kasia-96 09.12.08, 13:16 witam,nie mogę zajść w ciąże od 5 lat wszystkie badania wychdziły ok,gin mi zalecił te leki,czy one mi pomogą może ktoś z was je brał i miał efekt,ja już nie wiem co mam dalej robić,help....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
fabiankaa Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 14:38 To bardzo popularny zestaw leków podnoszacych plodnosc. Upewnij sie, ze wrac z clostilbegytem bedziesz miala monitoring cyklu. I zastanow sie, czy nie warto skorzystac z kliniki leczenie nieplodnosci. Starasz sie juz 5 lat - czy warto tracic kolejne na zwyklych lekarzy, ktorzy czasami błądza w temacie? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-96 Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 14:46 dzięki bardzo fabiankaa,chyba tak zrobie pobiore jeszcze ze dwa miesiące te leki i zgłosze sie do kliniki niepłodności,pozdrawiam) Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetkasw15 Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 14:44 witam zgadzam sie z moja poprzedniczką co do konsultacji z lekarzem od niepłodnosci ja brałam ten sam zestaw przy mojej pierwszej inseminacji clostibegyt zwieksza szanse na owulacje a duphaston brała juz po zabiego jako lek uzupełniający niedobór hormonów.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-96 Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 14:51 witam smerfetkasw15,ja jeszcze nie miałam inseminacji,ale udało ci sie?bo ja juz powoli trace nadzieję tyle lat walki i nikt nie zna przyczyny,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
smerfetkasw15 Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 16:23 jestem przed betą HCG mam zrobic 15.12 juz nie moge se doczekac...czas pokaze czy świeta bedzie nas juz trojepozdrawim Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-96 Re: duphaston i clostilbegyt 09.12.08, 17:05 trzymam,kciuki i zycze powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
rudabrzydula Re: duphaston i clostilbegyt 12.12.08, 20:51 ja również zażywałam te oba leki zaszłam w ciąże w drugim cyklu lecz skończyło się dla Nas ciążą obumarłą.minęły juz prawie dwa lata i mam nadzieję że lekarz ponownie zaleci tą kurację.w poniedziałek idę na wizytę i jak będzie wporzo to zaczniemy działać bynajmniej mam taką nadzieje że nie będzie żadnych przeciwwskazań do zażywania tych leków Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-96 Re: duphaston i clostilbegyt 14.12.08, 18:05 witam rudabrzydula,a masz owulacje?bo ja miałam monitorowaną owulacje i mam a z tego co mi wiadomo ten clostilbegyt jest właśnie na owulacje więc nie wiem po co ma go brać ale mam nadzieję ze mi to coś pomoże, brałam ten zestaw 3 miesiące i dałam sobie spokuj bo mnie zaczeło to wszystko przerastać,teraz zaczełam ponownie i biorę juz drugi cykl zobaczymy czy się uda,a u ciebie jak tam,co lekarz zalecił?powodzonka Odpowiedz Link Zgłoś
trojakowamama Re: 16.12.08, 15:23 U nas 2 lata starań, zestaw duphaston i clostilbegyt zdziałał cuda, zostałam szczęśliwą mamą trojaczków! Powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
luna67 Re: 16.12.08, 17:26 Wlasnie skutkiem ubocznym (dla niektorych), jest ciaza mnoga. Czy ktos wie ile procent ciaz mnogich jest po braniu CLO???? 10%???? Odpowiedz Link Zgłoś
wiewiorka76 Re: 16.12.08, 18:29 Dziewczyno, nie trać czasu i zdrowia i leć do kliniki leczenia niepłodności - tylko tam znajdziecie fachową pomoc. Zwykli ginekolodzy wiedzą o takich problemach tyle co nic!! 5 Lat to mnóstwo czasu!! Najwyższy czas wziąć się za porządne badania. Badałaś męża? Robili Ci hsg? Odpowiedz Link Zgłoś
maja11-25 Re: 17.12.08, 11:49 ja tez mialam robione hsg pozniej bralam dufaston i clostilbegyt zaszlam w ciaze ale byla obumarla ale caly cza s bralam dufaston na podtrzymanie Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaimax Re: duphaston i clostilbegyt 17.12.08, 12:39 ja też brałam clo i duphaston, ciąża w 1 cyklu, a duphaston brałam jeszcze przed ciążą i po zajściu też na podtrzymanie ciąży bo krwotok miałam i zagrożenie poronieniem było. Mineło, pmógł duphaston, jestem mamą od niedawna, zdrowego dzidziusia Clo brałam na moje bezowulacyjne cykle, dodam,że mój obecny gin powiedział że ciąża wcale nie musiała być spowodowana clostylbegytem, ale mogła...oczywiście miałam monitoring cały czas biorąc clo, bez tego ani rusz..powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-96 Re: duphaston i clostilbegyt 17.12.08, 13:39 dzięki wam dziewczyny troche mnie podbudowałyście biore już drugi cykl,mam nadzieje że zaskocze,wcześniej brałam ale przerwałam,bo wszystko zaczeło mnie przerastać Odpowiedz Link Zgłoś
arabeska5 Re: duphaston i clostilbegyt 17.12.08, 18:43 Obecnie to jest mój 3cs na clo i duphastonie, na razie bez skutku i już czuję, że w tym miesiącu również się nie uda. W styczniu mam nadzieję, że dojdzie do pierwszej inseminacji. Odpowiedz Link Zgłoś