Dodaj do ulubionych

pusty pęcherzyk ciązowy

05.03.09, 17:37
Dziewczyny świat wywrócił mi sie dziś do góry nogami- juz myslałam że los sie do mnie uśmiechnął...sad

W 30 dc.beta miałam betę 468,20, w 32 dc. beta 1457,05 a w 38 dc beta 11 916,51. Dziś ( w 40 dniu cyklu )byłam na usg i lekarz stwierdził,że w macicy jest pęcherzyk ciązowy odpowiadający skończonemu 5 tygodniowi ciąży ale nie ma w nim zarodka. Nie ma nawet ciałka żółtkowego sad Powiedział,że nie mozna wykluczyć że jest to puste jajo płodowe.

Dziewczyny bardzo prosze o pomoc- przeszukuje internet ale nie moge znaleźć i rózne opinie na ten temat: czy jest mozliwe że przy tak wysokiej i rosnącej becie rzeczywiście jest to puste jajo płodowe? Czy może usg było zrobione jeszcze za wcześnie żeby fasolke zobaczyć?
W którym tygodniu ciązy wy zobaczyłyście wasze fasolki?

prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • spinkaz Re: pusty pęcherzyk ciązowy 05.03.09, 18:13
      Wydaje mi się, że jeszcze za wcześnie na stawianie jednoznacznej
      diagnozy. Musisz uzbroic się w cierpliwość (choć wiem, że łatwe to
      nie będzie)i zaczekać jeszcze tydzień. Może spróbuj jeszcze zrobić
      usg u innego lekarza na innym sprzęcie. Tak wczesną ciążę można
      obserwować na naprawdę porządnym aparacie.
      Poniżej link do podobnej historii sprzed roku. Powodzeniasmile
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=78683281&a=78683281&v=2&wv.x=2
    • tymonka30 Re: pusty pęcherzyk ciązowy 05.03.09, 18:16
      6t+4d malutki zarodeczek (pod znakiem zapytania), dopiero w 7+3 zarodek z
      bijącym serduszkiem (94 mm) czyli jakby w 46 dniu cyklu dopiero coś zaświtało.
      kwestia sprzętu, dnia owu....
      • magdad5 Re: pusty pęcherzyk ciązowy 06.03.09, 09:06
        Ja bym sie jeszcze nie zalamywala - u mnie w 5t2d byl pecherzyk
        ciazowy i bardzo ledwo widoczny zarys zarodka (ale lekarz nie byl
        pewien a sprzet ma rewelacyjny), w 6t2d - byl zarodek i serduszko.
        Wiec poczekaj jeszcze - ale wiem ze to trudne. Trzymam kciuki
        m
        • lisek78 Re: pusty pęcherzyk ciązowy 06.03.09, 15:18
          U mnie w też powiedział na początku,że jest pęcherzyk,ale zarodka w nim nie widać.Wszystko wskazywało na coś ponad 5 tc.Dokładnie po 1,5 tygodnia na kolejnym badaniu gin zobaczył zarodek,a bijące serduszko jeszcze później.Tak,że spokojnie.Nie patrz na to wszystko w czarnych barwach.POzdrawiam ciepło i trymam kciuki,
          • diwianna Re: pusty pęcherzyk ciązowy 06.03.09, 18:26
            Dziewczyny dziekuje Wam za słowa otuchy...Od wczoraj wypłakałam chyba wsztystkie łzy jakie mogłam wypłakaćsad
            Wiem,że byc może to usg było za wcześnie żeby zobaczyc Kropka ale z drugiej strony? to był 40 dc. a w pęcherzyku ciązowym nie było nawet pecherzyka żółtkowego...sad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka