Dodaj do ulubionych

Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!

21.04.09, 13:26
Czy którejś z Was udało się zajść w ciąże z endometriozą ? Z góry
dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam smile
Obserwuj wątek
    • gra.sab-i Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 21.04.09, 15:16
      Tak, mnie smile Tyle, że zajęło to nam... 7 lat.
      A teraz starania o drugie dziecko napotykają jakieś inne trudności. Jeszcze nie
      wiemy jakie. Po pierwszym dziecku endometr. uspokoiła się, więc teraz nie o to
      chodzi. Może szkoda? Przynajmniej bym wiedziała, że JEST to możliwe sad
      • szczesliwa_kobieta Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 21.04.09, 16:10
        Moja droga napisz mi proszę gdzie mialaś zlokalizowaną endometriozę?
        Ja mam na bliźnie po c.c i pod powłokami brzusznymi -wielkość 25
        mm.Wiem co tzn. długo starać się o dzidzie.Nam za pierwszym razem
        udało się po 4 latach leczenia i znowu chcę mieć dzidzię i wiem że
        na endo ciąża jest też dobrym lekarstwem smilePozdrawiam smile
        • gra.sab-i Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 21.04.09, 16:54
          Głównie w jajowodach, z tego co pamiętam. To było już dość dawno. Miałam
          skierowanie na laparoskopię, aby usunąć co trzeba. Nie skorzystałam - ze
          strachu. Nasłuchałam się od kobiet niestworzonych rzeczy i przestraszyłam się po
          prostu. Za to pamiętam POTWORNY ból przy każdym okresie. Tego nie da się
          opowiedzieć. Prawie mdlałam sad
          Po urodzeniu dziecka ten ból nie wrócił - całe szczęście!
          Ale co do drugiego dziecka to prawie nie mam nadziei. Za długo się zastanawiałam
          i chyba już jest za późno sad Tym bardziej jestem wdzięczna za to jedno dziecko,
          którego urodzenie jest dla mnie po prostu cudem!!!
          • lusiasia Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.09, 14:53
            moja kolezanka ma 2 dzieci, pierwsze dosc szybko, o drugie starala sie okolo 2 lat
            • bb-28 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.09, 16:32
              witam, mnie się udało zajść w ciążę (miałam inseminację), tyle że ją
              straciłam w 32tc ):, teraz walczę o kolejną. Łatwo nie jest .
              życzę powodzenia
              • mgurniak Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 13:51
                hej, ja właśnie 7-go miałam operację ( usuniecie ogniska endometriozy w bliźnie
                po cc ), guz wielkości 4,5 na 2,5cm. Starałam się prawie 3 lata od momentu
                wymacania sobie guza ( a wcześniej się nie zabezpieczałam i naiwnie myslałam, ze
                taka dobra jestem, ze nie zaliczylam wpadki ) , lekarz mówił, ze jak zajde w
                ciaze to przy okazji tego guza wytną i co .... 3 lata i nic, a guz rósł i bolało
                coraz bardziej. Inny lekarz stwierdził, ze to nieważne ze endometrioza jest w
                bliźnie a macica czysta...te komórki endo sa w calym organizmie i powodują
                "zjadanie" plemników .....

teraz mam dostac lek na półroczną menopauzę brrrrrrrrr i potem szybko starac sie
                o bejbi .......zobaczymy czy się uda

a Ty leć prędko usunąć tego guza smile
              • allure10 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 14:05
                Rany w 32 tc? to straszne współczuję.
                • allure10 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 14:06
                  Mam endometrioze w 2006 roku wycięty
                  jeden jajnik, w między czasie kolejna torbiel na jajniku który
                  pozostał. Podejście do IVM nieudane, następne do in vitro też
                  nieudane. I wyobrażcie sobie w pierwszym cyklu po in vitro naturalna
                  ciąża!!! jakie było nasze zdziwienie i ogromna radość. Obecnie
                  jestem w 23 tyg. ciązy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka