Dodaj do ulubionych

Siemianówka

IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 11.03.03, 09:06
Witam! Jestem mieszkańcem wsi Siemianówka. Myśleiż artykul jest
dobrze napisany jednak zauwarzylęm kilka uchybień:głowna ulica
Lipowa jest już od dawna asfaltowa, a Cerkiew nie stoji już na
skraju wsi tylko w jej centrum. Młodzierz w Siemianówce się nie
nudzi organizujemy różne dyskoteki na które serdecznie
zaprzszamy.W naszej uroczej wiosce podczas wakacji i ferii nikt
się nie nudzi, Co do strony to przydało by się trochę zdjęć i
bardziej aktualne infirmacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Łukasz Re: Siemianówka IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 18.04.03, 10:29
      jestem zapaleńcem WINSURFINGU!!
      Niegdy nie byłem na lepszym zbiornijku wodnym niż Siemianówka!!\
      Polecam innym zapaleńcom aby tam się wybrali
      • zbychooo Re: Siemianówka 23.04.03, 12:11
        Czy to prawda, że woda w zalewie jest b. brudna?
        • psie.pole Re: Siemianówka 23.04.03, 18:24
          Ta cała siemianówka to coś strasznego. Woda paskudnie brudna. Wystają z niej
          jakies badyle. Nie ma żadnego ładnego podejścia do Jeziora. A jakie widoki. Z
          jednej strony grobla po której jeźdżą pociągi a z drugiej strony hotel w
          kształcie betonowego bunkra. Nad wodą tony śmieci a w wodzie śnięte ryby.
          Infrastruktura jest żadna, nie ma pomostów ani porządnej plaży. Koszmar. Tylko
          ludzie mili.
          • Gość: aga74 Re: Siemianówka IP: *.biaman.pl 28.04.03, 10:21
            psie.pole napisał:

> Ta cała siemianówka to coś strasznego. Woda paskudnie brudna. Wystają z niej
            > jakies badyle. Nie ma żadnego ładnego podejścia do Jeziora. A jakie widoki. Z
            > jednej strony grobla po której jeźdżą pociągi a z drugiej strony hotel w
            > kształcie betonowego bunkra. Nad wodą tony śmieci a w wodzie śnięte ryby.
            > Infrastruktura jest żadna, nie ma pomostów ani porządnej plaży. Koszmar.
            Tylko
            > ludzie mili.
            Owszem zgadzam się , woda nie jest najczystrza , a badyle no cóż ci co robili
            zalew nie przyłożyli się dokładnie do oczyszczenia terenu przed zalaniem.Ale ja
            osobiście lubię tam bywać, można też znależć ładne zakątki, z których nie widaĆ
            ani torów ani hotelu.Śnięte ryby się zdarzają, tak jak nad każdą wodą , jak
            również śmieci (chociaż w koło zalewu są kontenery, ale cóż takie społeczeństwo)
            A z wędkarskiego punktu widzenia to jeszcze nigdzie nie złowiłam tak pięknych
            karasi.Warto też wybrać się tam z lornetką (polecam od strony kanału Rudnia za
            lasem albo z nasypu kolejowego)i poobserwować przyrodę.
            • Gość: Łukaszek Re: Siemianówka IP: *.sokolka.com 28.05.03, 12:56
              Nad Siemianówką jestem co roku przez kilka tygodni, nigdy nie
              zapomne tego miejsca. Niedlugo wyjezdzam za granice na stałe,
              więc będzie mi brakowało mojej kochanej Siemianówki i Bondar.
              Myslami zawsze tam będę wracał...
              • nonatalia Re: Siemianówka 12.10.15, 22:59
                Pamiętam jak kiedyś, zimą była bardzo gęsta mgła, tak gęsta, że widoczność kończyła się na max kilkunastu metrach. Leżał mokry śnieg, wszystko było białe. Po kilku krokach znikało wszystko. Byłam też wtedy na tamie nad zalewem. stojąc na niej nie widziałam absolutnie nic. Tkwiłam w jakimś zawieszeniu. Trójkącie bermudzkim. Byłam dokładnie nigdzie. Wtedy tak naprawdę poczułam, że to miejsce ma coś do opowiedzenia,
                a nikt tak naprawdę nigdy nie poświęcił mu uwagi. Cała dyskusja wokół zalewu jednak dotyczy bardziej aspektu ludzi, gospodarki, nieudolności władzy. Lub przeciwnie - ogranicza się do widokówki niczym z Mazur i radości wędkarzy prezentujących okazałą zdobycz. Nie jestem turystą nad Siemianówką, nie jestem też jej domownikiem. Najbardziej chciałam stać się kimś kto oswoi tą przestrzeń bez cienia oczekiwań - że będzie brzydka, ładna, dramatyczna. Pomyślałam po prostu, że te obrazy za chwilę przykryje jakaś nowa, może lepsza rzeczywistość i już nie będzie tego sztucznie dzikiego, dziwnego, Państwa niczyjego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka