zamek 15.10.04, 00:15 Witam moich maniaków. Czujcie się jak u siebie :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
benia30 Re: Dzień Dobry zamku! 15.10.04, 09:01 A może to błyskawiczny zamek u spodni eklerem zwany? Lub zamek u drzwi? Bardzo fajny nick ;-)) Pozdrawiam b... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Dobry wieczór ponownie :) 16.10.04, 02:08 Powiadają, że ze mnie zamek rycerski. Zamek zwiedził był zamków parę i w zachwyt wpadł niejeden raz. Na stosownych wątkach głos zabrać obiecuje. Pozdrowienia wszystkim :) Odpowiedz Link Zgłoś
tosaga Re: Dobry wieczór ponownie :) 16.10.04, 11:10 no to witamy Cie zamku drogi z naleznymi Ci honorami:)) i czekamy na te obiecane głosy na forum. A jak jeszcze zamek powie skąd zamek pochodzi, to bedziemy bardzo radzi:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Dobry dzień ponownie :) 17.10.04, 16:37 Ja przepraszam dla Państwa, że tak niereguralnie, ale nie za wiele mam czasu, a miejsc do odwiedzenia w necie sporo... Ale obiecuję zwiększyć częstotliwość. Zamek to pochodzi z takiego dużego miasta w Polszcze, w którym nie ma i nigdy nie było zamku. Za to tam, gdzie Zamek pracuje (14 km dalej na południe), jest malutki, za to bardzo ładny zamek z piękną renesansową attyką - właśnie odnawiany. Odpowiedz Link Zgłoś
tosaga tajemniczy ten nasz Zamek:) 17.10.04, 17:04 zamek napisał: > Ja przepraszam dla Państwa, że tak niereguralnie, ale nie za wiele mam czasu, a > miejsc do odwiedzenia w necie sporo... No własnie zauwazylismy, ze Ty Zamku glównie noca surfujesz. Czyzby kłopoty z zasypianiem?;) Ale obiecuję zwiększyć częstotliwość. > Zamek to pochodzi z takiego dużego miasta w Polszcze, w którym nie ma i nigdy > nie było zamku. Za to tam, gdzie Zamek pracuje (14 km dalej na południe), jest > malutki, za to bardzo ładny zamek z piękną renesansową attyką - właśnie odnawia > ny. I do tego strasznie tajemniczy ten nasz Zamek:))Zamku, nie badz taki, pochwal sie, gdzie ta piekna renesansowa attyka? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: tajemniczy ten nasz Zamek:) 17.10.04, 17:30 tosaga napisała: > No własnie zauwazylismy, ze Ty Zamku glównie noca surfujesz. Czyzby kłopoty z > zasypianiem?;) Wrodzona skłonność do markowania :) > I do tego strasznie tajemniczy ten nasz Zamek:))Zamku, nie badz taki, pochwal > sie, gdzie ta piekna renesansowa attyka? To taka mała zagadka. Koło dużego miasta, gdzie nie ma zamku, jest mniejsze, choć też powiatowe miasto, w którym jest zamek z renesansową attyką. Podpowiem Wam jeszcze, że koło tego zamku jeździ tramwaj. Co to za miasta? :) Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoq Zamku! 18.10.04, 09:47 Podaj jeszcze która część Polski, bo mam kilka pomysłów...... na tramwaj.. :) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Kóniec podpowiedzi! :P 18.10.04, 10:01 Pomyśl o tym, że ten tramwaj jedzie z miasta do miasta, a ilość możliwości bardzo się zawęzi... Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_23 Re: Dobry wieczór, tu zamek 15.10.04, 09:16 ... czy Pani\Pan Zamek może cos więcej powiedzieć o swoich "zamkowych" zdobyczach ... bo my tutaj wszyscy to taka wielka ZAMKOWA rodzina ... ... pzdr ... ... mike ... Odpowiedz Link Zgłoś
mike_23 Re: Dobry wieczór, tu zamek 18.10.04, 08:48 ... zamek chyba nie chce żebyśmy poznali jego historię ... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
mike_23 Re: Dobry wieczór, tu zamek 18.10.04, 08:49 ... może ma coś na sumieniu ;))) ??? ... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: Dobry wieczór, tu zamek 18.10.04, 10:02 Czy ma na sumieniu - pewnie jak każdy, za to również jak każdy zamek, jest trochę tajemniczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoq Mike! 18.10.04, 08:49 mike_23 napisał: > ... zamek chyba nie chce żebyśmy poznali jego historię ... :))) zadał trudną zagadkę....... może Ty się podejmiesz rozwiązania? Odpowiedz Link Zgłoś
mike_23 Re: Mike! 18.10.04, 09:20 ... hmm ... detektywek nie jestem, ale może wspólnymi siłami :))) ... ... co Ty na to Sq ??? ... Odpowiedz Link Zgłoś
karzel_wasyl Czyżby ... 18.10.04, 10:07 to jedno duże miasto to Łódź, a drugie - to zamkowe - to Pabianice ? Na początku to myślałem, że Tarnobrzeg i Baranów Sandomierski, ale jak okazało się, że zamek niewielki i jeszcze remontowany to tę opcję porzuciłem. Odpowiedz Link Zgłoś
karzel_wasyl Re: Oklasky! 18.10.04, 10:10 He, he to było dobre pytanko. Dobrze, że nie pisałeś nic o Łodzi, bo byłoby za prosto. ps. na jakim etapie jest teraz ten remont? Odpowiedz Link Zgłoś
zamek P-ce 18.10.04, 10:32 Co do zaawansowania remontu - bryła z zewnątrz jest już zrobiona, natomiast trwają prace nad odtworzeniem wystroju, który przez lata skandalicznych przeróbek zupełnie utracił cechy stylistyczne. Jeszcze trochę potrwa, zanim go otworzą, ale z pewnością dam wszystkim maniakom o tym znać :) Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoq Bravo Wasiliju Wasiljewiczu!! :)) 18.10.04, 10:49 Tak mi ta Łódź po głowie chodziła, przez ten tramwaj, ale że nigdy osobiście nie byłam wolałam się nie wychylać. Nieomieszkam odwiedzić w najbliższej przyszłości to miasto. :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
zamek O jak miło - zapraszam serdecznie :)))) 18.10.04, 10:52 Fachowe oprowadzenie po mieście tudzież inne dowody gościnności inclusive ;) Odpowiedz Link Zgłoś
slonkoq Re: O jak miło - zapraszam serdecznie :)))) 18.10.04, 11:18 zamek napisał: > Fachowe oprowadzenie po mieście tudzież inne dowody gościnności inclusive ;) Powaga!?!? Czuję sie zaproszona! ;) Moją drugą pasją są kościoły i katedry, wiem, że w Łodzi jest co oglądać...... Odpowiedz Link Zgłoś
zamek Re: O jak miło - zapraszam serdecznie :)))) 18.10.04, 11:58 slonkoq napisała: > Powaga!?!? Czuję sie zaproszona! ;) Ależ absolutnie!! :) Odpowiedz Link Zgłoś