Gość: Pola IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 17.11.03, 16:48 ja już nie mam żadnych szans. Zaprzestałam leczenia: szkoda mojego czasu i pieniędzy. Czy to możliwe, że w wieku 33 lat moje FSH wynosi ponad 28? Już nawet nie umiem płakać... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kathrin78 Re: FSH IP: *.dip.t-dialin.net 17.11.03, 17:12 Niestety Pola... możliwe.... Zdarzają się nawet dziewczyny dwudziestokilkuletnie z wygasającą rezerwą jajnikową (( Powtórz może badanie w następnym cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magdall Re: FSH IP: *.aster.pl / 10.71.8.* 17.11.03, 22:49 Ja mam 29 lat i tez FSH znacznie powyzej normy. według lekarki to zwykle wynik u kobiety 40 letniej. Tak, powinnaś powtórzyć badania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Re: FSH IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.11.03, 10:34 Gość portalu: Pola napisał(a): > ja już nie mam żadnych szans. Zaprzestałam leczenia: szkoda mojego czasu i > pieniędzy. Czy to możliwe, że w wieku 33 lat moje FSH wynosi ponad 28? Już > nawet nie umiem płakać... Powtórz wyniki kilka razy bo FSH bardzo skacze! Jak będziesz miała wynik kilkanaście to masz szansę. Bierz Macę albo Noni - zwiększa płodność (pobierz kilka miesięcy i zrób testy)... Po Noni niektórym kobietom po menopauzie wraca nawet okres (znam z autopsji)... Pzdr i trzymam kciuki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monik73 Re: FSH IP: *.icpnet.pl 18.11.03, 12:11 Witaj, strasznie mi przykro ja tez mam stosunkowo wysokie FSH ok 13, a mam 29l..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: FSH IP: *.atbtruck.com.pl 18.11.03, 12:31 Witam, a co to jest to Noni, czy maca, gdzie można to kupić. Też mam problem z tym FSH, po braniu Metrodin - tabl. antykoncepcyjnych( nie wiem cz właściwa nazwa) strasznie mi sie podwyższył poziom FSH. Oczywiście brałam przed zabiegiem IVF>Taki wysoki poziom FSH wykluczał jakiekolwiek szanse. Teraz zaprzestałam iFSH jest ok 10.Nie wiem, czy wpływ na jego wysokość ma stres, bo po urlopie był ok 4!Po zaprzestaniu tych tabl. anty brałam również aspiryne, olej z wiesiołka, wit B 6, folik. Może te w sumie chyba bezpieczne specyfiki miały wpływ na poprawe FSH.W każdym razie sprawdzaj jego poziom w różnych cyklach. Pozdrawiam serdecznie iproszę o bliższe inf. o NONI, MACA Ula Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pola Re: FSH IP: *.waw.cdp.pl / *.waw.cdp.pl 20.11.03, 19:03 Dziękuję wszytkim za wsparcie. Niestety badania robiłam już sześć razy w odstępach kilkumiesiecznych - są coraz gorsze (pierwszy test to FSH pow.18, a ostatni powyżej 28). Powoli dojrzewam do decyzji o adopcji. Bardzo lubię to forum i życzę wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś