judytka1234 24.11.08, 15:55 Witam szukam kogoś kto tak jak my bardzo długo czeka na bociana. Okazało się na wstępnych badaniach, że ja jestem zdrowa tylko mój mąż ma mało plemników Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wiewiorka76 Re: Słabe plemniki 26.11.08, 17:17 A możesz podać dokładniejsze wyniki męża? Tzn. ilość na ml, ruchliwość itd. Odpowiedz Link Zgłoś
judytka1234 Re: Słabe plemniki 27.11.08, 10:42 objętość 2,2 ml Liczba plemników 0,3 mln/ml Liczba plemników w ejukcie 0,7 Ruchliwość Ogólny 60% Ruch szybki linearny0% Ruch wolny linearny i nie linearny 60% Brak ruch 40% Prosze pomóż mi to rozszyfrować zanim pójdziemy do androloga. Odpowiedz Link Zgłoś
viinga Re: Słabe plemniki 26.11.08, 18:36 U nas podobna sytuacja 9,6 mil/ml typ a 4% b5%, formy prawidłowe 16% Odpowiedz Link Zgłoś
dagmara-k Re: Słabe plemniki 26.11.08, 20:06 u nas duzo gorzej w wynikach meza, moje pcos i dwie biochemiczne naturalne ciaze (jedna w wyniku stymulacji). moze to marne pocieszenie, ale dzieki tym sukcesom i stratom jednoczesnie ja wierze, ze moze sie udac. Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Słabe plemniki 26.11.08, 22:49 judytka1234 napisała: > Witam szukam kogoś kto tak jak my bardzo długo czeka na bociana. > Okazało się na wstępnych badaniach, że ja jestem zdrowa tylko mój > mąż ma mało plemników U nas było tak samo... Na szczęście - było. Po badaniach nasienia M brał dużo suplementów typu androvit, salfazin, magnez itp. itd. Leków na receptę żadnych od androloga nie dostał, bo podobno mogą więcej napsuć (i to nieodwracalnie) niż poprawić. Nic nie pomagało. Bujaliśmy się tak już ponad 1,5 roku. (Dłuższe stażem staraczki przepraszam za to "już"...) Przeanalizowaliśmy z M, co się takiego mogło stać z jego ciałem, że stan plemników się w ciągu kilku lat pogorszył. "Rachunek sumienia" dał następujące podsumowanie: 10 kg więcej, kupiliśmy samochód (przedtem dużo chodził i jeździł komunikacją miejską), praca siedząca (8 godz. przed kompem), no i te kluczowe parę lat więcej. W tym czasie natrafiłam na ten artykuł, który mam podlinkowany jako pierwszy w sygnaturce, ten o działaniu akupunktury mającym na celu ukrwienie odcinka lędźwiowego. No i złożyłam te informacje do kupy. Brak sportu, 10 kg więcej, siedzenie, w tym siedzenie za kółkiem i przy kompie - to wszystko musiało wpłynąć na ten nieszczęsny odcinek lędźwiowy. M poszedł na akupunkturę i to było nasze bingo Pozdrawiam, mam nadzieję, że opowieść komuś się przyda! Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Słabe plemniki 27.11.08, 13:15 moj mąz ma 30 lat, jest wysportowany, od kąd pamiętam je owoce i warzywa, nie skarzy się na zadne bole krzyzowo lędzwiowe jak to pisze przy akupunkturze, je to samo co wczesniej, i nic, narazie moj bierze witaminy e,c, cynk, l karnityne i macę, zobaczymy czy winiki się poprawią..juz w nic niewierze Odpowiedz Link Zgłoś
martucha90 Re: Słabe plemniki 27.11.08, 13:28 Ewelinka834 - a miał Twój mąż usg? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Słabe plemniki 27.11.08, 18:04 hej, nie,ale mam nadzieje ze mu zrobią cos dodatkowego procz kolejnego badania nasienia, chociaz tu (UK) to nie ma na co liczyc, bede prosic, zobaczymy czy się uda Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: Słabe plemniki 27.11.08, 18:16 Judytka, odpisałam na gazetowego. Odpowiedz Link Zgłoś
aanidaa Re: Słabe plemniki 27.11.08, 21:42 u nas to samo ostatnio nawet gorzej niż kiedykolwiek 0 plemników A i 0 - B załamka, może bank? Odpowiedz Link Zgłoś
ewelinka834 Re: Słabe plemniki 28.11.08, 18:30 jeżeli Twoją mąz nie ma nic przeciw, to czemu nie? myslę ze warto się zastanowic. Odpowiedz Link Zgłoś
mugol81 Re: Słabe plemniki 29.11.08, 13:38 Martucha90 napisz proszę gdzie korzystaliście z akupunktury. My z M mamy podobny problem. U męża wyniki kiepskie po lekach trochę sie poprawiły ale dzidzi jak nie było tak niema... u mnie niby wszystko ok i mój gin zaleca IUI tylko wcześniej musze zrobić HSG aby rozwiać wszelkie wątpliwości co do moich jajowodów A czytałam też że są jakieś sposoby na leczenie niepłodności pijawkami czy wiesz może coś na ten temat????? Odpowiedz Link Zgłoś