kinga39 20.12.08, 21:11 Witam.Powiedzcie mi proszę czy po inseminacji szłyście do pracy czy brałyście zwolnienie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czerwcowa_anulka Re: pytanie o inseminację 20.12.08, 21:20 Do pracy, a jakże? podobnie jak po innych, bardziej naturalnych technikach hm... robienia dzieci. Inseminacja bardzo się od nich nie różni, właściwie tylko aplikatorem... A tak poważnie - nie brałam zwolnienia, ale wszystko zależy jak się czujesz. Sama IUI nie powinna być żadnym problemem, ale można się źle czuć z powodu np. przestymulowania. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39 Re: pytanie o inseminację 20.12.08, 21:23 czerwcowa_anulka napisała: > Do pracy, a jakże? podobnie jak po innych, bardziej naturalnych technikach > hm... robienia dzieci. Inseminacja bardzo się od nich nie różni, właściwie tylk > o > aplikatorem... Dzięki za odpowiedź.Tylko ja pracuję w sklepie gdzie niestety mamy sporo dxwigania > > A tak poważnie - nie brałam zwolnienia, ale wszystko zależy jak się czujesz. > Sama IUI nie powinna być żadnym problemem, ale można się źle czuć z powodu np. > przestymulowania. > > Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
czerwcowa_anulka Re: pytanie o inseminację 20.12.08, 22:14 > Dzięki za odpowiedź.Tylko ja pracuję w sklepie gdzie niestety mamy > sporo dxwigania Hm... Jeśli to ciężkie dźwiganie i nie da się pracować trochę ostrożniej, to ja postarałabym się o zwolnienie przynajmniej na drugi tydzień (od 7 dnia po IUI), czyli wtedy kiedy zarodek ma się zagnieżdżać i na czas spodziewanej miesiączki (oby nie przyszła!). W cyklu kiedy nam się udało od 10 dnia po IUI czułam się średnio - stan podgorączkowy i pobolewania brzucha, pracę mam raczej statyczną ale gdybym miała pracować fizycznie na pewno wolałabym odpuścić. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39 Re: pytanie o inseminację 20.12.08, 22:22 To chyba tak zrobie.Lekarz jest gotów wystawić mi zwolnienie juz teraz.Ale ja sie zastanawiałam i na razie nie wziełam. Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39 Re: pytanie o inseminację 26.12.08, 09:44 We wtorek miałam swoję pierwsza inseminacje.Powiedzcie mi ile czekać żeby zrobic test? Odpowiedz Link Zgłoś
aga43214 Re: pytanie o inseminację 26.12.08, 12:27 lezalam 15 min, a potem smigalam do pracy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kinga39 Re: pytanie o inseminację 26.12.08, 12:50 A ile dni po inseminacji robiłas test? Odpowiedz Link Zgłoś
fabiankaa Re: pytanie o inseminację 26.12.08, 13:23 kinga39 napisała: > A ile dni po inseminacji robiłas test? Testy zawsze nalezy robic w dniu spodziewanej miesiaczki. Ja po IUI nie dosc, ze latalam do pracy to jeszcze mialam przeprowadzke, pakowanie rzeczy, remont. A test robilam u gina, bo tego dnia mialam akurat wizyte. Jak sie dowiedzial, ze @ nie ma - kazal isc do pielegniarki i zrobic test. Nasikalam do kubeczka, dalam pielegniarce, a ona po chwili wychodzi z laboratorium i mowi "jest słaba druga kreska" )) Chwile pozniej lezalam pod USG i widzialam malenką kropeczkę w macicy Dzis tak kropeczka ma prawie poltora roku. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.g Re: pytanie o inseminację 26.12.08, 13:40 Po nic dziwnego nie czulam, naprawde mysle , ze nie ma co brac zwolnienie i myslec:zaszlam czy nie. lepiej zajac sie robota. Odpowiedz Link Zgłoś