szczesliwa_kobieta 21.04.09, 13:26 Czy którejś z Was udało się zajść w ciąże z endometriozą ? Z góry dziękuje za odpowiedzi i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gra.sab-i Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!! 21.04.09, 15:16 Tak, mnie Tyle, że zajęło to nam... 7 lat. A teraz starania o drugie dziecko napotykają jakieś inne trudności. Jeszcze nie wiemy jakie. Po pierwszym dziecku endometr. uspokoiła się, więc teraz nie o to chodzi. Może szkoda? Przynajmniej bym wiedziała, że JEST to możliwe Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwa_kobieta Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !! 21.04.09, 16:10 Moja droga napisz mi proszę gdzie mialaś zlokalizowaną endometriozę? Ja mam na bliźnie po c.c i pod powłokami brzusznymi -wielkość 25 mm.Wiem co tzn. długo starać się o dzidzie.Nam za pierwszym razem udało się po 4 latach leczenia i znowu chcę mieć dzidzię i wiem że na endo ciąża jest też dobrym lekarstwem Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gra.sab-i Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ! 21.04.09, 16:54 Głównie w jajowodach, z tego co pamiętam. To było już dość dawno. Miałam skierowanie na laparoskopię, aby usunąć co trzeba. Nie skorzystałam - ze strachu. Nasłuchałam się od kobiet niestworzonych rzeczy i przestraszyłam się po prostu. Za to pamiętam POTWORNY ból przy każdym okresie. Tego nie da się opowiedzieć. Prawie mdlałam Po urodzeniu dziecka ten ból nie wrócił - całe szczęście! Ale co do drugiego dziecka to prawie nie mam nadziei. Za długo się zastanawiałam i chyba już jest za późno Tym bardziej jestem wdzięczna za to jedno dziecko, którego urodzenie jest dla mnie po prostu cudem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lusiasia Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.09, 14:53 moja kolezanka ma 2 dzieci, pierwsze dosc szybko, o drugie starala sie okolo 2 lat Odpowiedz Link Zgłoś
bb-28 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.04.09, 16:32 witam, mnie się udało zajść w ciążę (miałam inseminację), tyle że ją straciłam w 32tc ):, teraz walczę o kolejną. Łatwo nie jest . życzę powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
mgurniak Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 13:51 hej, ja właśnie 7-go miałam operację ( usuniecie ogniska endometriozy w bliźnie po cc ), guz wielkości 4,5 na 2,5cm. Starałam się prawie 3 lata od momentu wymacania sobie guza ( a wcześniej się nie zabezpieczałam i naiwnie myslałam, ze taka dobra jestem, ze nie zaliczylam wpadki ) , lekarz mówił, ze jak zajde w ciaze to przy okazji tego guza wytną i co .... 3 lata i nic, a guz rósł i bolało coraz bardziej. Inny lekarz stwierdził, ze to nieważne ze endometrioza jest w bliźnie a macica czysta...te komórki endo sa w calym organizmie i powodują "zjadanie" plemników ..... teraz mam dostac lek na półroczną menopauzę brrrrrrrrr i potem szybko starac sie o bejbi .......zobaczymy czy się uda a Ty leć prędko usunąć tego guza Odpowiedz Link Zgłoś
allure10 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 14:05 Rany w 32 tc? to straszne współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
allure10 Re: Ciąża z endometriozą!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 23.04.09, 14:06 Mam endometrioze w 2006 roku wycięty jeden jajnik, w między czasie kolejna torbiel na jajniku który pozostał. Podejście do IVM nieudane, następne do in vitro też nieudane. I wyobrażcie sobie w pierwszym cyklu po in vitro naturalna ciąża!!! jakie było nasze zdziwienie i ogromna radość. Obecnie jestem w 23 tyg. ciązy. Odpowiedz Link Zgłoś