Dodaj do ulubionych

jakim termometrem mierzyc temperature?

IP: *.aster.pl / 10.66.1.* 02.11.03, 09:09
mam termometr douszny, ale wydaje mi sie, ze on nie jest dobry. ucho sie
nagrzewa w czasie snu. dzis mialam w przeciagu 5 minut 2 rozne, b. odmienne
wyniki. jakich wy uzywacie termometrow i w jakies czesci ciala odbywacie
pomiar? ten douszny ma te zalete, ze pomiar trwa doslownie 1 sekunde, ale
wydaje mi sie, ze przy rannym mierzeniu on sie nie sprawdza...
Obserwuj wątek
    • Gość: hanuś Re: jakim termometrem mierzyc temperature? IP: *.toya.net.pl 02.11.03, 11:41
      Najlepiej temp mierzyć rano o tej samej godzinie w pochwie lub odbycie.
      Zalecają termometr rtęciowy i czas pomiaru 5 min. Ja mam jednak elektroniczny
      i pomiary są tak samo dokładne (sprawdzałam przez miesiąc mierzyłam dwoma).
      Pozdrawiam
      hanuś
      • praktycznyprzewodnik Re: jakim termometrem mierzyc temperature? 02.11.03, 12:10
        Zajrzyj na "Naturalne Planowanie Rodziny" na edziecko albo na www.npr.pl lub
        www.lmm.pl
      • cetka Re: jakim termometrem mierzyc temperature? 03.11.03, 09:44
        Gość portalu: hanuś napisał(a):

> Najlepiej temp mierzyć rano o tej samej godzinie w pochwie lub odbycie.
        > Zalecają termometr rtęciowy i czas pomiaru 5 min. Ja mam jednak elektroniczny
        > i pomiary są tak samo dokładne (sprawdzałam przez miesiąc mierzyłam dwoma).

czy po pomiarze wystarczy umyc termometr zimna woda i mydlem? czy ten
        elektroniczny mozna wkladac do pochwy? czy on ci sygnalizuje, ze temperatura
        zostala zmierzona?
        • Gość: hanuś Re: jakim termometrem mierzyc temperature? IP: *.toya.net.pl 03.11.03, 13:08
          Ja tak robie, woda i mydło. Chyba nie ma przeciwwskazań aby elektroniczny
          wkładać do pochwy, większe ryzyko jest przy rtęciowym bo możesz zasnąć i
          zgnieść termometr. Mój termometr sygnalizuje koniec pomiaru a pomiar trwa
          około pól minuty.
          Pozdrawiam
          hanuś
      • cetka Re: jakim termometrem mierzyc temperature? 03.11.03, 13:31
        Gość portalu: hanuś napisał(a):

> Ja mam jednak elektroniczny
        > i pomiary są tak samo dokładne (sprawdzałam przez miesiąc mierzyłam dwoma).

mam jeszcze jedno pytanie – ten twój elektroniczny termometr ma miekka czy
        twarda koncowke? bo dzwonilam do pteki i pani mi powiedziala, ze sa 2 rodzaje i
        te z twarda koncowka sluza do mierzenia temp. pod pacha, a te z miekka – do
        roznych otworow ciala... no i te z miekka się skonczyly, wiec nie wiem, czy
        poczekac, czy kupic ten z twarda koncowka?
        • Gość: hanuś Re: jakim termometrem mierzyc temperature? IP: *.toya.net.pl 03.11.03, 23:18
          Mój termometr ma twardą, metalową końcówkę. Nie wiedziałam że są inne smile)
    • brita5 Re: jakim termometrem mierzyc temperature? 03.11.03, 10:52
      Ja mierze termomentrem rteciowym pod pacha aczkolwiek wszyscy mowia ze ta
      temperatura jest niedokladna. Natomiast wykresy temperatury mam tak piekne jak
      w ksiazkach. Wiec dlaczego nie mozna mierzyc pod pacha???
    • Gość: Marta Re: jakim termometrem mierzyc temperature? IP: *.ampr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 14:01
      Ja mierzyłam termometrem elektronicznym z twardą koncówką ( nawet nie
      wiedziałam,że są z inną) , pod językiem. Temperatura zawsze dokładna , pomiar
      szybki i bezproblemowy.
      • cetka Re: jakim termometrem mierzyc temperature? 03.11.03, 14:38
        Gość portalu: Marta napisał(a):

> Ja mierzyłam termometrem elektronicznym z twardą koncówką ( nawet nie
        > wiedziałam,że są z inną) , pod językiem. Temperatura zawsze dokładna , pomiar
        > szybki i bezproblemowy.

martus - a czemu pod jezykiem? bo jesli ja zawsze mierzylam temp. w ustach, to
        pomiedzy jezykiem, a podniebieniem. przepraszam, ze was tak szczegolowo
        wypytuje, ale I miesiac mierze temperature, ale widze, ze zrobilam to bez sensu
        i zmarnowalam miesiac (ktory nie wiadomo ile bedzie trwal, bo mam pcosad
        • Gość: Marta Re: jakim termometrem mierzyc temperature? IP: *.ampr.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.03, 22:18
          Centka, spokojnie, nic nie zmarnowałaś smile Ja mierzyłam pod językiem , bo gdzieś
          w mądrym piśmie (hi,hi,hi) wyczytałam ,że tak tez można mierzyć. Po
          wypróbowaniu stwierdziłam ,że jest to bardzo dobry sposób i dalej tak mierzyłam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka