Dodaj do ulubionych

SAnatorium, uzdrowisko..

27.02.09, 17:20
czesc dziewczyny, czy któraś z was korzystała z programów
leczniczych dla kobiet mających problemy z zajsciem w ciążę? Gdzie
najlepiej pojechac? jakie zabiegi są wykonywane,itp. bede wdzieczna
za informacje.
Obserwuj wątek
    • iwciak0 Re: SAnatorium, uzdrowisko.. 27.02.09, 17:41
      Witaj, ja już wprawdzie opisywałam moją historię odnośnie pozytywnego wpływu
      uzdrowiska na mój problem, ale tak w skrócie napiszę Ci jeszcze raz. Staraliśmy
      się o dziecko od ok. 3 lat, u mnie stwierdzono wrogi śluz, przeciwciała
      p.plemnikowe i co najgorsze podczas laparoskopii usunęli mi jeden jajowód ( był
      na nim wodniak ). Drugi jajowód podobno był niedrożny, także jedyną szansą wg.
      lekarzy było invitro. W sumie przeszliśmy 3 iui, i 1 imci w provicie- wszystko
      nieudane. Po czym zaczęliśmy starania o adopcję, pojechałam też sobie właśnie do
      sanatorium w Iwoniczu Zdroju, ale nie z powodu niepłodności tylko na kręgosłup.
      Tam poprosiłam o zabiegi borowinowe na całe ciało. I wyobraź sobie, po
      przyjeździe od razu zaszłam w ciążę naturalnie!!!Sama byłam w szoku, nie wiem
      czy to borowinka odblokowała ten jajowód, czy się odblokowałam psychicznie a
      może wszystko razem, najważniejsze, ze pomogło i jestem w 7 miesiącu ciąży.
      Także myślę, że nie zaszkodzi spróbować leczenia w sanatorium, na pewno nie
      zaszkodzi a może pomóc. Pozdrawiam i życzę powodzenia.
      • karolina.and Re: SAnatorium, uzdrowisko.. 27.02.09, 19:17
        Witaj twoja opowieść jak z filmu serdecznie gratuluję! czy możesz
        dać jakieś namiary na to uzdrowisko.Z góry dziękuję
        • iwciak0 Re: SAnatorium, uzdrowisko.. 27.02.09, 20:59
          Możesz jechać do każdego sanatorium gdzie leczą problemy kobiece, ważne jest
          żeby były tam okłady borowinowe. Ja pojechałam z powodu kręgosłupa i wogóle nie
          myślałam o tym,że mi to pomoże na niepłodność.
          Do sanatorium można jechać w ramach NFZ lub ZUS-u. Ja jechałam z ZUS-u i to w
          ramach zwolnienia lekarskiego do Iwonicza Zdrój, bo tam mnie akurat skierowano.
          Także gorąco polecam, jak będę chciała zajść w drugą ciąże to też jadę przed, hi
          hi. Acha dodam, że lekarz który wykonywał laparoskopię powiedział, że nie mam
          szans na naturalną ciążę. Pozdrawiam.
          • abconline Re: SAnatorium, uzdrowisko.. 28.02.09, 14:23
            dzieki bardzo za radę. u mnie podobnie mówią, ze tylko IVF,mam za
            soba 3 icsi...i nic. wiec moze w ten sposób spróbowac pomóc
            naturze...dzieki raz jescze.
            • dagmara-k Re: SAnatorium, uzdrowisko.. 28.02.09, 14:35
              tez o tym mysle ale bardziej w kategoriach odpoczynku i naleznego w leczeniu
              nieplodnosci chociaz tego jednego na nfz.
              cuda juz mialam w swojej "karierze"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka