luliczek78 04.02.09, 21:20 wiem że to już było milion razy ale powiedzcie jak sie liczy [rawidłowy przyrost bety: 10 dpt-69 11dpt- 121 12dpt-197 dobrze czy nie ? pozdrawiam panikara nr1 na tym forum Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
juliza Re: przyrost bety !!!! 04.02.09, 21:28 Dobrze . We wczesnej ciązy stężenie betaHCG powinno wzrastać nie mniej niż o 66% w ciągu 48 godzin, o 114% w ciągu 72 godzin i o 175% w ciągu 96 godzin. Po szóstym tygodniu ciąży przyrost beta HCG ulega lekkiemu zwolnieniu. W dalszej części ciązy nawet poziom bety spada. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 04.02.09, 21:30 troszke sporo przyrosła, czyżby x 2 ???? byłoby cudownie ! Odpowiedz Link Zgłoś
zosia9 Re: przyrost bety !!!! 04.02.09, 21:29 o ile pamtam to chyba co 2 dni ma się powajać mniej węcej Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: przyrost bety !!!! 05.02.09, 12:08 robilas codziennie?? bardzo ladny wynik Odpowiedz Link Zgłoś
biedronka.online Re: przyrost bety !!!! 05.02.09, 12:32 Po pierwsze gratuluję Luliczek czy ty też z Invicty z warszawy? Gdzie mogę znależć jakieś informacje odnośnie wykonywanych badan, cen, lekarzy itp. bo nawet strony nie maja. Nic nie moge znalezc w necie. I czy ktos poza tym Lukszukiem przyjmuje bo przeciez nie moze byc jednoczesnie w Gdansku? A wiesz cos moze o tych bezplatnych konsultacjach 14-15 luty? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 do Biedronka 05.02.09, 14:19 Nie, ja z tych cudów Krakowskich . dr JJ. Odpowiedz Link Zgłoś
m-a-la Re: przyrost bety !!!! 05.02.09, 13:04 Już podawałam, ale podam jeszcze raz Link do kalkulatora przyrostu bety, tu najpewniej sprawdzisz przyrost, szczególnie pod kątem wieku ciąży. babymed.com/tools/pregnancy/hcg/ Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 06.02.09, 20:11 10 dpt-69 11dpt- 121 12dpt-197 dzisiaj 14 dpt - 559 Huraaaaaaa!!!! tylko jajnik mnie trochę pobolewa jak dłużej siedzę czy chodzę, delikatne skurcze macicy, ( w nocy nawet mocne). Mam nadzieję, że to nie ciąża pozamaciczna bo już nawet zaczynam się odrobinę cieszyć...Zbyt mocno się nie cieszę bo strach dusi radość...aby jeszcze przetrwać 8 mcy.... Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: przyrost bety !!!! 06.02.09, 20:47 Luliczek U mnie bylo 3dpt -3 6dpt -46 10dpt - 256 I u mnie mowili, ze ladnie rosnie. Pamietaj tylko ze ja mialam transfer blastocysty (czyli po 5 dniach od punkcji). Nastepne badanie mam we wtorek czyli 17dpt A u Ciebie piekne wyniki Ja czuje sie dobrze, aczkolwiek troche szybko sie mecze i jest mi niedobrze. Czasem cos lekko ciagnie w brzuchu ale jest ok. Jaki leki bierzesz ? Pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 06.02.09, 21:36 ja również po 5 dniach blastocysta szt 2 . Luteina dopoch 3x2 Duphaston 3x2 i jesli boli - nospa. Dokucza mi jeden jajnik, nie tylko boli co jakieś takie uczucie rozpychania, pulsowania.Tak samo miałam po punkcji okazało się że wszystko było ok. POcieszam się ze nie boli caly czas i nie tak aby skręcać się bólu. Dzisiejsza noc była kiepsa, milam silne skurcze az się boję iść spać. Z tym niedobrze to od dzisiaj i mnie sięgneło. Jakby coś stało w przełyku i piersi okropnie bolą! . Idę na zwolnienie od poniedziałku poleże sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolaasia Re: przyrost bety !!!! 06.02.09, 22:06 moze tak byc z tym jajnikiem. jesso jak ja lubie jak sie dziewczynom powodzi!!! z tym jajnikiem to mialam tak, ze mnie tak rwal jakby..takie pulsowanie i dziwny bol/nie bol. rwanie to dobre okreslenie. okazlao sie ze mialam torbiel po inv, o co nie trudno przy stymulacji tak naprawde, i ona sie wchlonela ta torbiel. w 12 tc juz jej nie bylo kurde dziewczyny- powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 09.02.09, 17:21 no i 17 dpt beta = 1997 !!! byłam na usg bo dokuczał mi jajnik, i ufff maluch jest w brzuchu tam gdzie jego miejsce, ( być moze nawet będą dwa maluchy choć druga kropka była tyci tyci).A jajniki bolą bo ponoć przy takiej becie są poruszone do działania, mam w nich malutkie pęcherzki ale żadnych giganów ufff.POnoć minie po 3 miesiacu. Tylko jak tu dotrwać do tego 3 miesiąca ??? Siedzę na zwolnieniu w tym tygodniu i dbam o siebie... aby jeszcze przetrwać 8 mcy Odpowiedz Link Zgłoś
stokrotka.op Re: przyrost bety !!!! 09.02.09, 20:08 Kurcze dziewczyny ale wam fajnie już się cieszycie a ja jeszcze jak na szpilkach nie moge się doczekać.Dziś to siódmy dzień po inseminacji i podejrzewam że to jeszce za wcześnie na robienie bety...strasznie jestem ciekawa czy się udało. Niedługo walentynki i chyba będzie suuuuuuuper wiadomość dla mojego męża planowane badanie mam na ponieddziałek ale chyba sobie to przyspieszę i będę miała niespodzianke... Napewno sie ucieszy... Trzymajcie za mnie kciuki...pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś
limuzine Re: przyrost bety !!!! 10.02.09, 09:11 Ja na betę to najchętniej latałabym co drugi dzień. Tylko trochę daleko. No i drogo pewnie by wyszło. Ale tak raz w tygodniu przez kilka tygodni to sobie nie odmówię U mnie na razie na USG nic nie widać (4 tydzień, 4 dzień). Dopóki nie zobaczę chociaż kropki to będą nerwy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdad5 Re: przyrost bety !!!! 10.02.09, 11:05 Mam bete - jeszcze raz przepraszam za paniki u mnie bylo tak: 2 dpt - 3 6 dpt - 44,5 10 dpt - 259 17 dpt - 2611 A tak sie balam Serdecznie Was pozdrawiam magda Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 10.02.09, 11:14 hm... ciekawe dlaczego takie różne bety są w takich samych dniach po transferze ??? Ważne że dobrze przyrastają! Odpowiedz Link Zgłoś
ata27 Re: przyrost bety !!!! 14.02.09, 15:23 U mnie jest tak: 9 dpt 129 11 dpt 299 16 dpt 2102 luliczek78 ja też od JJ Na początku marca mam I wizytę. Czy masz zwolnienie lek. od doktora? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
diabelka1 Re: przyrost bety !!!! 16.02.09, 19:44 czy u mnie jest też ok????. okres miałam 19 stycznia dziś 16 luty beta 693 , wg mnie to jest ok 16 dzień po owulacji, ciąża bez stymulacji czy jest dobrze??? wyniki macie jak na 16 dzień duzo ode mnie wyższe. współzyłam w sobote i boje się , że cos moglo się stać. czy gdyby coś sie stało beta by taka była? Odpowiedz Link Zgłoś
luliczek78 Re: przyrost bety !!!! 17.02.09, 09:01 Hej ATA, PEWNIE że dobra, bardzo dobra. Jestem od wczoraj na zwolnieniu 30 dni bo mialam plamienia, okazuje się że dzidziuś ok, serduszko bije a plamienia mogą być z szyjki macicy. Tak więc leże i odpoczywam! Następna wizyta za ok 3-4 tyg jeśli wszystko będzie dobrze. trzymam kciuki ! Odpowiedz Link Zgłoś