Dodaj do ulubionych

ból piersi

IP: *.pt-2.petrotel.pl 06.11.03, 15:17
Część wszystkim,mam pytanie czy ból piersi w 14 dniu cyklu (nie było jeszcze
owulacji) może być przyczyną niepokoju. Bardzo proszę o informację
Obserwuj wątek
    • Gość: agag Re: ból piersi IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.03, 15:23
      Jakiej obawy. Nie napisałaś o co Ci dokładnie chodzi???? agag
    • Gość: agag Re: ból piersi IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.03, 15:28
      Po co pytasz zawracasz głowę pytaniami skoro nawet nie potrafisz odpisać?????????
      • Gość: iwona& Re: ból piersi IP: *.pt-2.petrotel.pl 18.11.03, 08:49
        Przepraszam Cię bardzo, ale nie miałam przez ten czas dostępu do internetu.
        Dzisiaj dopiero zobaczyłam twoją odpowiedź.Mój przypadek polega na : wrogości
        śluzu, słabych wynikach nasienia mojego męża i prawdopodobnie trafiających się
        cyklach bezowulacyjnych. Wstyd się przynać ale dopiero od tego cyklu zaczęłam
        pomiar temperatury i wnikliwszą obserwację siebie. Chodziło mi głównie o to czy
        ból piersi w 14 dn. cyklu (moje cykle trwają od 30-33 dni) może oznaczać
        nadchodzącą owulację (nieznaczny wzrost temperatury (36,7) nastąpił w 19 dniu
        cyklu)czy być może nie ma z tym nic wspólnego. Dodam jeszcze że ból piersi
        utrzymuje się aż do samej @.
    • Gość: agag Re: ból piersi IP: *.168. / *.internetdsl.tpnet.pl 18.11.03, 16:00
      Ja też przepraszam, że na Ciebie tak wyskoczyłam.
      Wydaje mi sięże musisz dokładnie poobserwować swój organizm, bo z tego co mi
      mówił mój ginekolog żadko ból piersi jest oznaką zblizającej się owulacji,
      raczej zwastuje miesiączkę. Ale może Twój organizm tak właśnie reaguje.
      Co do wstydu, że nie obserwowałaś swojego organizmu lepiej, nie ma się czego
      wstydzić. To nie zawsze pomaga. 10m-cy temu urodziłam dziecko i tak jak radził
      lekarz obserwowałam swój organizm: miałam b.szybko regularne miesiączki,
      wszelkie objawy jajeczkowania (śluz, bóle jajnika dokładnie w 14 dniu cyklu) i
      myślałam, że jest wszystko ok.
      A tu na usg okazało się, że ani razu od porodu nie miałam owulacji. Teraz lekarz
      kazał mi mierzyć temp. i ona też wskazuje na to, że jajeczkowanie jest, a jak
      mam usg to jajeczk. nie ma.
      Po tym wszystki stwierdziłam, że żeby mieć pewność,że owulacja jest trzeba
      zrobić usg. I najlepiej konsultować się z kilkoma lekarzami. Bo co lekarz to
      inna diagnoza.

• Gość: iwona & Re: ból piersi IP: *.pt-2.petrotel.pl 20.11.03, 15:06
        Dziękuję ci bardzo za odpowiedź, faktycznie trzeba chyba połączyć
        samoobserwację z USG żeby można było wysnuć konkretne wnioski. Niesamowite jest
        to co piszesz. Gdybym miała takie objawy (śluź ból jajników temperatura) nawet
        przez myśl nie przeszłoby mi że coś jest nie tak.
        • Gość: iwona & Re: ból piersi IP: *.pt-2.petrotel.pl 20.11.03, 15:10
          Mam jeszcze jedno pytanie jeżeli można. Czy nie wiesz przypadkiem o czym
          świadczy czas upłynnienia nasienia (wiem, że norma to chyba 60 min). Mój mąż na
          wyniku wpisane ma czas upłynnienia 90 min.
          • Gość: kontradmiral Re: ból piersi IP: 195.117.245.* 20.11.03, 16:55
            Hej
            Bezpośrednio po wytrysku nasienie ma konsystencje półstałą, po pewnym czasie
            (czas upłynnienia nasienia - norma do 30 min)dochodzi do jego upłynnienia i
            plemniki uzyskują pełną ruchliwość.
            Polecam też wcześniejszy wątek:
            forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=6980488&a=6980488
            • Gość: iwona & Re: ból piersi IP: *.pt-2.petrotel.pl 21.11.03, 14:55
              Dzięki serdeczne

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka