1elmo 13.08.09, 13:43 Czy ktoś z Was leczył się w Czechach ? jeśli tak to gdzie i czy skutecznie ? jakie były koszty in vitro ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodzynka_34 Re: in vitro w Czechach 13.08.09, 14:25 Ja napiszę ci tak. Miałam in vitro w Ostravie w Gyncentrum, pierwszy raz w 2007 r. niestety nieudane, następne w 2008 r. którego owocem jest obecnie nasza roczna córeczka. A niedawno do in vitro w Ostrawie podchodziła moja znajoma,pierwszy raz, obecnie jest w 7tc. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka_34 Re: in vitro w Czechach 13.08.09, 14:29 aha, a co do kosztów to płaciłam w euro ,2000. W cenie tej jest wszystko, czyli, leki do stymulacji, zabieg i oczywiscie wizyty, a i póżniejsze leki jakie należy brać po tranferze. Odpowiedz Link Zgłoś
1elmo Re: in vitro w Czechach 14.08.09, 08:33 dziękuję Ci bardzo za odpowiedż Brzmi optymistycznie. Od jakiegoś czasu zastanawiam się nad wyborem kliniki w Czechach. A możesz mi jeszcze napisać jaka była u Ciebie przyczyna niepłodności? i jaka u Twojej koleżanki ? Odpowiedz Link Zgłoś
1elmo Re: in vitro w Czechach 14.08.09, 08:34 i jeszcze jedna prośba: jest szansa abyś podała mi nr tel. do tej Kliniki ? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka_34 Re: in vitro w Czechach 14.08.09, 14:47 ja miałam niedrożne jajowody,znajoma też, oprucz tego miała endometrioze i cystę.Koleżanka juz ci wysłała stronkę z tą kliniką, tam jest nr. kontaktowy do nich. A skąd jesteś że myslisz o Czechach? Odpowiedz Link Zgłoś
weronig Re: in vitro w Czechach 28.08.09, 09:48 Witaj,rok temu miałam in vitro w polsce,niestety nieudane,teraz znowu zdrożało,11 tysiecy kosztuje,nie licząc wizyt u lekarza,badań,usg itd,pewnie wszystko wyjdzie z 15 tysiecy a jak jeszcze dojdą jakies leki to juz bedzie wesoło. dlatego zainteresowała mnie twoja wypowiedz,czytałam ze in vitro w czechach jest finansowane,ale to moze tylko dla czeszek,nie? jak zadzwonie tam to pogadam po Polsku? prosze o odpowiedz,bardzo mi zależy,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka-34 Re: in vitro w Czechach 28.08.09, 12:49 sprawa wygląda tak, owszem jest finansowana ale dla Czechów,w naszym przypadku nie pomogło nawet to że mąż pracuje w Czechach i ma tam stałe zameldowanie. Dzwoniąc tam mysle że nie będziesz miała problemów z dogadaniem się , co prawda oni nie mówią po polsku ale rozumieja i staraja sie dokładnie tłumaczyć. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
weronig Re: in vitro w Czechach 29.08.09, 15:28 2 tys euro to i tak prawie połowe mniej niz u nas,czy to jest kwota równiez za pobyt w tej klinice? czy trzeba sobie cos wynając? badania i wizyty u lekarza,usg itd tez jest w tej kwocie? jak długo tam przebywałas? Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka-34 Re: in vitro w Czechach 29.08.09, 15:52 no kwota ta nie jest wygórowana zwłaszcza że tak jak pisałam w tą cenę wchodzą wizyty, usg, leki do stymulacji i póżniejsze , transfer.Ja do Ostravy mam 50 km. i dojeżdzałam, ale tam gdzie parkowaliśmy samochód jest hotel a co do tego czy oni tam oferują jakieś zakwaterowanie to nawet przez myśl mi nie przeszło aby się dowiedzieć. Ogólnie to było to ok. 6-7 wizyt. Odpowiedz Link Zgłoś
weronig Re: in vitro w Czechach 04.09.09, 11:00 własnie mi odpisali z tej kliniki Gynecentrum, in vitro zdrożało,teraz kosztuje 2900 EURO czyli 12 tysiecy na nasze,juz się mniej opłaca.zamiast nam pomagać to ciągle kłody pod nogi,w Polsce pewnie niedługo całkiem zabronią a czym się różnimy od kobiet z czech lub niemiec ? tam mają za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka-34 Re: in vitro w Czechach 04.09.09, 11:54 to mnie zaskoczyłaś z tą ceną, znajoma podchodziła do invitro w lipcu i płaciła jeszcze 2000 euro.No tak a w Polsce narzekają na słaby przyrost naturalny a nic w tym kierunku nie robią. Odpowiedz Link Zgłoś
sil-via79 Czy ktoś zna Pronatal w Pradze? 19.10.09, 18:04 Witam, czy któraś z was miała do czynienia z Pronatalem w Pradze? Zastanawiam się nad tym ośrodkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
sil-via79 In vitro w Prnatalu w Pradze 19.10.09, 19:57 Witam, czy któraś z Was ma doświadczenia w Pronatalu w Pradze? Lub w Car Sanus w Hradec Kralove? Odpowiedz Link Zgłoś
kasialu Re: in vitro w Czechach 17.08.09, 14:34 Ja podchodziłam do IVF w Pradze w klinice ISCARE. Mi się nie udało - próbowałam raz tylko. Mojej koleżance również się nie powieodło, za to dwum innym owszem - jedna ma bliźnięta, druga ma jedną córeczkę. To było 5 lat temu, a teraz osiagnięcia maja pewnie lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
asioolka1 Re: in vitro w Czechach 12.09.09, 11:46 Witajcie, ja również podchodziłam w Pradze w klinice Iscare. Mi udała się a czwartym razem, mam ośmiomiesięczną boską córeczke) W dzień transferu poznałam tam Polkę, której udało sie za pierwszym razem, też urodziła córeczke i mamy z soba kontakt do dziś. Odpowiedz Link Zgłoś
rodzynka_a Re: in vitro w Czechach 12.09.09, 22:34 czy podchodziłaś cztery razy w tej samej klinice i czy za każdym razem te same koszty? Odpowiedz Link Zgłoś
blu1313 Re: in vitro w Czechach 17.10.16, 19:19 witam czy któraś z was ma jakieś nowsze informacje o cenach za leczenie w Czechach Odpowiedz Link Zgłoś
misiawesola Re: in vitro w Czechach 16.06.21, 11:16 Poszukuje aktualnych informacji, czy w czasach pandemii istnieje możliwość leczenia w Czechach, czytałam że są zamknięte granice…. Odpowiedz Link Zgłoś