Dodaj do ulubionych

Koziki i jak?

IP: 82.139.13.* 07.12.03, 23:19
Koziki odezwij się. Udało się? Napisz: jak się uda to pogratulujemy a jak
nie to pocieszymy. Po to jest to forum. Jak wiesz nam się nie udało, ale już
się otrząsnęłam. Pozdrówka.
Obserwuj wątek
    • Gość: koziki Re: Koziki i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 08:58
      Niestety niiccccccc. Jeszcze się dobiłam robiąc test w Mikołaja tj. 33 d.c.
      Test negatywny jak w mordę strzelił!!!!!!! :0((((((((. Dziś 35 d.c. i @ nie
      przychodzi. Ostatnio coś mi sie rozregulowały cykle w zeszłym miesiącu był 37
      dniowy. I w tym miesiącu chyba kochaliśmy sie nie w te dni, chociaż śluz
      wydawał mi się płodny. Obliczyłam sobie mniej więcej owulację przy cyklu 30
      dniowym. Myślałam że słynny na naszym Froum hormeel S ureguluje wszysrko a tu
      niestety... Nie mierzę temki i jakoś nie mogę się do tego zmusić a może
      jednak .... Podpowiedz mi proszę co z tą tempką, czy naprawdę warto ją mierzyć??
      A tak wracając do samopoczucia to podle się czuję jeszcze. Trzymam się dzięki
      mojemu Kochanemu Mężowi. Ja chyba mam za mało cierpliwości. Obiecaliśmy sobie,
      że w grudniu próbujemy bez wspomagaczy, a jeśli nic z tego to w styczniu wezmę
      CLO. Już maiałam to zrobić w pażdzierniku, ale to szczepionka przeciw grypie,
      to musieliśmy odłożyć staranie o dzidzię na lispopad, w listopadzie bez
      stymulacji i niestety bez rezultatu. Zdecydowałabym się na CLO w grudniu ale
      Swięta i tyle wolnych dni i nie wiem czy mogłabym monitorować cykl w
      odpowiednie dni. Ale marudzę coooooo? Chyba się za mocno nakręciłam cały czas
      odczuwałam objawy ciąży a tu kubeł zimnej wody... Nawet nie poszłam zrobić RTG
      zęba bo sie bałam że to zaszkodzi fasolce. Dzisiaj moją dentystka mi
      da ...Buziaczki już nie marudzę wam. acha jeszcze jedno, nie ma fasolki, ale
      nie ma też @ i to mnie dobija, bo wydaje mi się że tracę czas z @ zaczął by sie
      nowy cykl, a tak to czekam na @ i jestem w martwym punkcie. Pozdrawiam papapa
      • magia1 Re: Koziki i jak? 08.12.03, 09:22
        koziki, ja w zeszłym cyklu najprawdopodobniej pomyliłam dni płodne, tzn.
        przytulanko było za wczesnie, nie miałam kompletnie pojęcia kiedy jest u mnie
        owulacja, zadnych objawów a temp. na owulacje nie mierzyłam, ustaliłam ten
        termin poradnikowo-ksiazkowo i wyszły nici. W tym cyklu postanowilam zapobiec
        takim błedom i dawalismy z siebie wszystko przez 14 dni!! (od 12 do 26 dc) smile)))
        A ponieważ około 20 dc bolało mnie mocno w boku to dodatkowo wytłumaczyłam to
        sobie późną owulacją. No i udało się smile))))
        A wiec moja rada - pracujcie w łóżku wytrwale a beda efekty smile)) Trzymam kciuki!
        • Gość: koziki Re: Koziki i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 09:26
          Kochanna Mogio 1 też tak z mężem postanowiliśmy że będziemy szaleć do woli
          przez dwa tygodnie. Gratuluje Ci Fasolki, ściskam mocno ;oD. Buziaczki!!!!
    • Gość: kasialu Re: Koziki i jak? IP: *.mofnet.gov.pl 08.12.03, 09:32
      Dziewczyny sorki, ze ciągle Was męczę swoimi wywodami, ale nie wiem co się ze
      mna dzieje. dzisiaj 34 d.c. dalej nie mam @, a testy ciągle negatywne. Co to
      może być???? Jestem szósty dzień po terminie @ bo cykle mam 27-28 dniowe.
      • koziki Re: Koziki i jak? 08.12.03, 09:46
        A brałaś duphaston? Bo ja zauważyłam, że po duphastonie rozregulował mi sie
        cykl. We wrzesniu w drugiej połowie cyklu byłam u gina na kontroli. Przpisał mi
        jeszcze w tym starym cyklu od 21-28 d.c. duphaston, a od nowego cyklu maiłam
        brać CLO od 4 do 9 d.c. a później znów duphaston od 21-28 d.c. Wziełam ten
        duphasto w starym cyklu, miesiączka pojawiła się po odsawieniu duphastonu w 30
        d.c., ale CLO w nowym cyklu nie wzięłam bo dostała szczepionkę p/ grypie i
        odłożyliśmy starania do następnego miesiąca. A wtedy @ przyszła w 37 d.c., a
        teraz jestem w 35 d.c. @ brak, test ciążowy w 33 d.c. negatywny, czyli tak jak
        u Ciebie. Nie wiem czy to przez duphaston przyjety 2 m-ce temu, czy inna
        przyczyna. Acha w lipcu też miałam cykl 41 dniowy i to przed duphastonem to ja
        juz nie wiem co ze mną jest. Buziaczki
      • katakli Re: Koziki i jak? 08.12.03, 09:59
        witaj kasialu,
        jestem i trzymam za Ciebie, za nas wszystkie mocno kciuki.
        My tym razem czekamy na prezencik choinkowy wink
        trzymka
        • Gość: Fulvia Re: Koziki i jak? IP: 212.244.167.* 08.12.03, 10:43
          Dziewczynysmile
          Ja miałam takie opóźnienie w zeszłym cyklu, zrobiłam masę testów (nawet
          wydawało mi się, że coś widzę, a nadziei zrobiłam sobie co nie miara), ale
          kiedy w 35 dc @ nie było poszłam do lekarza. Zrobili mi BHCG (aby wykluczyć lub
          potwierdzić ciąże) z wynikiem negatywnym, i hormony. Okazało się, że coś się
          pomieszało z hormonami, w 35 dc hormony jak w I fazie, owu brak i raczej nie
          będzie. Aby nie czekać na @ tygodniami dostałam domięśniowo progesteron, a
          potem przez 3 dni 2 razy dziennie luteinę do pochwy. Po 4 dniach @ a teraz 5
          dc, od dwóch dni po raz pierwszy próbuje clo do tzw. "przytulania w domu".
          Radzę wam, abyście poszły do lekarza, zrobiły BHCG i w razie czego przyjęły
          progesteron i rozpoczęły nowy cykl.
          U mnie lekarka mówi, że te zaburzenia hormonalne to może być przyczyna stresu -
          ja się po prostu ciągle nie mogę wyluzować i każda @ mnie dobija, a seks
          ostatnio kojarzy mi się wyłącznie z prokreacją.
          Pozdrawiam serdecznie i Zyczę aby to jednak była ciązasmile!!!!!!!
    • Gość: femalespirit Re: Koziki i jak? IP: 212.180.158.* 08.12.03, 10:40
      Dziewczyny, mierzcie temperaturke. Wtedy bedziecie wiedzialy, kiedy byla
      owulacja i kiedy mozna sie testowac (Fertility Friend zaleca 18 dni po owu). A
      swoja droga to sie nie zniechecajcie do reszty negatywnymi testami - moj
      wyszedl pozotywny dopiero 20 dni po owu (wczesniej, niby 14 dni po owy byl
      negatywny). Poki nie ma @ jest nadzieja. Po Duphastonie owszem, cykle bywaja
      dluzsze, ale zwykle przed @ sa 2-3 dni plamienia, wiec wiadomo, ze sie dostanie
      @.
      • Gość: koziki Re: Koziki i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.03, 11:18
        Femalesprit, myślisz, że powinnam mieć jeszcze nadzieję? Dziś 35 d.c., owu
        myślę, że byłą około 19-20 listopada. A jeśli ten cykl mi się wysłużył tak jak
        poprzedni tj. 37 dni, to owu być może była około 26 listopada, a wtedy się nie
        przytulalismy. To wszysko tłumaczy negatywny test, @ przyjdzie za 2 dni...
    • Gość: kasialu Re: Koziki i jak? IP: *.mofnet.gov.pl 08.12.03, 12:41
      Ja też już raz tak miałam, ze cykl mi sie przedłuzył do 34 dni mimo, że miesiąc
      wcześniej miałam 26 dni. Szlag mnie /rze[praszamz za słownictwo/ trafia bo do
      tych wszystkich problemów dochodzą jeszcze problemy z cyklem !
      Chyba musze iśc do lekarza. Mieszkam na prowincji i jak pytałam o BHCG w lab.
      to mi pani powiedziała, ze na wynik czeka się tydzień! czujecie ? W XXI w.
      takie cyrki!!!!
      Obawiam się, ze moje hormonki też oszalały o to jest powodem tego całego
      zamieszania. A ja miałam taką nadzieję ;o(
      Smutno mi znowu.
      • Gość: monika Re: Koziki i jak? IP: *.toya.net.pl 08.12.03, 18:02
        czesc
        Jestem po inseminacji ktora mialam 16 listopada (13 dc). 31 dc wykonalam test
        ciazowy ktory wskazal ciaze. test powtorzylam 35 dc (dzisiaj) i tez wskazal
        ciaze. niestety popoludniu zaczely mi sie jakies plamienia nie wiem czy to
        nadejscie miesiaczki. od momentu wykonania pierszego testu biore progesteron
        (aby jajeczko sie zagniezdzilo). co o tym wszyastkim sadzicie. prosze o
        odpowiedz
        • Gość: Paola Re: Koziki i jak? IP: 82.139.13.* 09.12.03, 01:01
          Monika - jak najszybciej do lekarza! Czy inseminację miałaś w dzień owulacji
          czy przed? Kasialu i Koziki nie martwcie się. Jestem z wami i preżywam to
          samo. To znaczy, może jest o tyle u mnie lepiej, że już po @ i jest nowy cykl.
          Ale jedziemy na tym samym wózku. Pozdrawiam. Papa
    • Gość: kasialu Re: Koziki i jak? IP: *.mofnet.gov.pl 09.12.03, 08:42
      Paola, Koziki zaczynam nowy cykl. Nie udało się . Dostałam luteinę na wywołanie
      @ i dzisiaj przyszła. Truuuuuuudno ;o))))))))))))))))))))
      • Gość: koziki Re: Koziki i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 09:07
        dziś 36 d.c. @ brak, test w 33 d.c. negatywny. Nie wiem co robić? Czekać do
        czwrtku? Bo wtedy będzie 38 d.c. i dostanę @ tak jak ostatnio po 37 dniach. a
        jesli nie bedzie @ w przyszły poniedziałek idę do gina, a może nie czekać tak
        długo i iść do gina już w czwartek? Po co tracić czas na czekanie na @, zrobic
        jeszcze raz test? Co robic??? Poradźcie!!! Już mnie tak nie przygnębia fakt że
        nie mam fasolki, ale to że niem ma @ i stoję w miejscu ani @ ani nowego cyklu.
        Nie ma na co czekać idę do gina w czwartek.Kiedys miałam luteine na wywołanie
        @, ale wtedy miałam torbielkę czynnościową z nie pękniętego pęcherzyka i mnie
        to bolało, a teraz nic, tylko cycki jakieś takie duże. Dziewczyny poradźcie co
        robić bo stoję w martwym punkcie.
        • magia1 Re: Koziki i jak? 09.12.03, 09:15
          koziki, ja robilam test w 36 dc i nie wiem czy gdybym robila np. w 33 dc to nic
          by jeszcze nie pokazal, wiec tu nie potrafie doradzic. Ale ja nie mialam
          zadnych objawow ciążowych (i nadal nie mam) oprócz wlasnie powiekszonych i
          troche obolalych piersi!! No i bolał mnie brzuch przez kilka dni tak jakbym za
          chwile miala dostac @. Ja na Twoim miejscu jeszcze miałabym nadzieje na
          dzidzie! smile) Bradzo Ci tego życze!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Fulvia Re: Koziki i jak? IP: 212.244.167.* 09.12.03, 10:37
            A ja radzę Ci zrobić dzisiaj test na BHCG. Jeśli to ciąża to będziesz
            spokojniejsza, a jeśli nie to wtedy lekarz zadecyduje co dalej i będziesz mogła
            zacząc nowy cykl
            pozdrawiam
            F.
        • Gość: femalespirit Re: Koziki i jak? IP: 212.180.158.* 09.12.03, 11:59
          Wszystkie Twoje watpliwosci rozwialby test z krwi - bHCG. Test z moczu nie
          zawsze wykryje wczesniutka ciaze, jak to bylo u mnie. W kazdej klinice leczenia
          nieplodnosci mozna go zrobic, wynik w tym samym dniu. Wyobrazam sobie, jak
          bardzo sie denerwujesz. Wszystkie przez to przechodzimy albo przechodzilysmy.
          Trzymaj sie cieplo.
          • Gość: koziki Re: Koziki i jak? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.03, 12:11
            Dzięki Dziewczyny za rady i za zainteresowanie moimi problemami. Jutro zrobie
            test z krwi, może wiecie gdzie go najlepiej zrobić we Wrocłwiu? W=E głupie
            pytanie przecież jestesmy tu z całej POlski. Lecę przeglądnąć książke
            telefoniczną. Papapapa
    • magia1 Re: Koziki i jak?????????? 10.12.03, 10:20
      Koziki!!! Mów jak wygląda sytuacja!
      Zrobilas test??
      Bo mnie juz kciuki bolą od trzymania.... smile)
      • Gość: koziki Re: Koziki i jak?????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.03, 11:17
        Nie zrobiłam testu bo dzisiaj przyszła @. Buuuuuuuuuuu. Ale z drugiej strony
        się cieszę, bo zaczynamy nowy cykl i bedziemy z mężem pracować intensywnie nad
        dzidzią, tak jak radziłaś przez bite 2 tygodnie i czuję, że nam sie uda.
        Niepokoi mnie tylko fak, że cykle mi się wydłużyły teraz 36 dni w zeszłym
        miesiącu 37 dni. Nie wiem czy przy takich cyklach są szanse na naturalne
        poczęcie bez stymulacji. Wczesniej miałam cykle 30 dniowe, to chyba stres
        spowodował to rozregulowania. Nie mierzę tempki i nie wiem dokładnie kiedy mam
        owu, opieram się na obliczemiach książkowo - internetowych ( tzn kalendarzyki
        małrzeńskie, intymne, w internecie) i na obserwacji śluzu. Ten całe szczęście
        dopisuje...A przy takich długich cyklach to owu wypada późno nie wiem czy to
        nie pomniejsza szans za zagnieżdżenie sie zarodka. W tym cyklu bedziemy z mężem
        przyjmować salfazin, mąż na polepszenie chłopaków (tzn nie wiem czy są słabe bo
        nie robiliśmy nigdy badań, ale przecież nie zaszkodzi) a ja wyczytałam że cynk
        polepsza jakość komórki jajowej.Jak się nie uda, będę stymulowana CLO 4-9 d.c.
        plus duphaston 21-28 d.c. Dzięki Dziewczynki Kochane za zainteresowanie mną.
        Magio1 jeszcze raz Ci gratuluję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka