Dodaj do ulubionych

Nie normalne dziecko a wiek

IP: *.icpnet.pl 06.11.03, 08:35
Mam 40 lat jakie jest ryzyko ze urodze nienormalne dziecko .
Jak przedstawia sie ten problem w starszym wieku.
Kolezanka w wieku 40 urodzila daunowca
Obserwuj wątek
    • franczeskaa Re: Nie normalne dziecko a wiek 06.11.03, 09:15
      Miałaś pewnie na myśli dziecko z zespołem Downa...Bardzo brzydko zabrzmiało to,
      co napisałaś. Ryzyko na pewno w tym wieku jest większe ale to nie jest regułą
      że około lub po 40 rodzą się dzieci z zespołem Downa.Ja mam z kolei 2 znajome -
      właściwie to znajome mojej mamy, które jedna w wieku 41 a druga 42 lat urodziły
      naprawde zdrowe dzieciaczki i są szczęśliwymi mamusiami.Zyczę Ci tego samego (o
      ile nie wstąpiłaś tu na forum poprostu dla żartów). Może się mylę. Jak tak, to
      przepraszam.
      • Gość: blurp Re: Nie normalne dziecko a wiek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 14:18
        a tak właściwie to od jakiego wieku wzrasta ryzyko? choć wiem że czasem i 20
        latki rodzą chore dzieci bo to nieprawidłowe geny, ale... mówimy o pierwszym
        dziecku?
    • apolka Re: Nie normalne dziecko a wiek 06.11.03, 14:58
      Kurczę, dziewczyny, miałam nadzieję, że zignorujecie ten wątek. Moim zdaniem to
      chamski "żart". A informacji na ten temat można naprawdę znaleźć mnóstwo, bez
      zbytniego wysiłku. Czasami Wasza życzliwość jest nadużywana. Jeśli jednak to
      pytanie jest zadane serio to propomuję jego autorce o większy wysiłek w
      formułowaniu treści na przyszłość. Zarówno tytuł jak i ciąg dalszy są obraźliwe
      i prostackie.
      • franczeskaa Re: Nie normalne dziecko a wiek 06.11.03, 15:10
        Zgadzam się z Tobą apolka.Ostatnio na tym naszym forum, które wszystkie
        tworzymy, pomagamy sobie jak możemy, pojawilo się wiele osób, próbujących coś
        namieszać.To jest naprawde przykre. Po jakiego czorta tu wchodzą i zaśmiecają
        forum jakimiś 'bzdetnymi' pytaniami. Co zrobić z takim chamstwem...??? Jak ich
        wytempić ???
        • manus2 Re: Nie normalne dziecko a wiek 06.11.03, 15:13
          Jestem przekonana, że brak odzewu będzie najlepszą reakcją. Swoją drogą to
          naprawdę obrzydliwe, ten "ktoś" musi być zdecydowanie ubogi w rozum!!!!
          Zaczynam mu współczuć.
      • Gość: blurp Re: Nie normalne dziecko a wiek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 06.11.03, 15:11
        masz rację apolka... ale tu wszystkie kobiety są przewrażliwione- wiadomo też
        że każda z nas wolałaby jeśli-by tylko mogła mieć na to wpływ- zdrowego
        dzidziusia, co do informacji to piszą różnie- ja spotkałam się z info- że
        ryzyko wzrasta po 35rż, i wiesz co? jeśli ktoś z takiego powodu chce
        zrezygnować ze starania się o nowego człowieka- to ten post nie był
        nieuzasadniony- lepiej by taka osoba się zastanowiła- niż żeby dzidziusia
        porzuciła, albo.... ech... tylu ludzi tak pragnie mieć dzieciątko- i kiedy
        słyszę że narkomanki, alkocholiczki rodzą zdrowiutkie dzieci choć wcale ich
        nie chciały to mnie ogarnia smutek.... czemu....
        • apolka Re: Nie normalne dziecko a wiek 07.11.03, 09:20
          Wybacz, ale się z tobą nie zgodzę, z kilku powodów:
          - NIKT nie ma gwarancji, że dziecko urodzi się zdrowe, jestem właśnie po
          lekturze postów na innym forum, wpisywały się dziewczyny, które straciły dzieci
          (dwoje z zespołem Downa), o ile pamiętam w wieku 24 - 31 lat;
          - dzieci porzucane są z różnych powodów, te zdrowe również;
          - żadna obawa, wątpliwość autorki nie usprawiedliwia sposobu, w jaki została
          pzredstawiona w wątku, ja nie czepiam się błędów ortograficznych czy
          składniowych, które można tłumaczyć pośpiechem, zdenerwowaniem itp., mam na
          myśli obraźliwe określenia, które nawet człowiek o ubogim słownictwie jest w
          stanie zastąpić innymi.
          Dziewczyny, bądźmy pomocne i wrażliwe ale nie pozwalajmy na obrażanie nas i
          tych, którzy nie sa w stanie się bronić.
          Minął już rok, odkąd opłakiwaliśmy z przyjaciółmi ich urodzone w 6 mies.
          dziecko z zespołem Downa, żyło tylko kilka chwil. Dlatego trafia mnie, gdy
          czytam takie teksty. Mam gdzieś to, czy ich autorki (autorzy) naprawdę mają
          problem, czy kpią sobie z nas, każdy kolejny post, który będzie obraźliwy dla
          kogokolwiek, zamierzam ignorować i Was też o to proszę. Nic nie usprawiedliwia
          chamstwa.
          • Gość: blurp Re: Nie normalne dziecko a wiek IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.11.03, 11:32
            wiem apolka, ja mam w rodzinie osobę upośledzoną i widzę ile codziennej pracy
            wkłada moja ciocia w opiekę nad 30 letnią dziewczyną która nie jest w stanie
            samodzielnie egzystować... ciocia ma raka... Szuka ośrodka w którym ktoś
            zająłby się moją kuzynką i okazuje się ze to wcale nie takie łatwe.... masz
            rację post tej babki był bardzo obraźliwy, może faktycznie sobie kpiła, może
            była przerażona..kto to wie... czytam dużo na temat zespołu D, bo wiem że i mi
            może urodzić się takie dziecko, jak również tak chore jak moja kuzynka...
            • Gość: blurp Re:dziecko a wiek :) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 07.11.03, 11:38
              to może kończąc optymistycznie... i tak będzie kochane - bo upragnione

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka