego sie nie wydarzy, to chyba tego spróbujemy. bede czekac i dziekuje z góry pozdrawiam i gratuluje i szczerze Ci zazdroszcze - ale to taka pozytywna zazdrosc mam nadzieje ze i nam sie uda. baj Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Ruchliwośc plemników 14.11.08, 09:29 A proszę bardzo: ten "nasz" się nazywa Dąbrowski, chyba Janusz, i przyjmuje na ul. Legionów w Gdyni. Adres i telefon można znaleźć na stronie PTA (Polskiego Towarzystwa Akupunktury), mój mąż też go tam znalazł. Na pewno warto spróbować, to taka "ekologiczna" terapia, nie niszczy organizmu np. hormonami, no i niedroga w porównaniu do tego co się zostawia np. w klinikach niepłodności. Dziękuję za gratulacje i życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
naise Re: Ruchliwośc plemników 14.11.08, 09:40 U nas było tak samo, mąż przez 3 miesiące brał Macę, salfazin, selen, kwas foliowy, L-karnitynę, tran i nic, wyniki wręcz pogorszyły się o połowę ( Nieznacznie (o kilka %) wzrosła tylko ruchliwość i żywotność, ale myślę że to zasługa rzucenia palenia. Nie wiem czy na pogorszenie wyników miały wpływ te witaminy, prawdę mówiąc nie sądzę. Wiem natomiast że miały pomóc i nie pomogły Teraz próbuję namówić go na akupunkturę, bo w innym przypadku pozostaje nam ivf Odpowiedz Link Zgłoś
gajunia29 Re: Ruchliwośc plemników 14.11.08, 11:52 Nam lekarz zapropnował IUI. Twierdzi, że w przypadku ruchliwości plemników niewiele pomaga. Podobno można leczyc latami i nic nie osiągnąc. Akupunktury nie próbowaliśmy. Może jak IUI zawiedzie to spróbujemy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Ruchliwośc plemników 15.11.08, 16:01 u nas jest problem jeszcze gorszy, u lekarza mąż nie zdążył jeszcze pójść. Parametry: 9,7 mil/ml, 16% form prawidłowych, ruchliwośc typ A 4%, B 10%. Takie parametry chyba wykluczaję IUI? Powiedzcie prosze Znalazłam artykuł, www.holbex.pl/content/view/70/16/ powiedzcie mi czy 2 tabletki salfazinu to nie za dużo? Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Ruchliwośc plemników 18.11.08, 08:50 > Akupunktury nie próbowaliśmy. Może jak IUI zawiedzie to > spróbujemy. Pozdrawiam A my zrobiliśmy na odwrót Najpierw się M wybrał na aku, a jakby zawiodła, to mieliśmy po 2 m-cach pójść na iui. Bardzo się ucieszyłam, że nie muszę, tyle było we mnie oporów przed medykalizacją tego wszystkiego... Pozdrawiam i mocno życzę powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomkowak Re: Ruchliwośc plemników 15.11.08, 17:32 U nas tak samo jak powiedziała naise, po 3 miesiącach faszerowania się duża ilością witamin, hormonów itp. wyniki męża się pogorszyły z 6 mln na 1 mln. Potwierdzają się opinie, że leczenie nasienia właściwie nie jest możliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
balbins Jest poprawa 25.11.08, 10:51 po salfazinie i prostacare plemników ruchliwych jest o 15% więcej,z czego o ruchu postępowym A najbardziej wzrosła ta ilość.Pojawiły się co prawda bakterie(przepisano antybiotyk).No i przez miesiąc mąż ma brać lek z testosteronem o nazwie Undestor.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
lubie_gazete [...] 14.11.08, 09:40 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś