Dodaj do ulubionych

moja I weryfikacja

10.02.09, 13:15
Wyniki mojej I werki, 3 dpt jednej blastocysty 8C:

HCG-beta <1
estradiol 1875
progesteron 21,4

Wiem, że z pierwszej werki niewiele można wnioskować, ale ten progesteron to
chyba trochę za niski...

A powiedzcie mi proszę jeszcze, co oznacza, przy wyniku bety taki zapis (w
jednej linii, jakieś cyfry za wynikiem):

HCG-beta <1 mlU/ml 0 2,7
Obserwuj wątek
    • luliczek78 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 13:24
      u mnie w 5 dpt progesteron wynosił 12 a estradiol 33 ( chyba masz
      inne jednostki w Estradiolu). Jeśli chodzi o progesteron to bdb
      wynik , ma byc nie miej niż 10 nie więcej niż 40!, progesteron
      wydzielany jest pulsacyjnie, chwilę przed pobranim moglaś mieć 30!
      Więc glowa do góry,nie wiem o co chodzi z tą betą, wg mnie masz 2,7
      i będzie bobo!!!
    • luliczek78 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 13:25
      wogóle nie wiem po co każą robić estradiol jak ponoć jest on
      kompletnie bez znaczenia.
      • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 13:31
        To teraz Ty mnie Luliczku uspokajasz, miła zamiana smile
        Tak się zastanawiam nad tym progesteronem i rzeczywiście masz rację, jest ok,
        choć biorę luteinę 3x4 i przy pierwszym podejściu do ICSI miałam bardzo wysoki
        progesteron (powyżej 50).
        A co do bety to wynik raczej jest <1, ale nie wiem skąd te cyfry za wynikiem
        (normy są podane pod wynikiem).
        A wczesne badanie wynika stąd, że ja miałam podaną blastocystę w 6 dobie po
        punkcji. W innych klinikach zazwyczaj podają 2 dniowe zarodki. Tak więc mój
        powinien zacząć implantację ok doby po podaniu, ale był słabiutki, więc liczę,
        że bidulek jeszcze nadgania straty smile
    • magdad5 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 13:40
      Mala

Estradiol u mnie tez jest na ksiezycu - dzisiaj jest 1943, a piatek
      6dpt byl 1463 wiec Twoj na pewno jest ok.

Progesteron masz super - zobacz na normy ktore sa na tej kartce z
      Invicty:

1 trymestr ciazy - 9,3 - 33,2
      2 trymestr - 29,5 - 50
      3 trymestr - 83,1 - 160

Ja mam progesteron tylko z 2. wer (44,5).

Co do tego HCG to u mnie tez jest tak napisane jedym ciagiem:

HCG-beta 2611 mlU/ml 0 2,7 H ale nie mam pojecia co to znaczy.

No ale teraz najwazniejszy jest progesteron i estradiol a te sa b.
      ladne.

Musisz sie uzbroic w cierpliwosc (i kto to mowi smile ) i poczekac na
      bete w piatek.

Daj znac co Ci powie Neuberg jak zadzwoni smile

Trzymajcie sie
      m

• m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 13:47
        Magda, dzięki smile

Już wiem co oznaczają te cyfry za wynikiem (choć są nieopisane). Jest to norma
        dla I weryfikacji.

No rzeczywiście, teraz tylko cierpliwość.... ale nie mogę się sukupić na niczym
        w pracy... uncertain
        • magdad5 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:05
          A Ty jestes w pracy ?
          Ja generalnie jestem korporacyjna pracoholiczka ale dwa tygodnie
          odpoczywalam w domu - moze Ty tez powinnas ?

A co do skupienia to Cie nie pociesze - ja bylam kompletnie
          rozkojarzona przez cala poprzednia ciaze smile Ale ma to swoj urok.

Sciskam Was mocno i aby piatek pokazal piekna bete smile

buziaki
          m,
          • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:20
            Niestety ja też jestem korporacyjna, choć nie pracoholiczka wink ale już nie mam
            sumienia iść na zwolnienie.... W zeszłym roku byłam ponad 2 tyg przy pierwszym
            podejściu, a potem znowu ponad 2 tyg, bo miałam operację... A teraz jest kupa
            roboty i chyba by mnie powiesili jakbym teraz wyskoczyła ze zwolnieniem.... Choć
            czuję, że przydałoby mi się parę dni...
            • magdad5 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:30
              M-a-la

Odpocznij sobie. To naprawde wazne. Wez choc kilka dni.

m
              • luliczek78 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:34
                powiedzcie mi o co chodzi z estradiolem, wy nacie pow 1000 ja mialam
                33 i jestem w ciąży nie kumam a nie zapytałam wczoraj lekarza.
                • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:38
                  a jaką masz jednostkę? ja mam pg/ml
                  • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:44
                    tu są tematy związane z estradiolem
                    nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=search&mode=results
                    • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 14:48
                      Poprzedni link się nie udał, przejrzałam to co tam było i nie było nic
                      ciekawego. Może zajrzyj tu:
                      nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17095&highlight=estradiol
                      Jesteś na pewno pod stałą kontrolą lekarza i na pewno wszystko jest ok, ale
                      jeśli jednostki masz takie jak u mnie skonsultuj to z lekarzem.
                  • luliczek78 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 15:08
                    dokładnie ta sama i w 5 dpt mialam 33.
                    NA usg widać pęcherzyk,beta rośnie, biorę leki więc co mam być to
                    będzie, teraz to może być już zupełnie inny wynik.
                    Spotkałam się już z kilkoma przypadkami gdzie po ICSI nie robiono
                    estradiolu- więc może on nie jst az taki istotny. Być może to
                    dlatego ze mialam bardzo malą dawkę leków do stymulacji i w czasie
                    punkcji dr ,,wyczyścił" całe jajniki.Kolejny dowód na to aby ślepo
                    nie interpretować wyników koleżanek.
                    Progesteron tez zroblam a nie kazał, był potem 18 wiec z paniką
                    zadzwonilam,wytłumaczył na czym to polega i pytanie po co to robiłam
                    skoro nie było zalecane.
                    Nie wychodzę przed orkiestrę, nie robię więcej na własną rękę
                    wyników bo tylko nerwy są potem- niepotrzebne!
                    • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 16:32
                      >Już wiem co oznaczają te cyfry za wynikiem (choć są nieopisane). Jest >to norma
                      >dla I weryfikacji.

Jednak nie wiem... uncertain Dzwonił dr N i trochę z tym namotał, ale zrozumiałam, że
                      jest to jakiś zakres (0 - 2,7) kiedy wynik może być spowodowany jakimiś innymi
                      substacjami...?? uncertain może np. pregnylem...

Dr N był całkiem miły, powiedział że te wyniki są wyjściem do dalszego
                      dawkowania leków i na kolejnych werkach będziemy obserwowali co rośnie a co nie
                      uncertain niech lepiej rośnie wink Ale mam chyba mega duże dawki leków! Luteina dop. 3x8,
                      podjęz. 3x4, estrofem 3x1 i 1 zastrzyk kaprogestu jutro rano.

No to teraz oby do piątku! smile
                      • luliczek78 Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 17:32
                        3 razy po 8 szt dopochwowo ??? a jak to się zmieści ???
                        • m-a-la Re: moja I weryfikacja 10.02.09, 18:03
                          Ledwo wink Po 6 szt. zaczęłam się zastanawiać jak ja to zrobię.... ale udało się... uncertain
                          Oczywiście 3 razy dziennie, co oznacza, że jednocześnie 8 szt. plus 1 szt.
                          estrofemu... uncertain
                          • magdad5 Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 08:38
                            Mala

Bylam wczoraj u dr Neuberga - odwoluje wszystko o czym mowilam
                            wczesniej - bardzo mily facet, rzeczowy, usmiechniety.
                            Moim zdaniem - bylo super.

Co do dawek lekow - po II wer dostalam dokladnie takie same:
                            3x4 luteina ddoustnie
                            3x8 luteina dopochwowo
                            3x1 estrofem
                            raz na 3 dni kaprogest

Po III wer zmniejszyli tylko luteine dopochwowo do 4.

Po wczorajszej wizycie - caly czas te same dawki

Wiec jest ok.

A co do estrogenu - powiedzial, ze chodzi tu raczej o trend -
                            powinno teraz byc tak, ze progesteron rosnie a estrogen spada. Co
                            do liczb - to chyba nie sa kluczowe.

Pozdrawiam
                            m
                            • biedronka.online Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 09:13
                              Szczęka mi opadła... Naprawdę tyle tabletek bierzecie? Podziwiam. Ja
                              po IUI luteinę dopoch. brałam 14 dni 2x1 i miałam już dość. Jejku to
                              musi być bardzo trudne i niezbyt komfortowe tak chodzić. No, ale
                              teraz to już wszystko dla dzidzi zrobicie i o to chodzi. Pozdrawiam.
                              • magdad5 Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 09:35
                                Ja chyba jakos malo wrazliwa jestem ale ta ilosc lekow mnie jakos
                                nie rusza. Troche ciezko bylo przy 8 luteinach dopochwowych - az
                                musialam nosic normalne podpaski bo duzo ze mnie lecialo. Ale
                                teraz - jakos mi to nie przeszkadza ...

buziaki
                                m
                              • m-a-la Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 10:06
                                Biedronko, ani to trudne, ani mało komfortowe, a już na pewno nie przeszkadza w
                                chodzeniu smile Ja jedynie nie lubię aplikacji, a tu akurat liczba nie ma znaczenia...
                            • m-a-la Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 10:08
                              Magda, ja właściwie też cały czas mam takie wrażenie co do dr N, mój mąż jedynie
                              twierdzi, że on okropnie sapie przez całą wizytę smile

Trzymam kciuki za Twoją rosnącą betkę!
                              • magdad5 Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 10:22
                                Sapania nie slyszalam ale moje serce bilo tak glosno, ze moglo
                                zagluszyc smile

A ja trzymam za Was w piatek - bedzie dobrze smile
                                • m-a-la Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 12:18
                                  Ja też nie słyszę tego sapania wink

Magda, mam do Ciebie dwa pytania, jako do pięknie zaciążonej smile
                                  Czy miałaś/masz bóle jak na @? Ja mam takie (raczej lekkie i co jakiś czas) od
                                  samego początku po ET i czasem zakuje mnie któryś jajnik... Tak się zastanawiam wink
                                  I drugie pytanie, czy miałaś plamienie implantacyjne?
                                  Z góry wielkie dzięki za odpowiedź!

A co do luteiny podjęzykowej, nie wiem jak Ty ją znosisz, ja na razie ok,
                                  dziewczyny na bocianie podpowiedziały mi fajną rzecz - w tym samym czasie
                                  landrynka na język i prawie nie czuć smaku luteiny smile
                                  • magdad5 Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 12:27
                                    M-a-La

Mialam ( i mam) bole na @ - tylko bardzo lekkie. Dodatkowo klucie
                                    jajnika - z jednej albo z drugiej strony. A jak na przyklad za
                                    szybko sie z nocy przekrece to potrafi naprawde zakłoć...oj potrafi.

Nie mialam plamienia implantacyjnego (w poprzednich ciazach tez nie).
                                    Moje plamienie o ktorym pisalam wczoraj...az wstyd sie
                                    przyznac...zrobilam sobie sama...paznokciem wkladajac estrofem. A ze
                                    scianki pochwy sa teraz bardzo czule i rozpulchnione po prostu sie
                                    podrapalam...
                                    Luteina podjezykowa smakuje jak wapno gaszone..ale jakos daje rade.
                                    I tak jest mi caly czas niedobrze smile.

Bedzie dobrze jak kluje
                                    pozdrowka
                                    m
                                    • m-a-la Re: moja I weryfikacja 11.02.09, 12:30
                                      DZIĘKUJĘ! smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka