Dodaj do ulubionych

Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.08, 23:48
czekam na propozycje gdzie warto pojechac i co warto zobaczyc w Polsce,
czasami sie cudze chwalicie a swego nie znacie, wiec piszcie gdzie mozna
zobaczyc cos ciekawego i gdzie warto spedzic tygodniowy urlop ze zwiedzaniem.
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Fiłek Różowy Kaszuby - z samochodem IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.08, 09:09
      My byliśmy 4 dni, ale można się zogranizować inaczej. Nocleg u Grzonków w Dąbiu
      pod Bytowem (polecam). Bytów zamek. Dom "do góry nogami" w Szymbarku, kilka
      elektrowni wodnych w tym nastarsza działająca w Europie, żarówka która pali się
      caly czas cos od około 100 lat, kamienne kręgi, zamek w Malborku. Ogólnie klimat
      tego terenu jest wyjątkowy.
    • irek.gorczok Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? 13.08.08, 21:39
      Hmmm, nie powiem gdzie pojechać na tydzień ale dorzucę dwie, zagubione na
      prowincji perełki, które odkryłem w tym roku i zdecydowanie polecam do
      zwiedzenia "po drodze". Są to Pelpin (Katedra oraz bardzo ciekawe muzeum
      diecezjalne) oraz pałac w Kozłówce. Zdecydowanie warto zboczyć z trasy !!
      • Gość: k0niczynka Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? IP: *.realestate.net.pl 14.08.08, 08:57
        Wisła-doskonalą baza wypadowa do Szczyrku,Ustronia,Bielska lub
        Szczawnica.
    • oli_nek Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? 15.08.08, 13:20
      Ja co roku jeżdze na tydzień w jakies miejsce w polsce i świetnie sie bawię...
      Polecam trójmiasto w razie niepogody jest dużo atrakcji w mieście np. centrum
      nauki experyment w gdyni, można chodzic po klubach, zwiedzać w sopocie operę
      lesna albo pójść na wyscigi konne na hipodrom:) a jak pogoda jest piekna to
      wylegiwać sie na słoneczku lub popłynąć tramwajem wodnym na hel na piękną
      tamtejszą plażę:) byłam w tym roku 9 dni i nie nudziłam się ani przez chwilę!
      • oli_nek Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? 15.08.08, 13:25
        Drugim miejscem gdzie można spędzić co najmniej tydzień jest Kraków! Piękne
        miasto i nawet jeśli nie mamy w planach zwiedzania muzeów, kościołów itp. to na
        samej starówce w sezonie nudzić sie nie można, w każdym zakątku starówki czekają
        na nas uliczne małe teatry i artyści którzy zajmą nas swoimi oryginalnymi
        pomysłami:) oprócz tego zwiedzić warto Muzeum inżynierii miejskiej gdzie
        zobaczymy stare tramwaje ale i interaktywne eksperymentarium nie tylko dla
        dzieci:) poza tym kopiec Kościuszki...zoo (na prawdę jedne z ładniejszych w
        polsce) i wiele innych atrakcji:) polecam:)
        • Gość: iwo Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? IP: *.chello.pl 16.08.08, 10:16
          daj spokój, siedzieć w lecie w dużym mieście? Poza tym Kraków jest juz oklepany i do tego uważam, że mocno przereklamowany, ale to oczywiście moja prywatna opinia. Wawel (cena wstępu o matko!), starówka - owszem, podobały mi się, ale nie aż tak jak niesamowita atmosfera Kazimierza. Ogólnie uważam Kraków za miasto niezbyt zadbane, wystarczy oddaliś sie nieco od odwiedzanych przez turystów miejsc by zobaczyc niezły syf, odrapane, szare budynki...Zauważyłam, że wielu Polaków traktuje to miasto jak jakąś świętośc, nie mówiąc o samych jego mieszkańcach, i na krytykę jego reagują niemal tak jakby ktoś krytykował naszego papieża, trochę to śmieszne...
    • Gość: Marek. Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? IP: 217.97.0.* 27.08.08, 15:09
      Moj nr 1 - Szczawnica.
      Super trasy rowerowe (np. SZCZ-Czerwony Klasztor).
      Piesze wycieczki: 3 Korony, Sokolica, Wawoz Homole...
      Ruiny zamkow: Niedzica, Czorsztyn.
      Splyw Dunajcem, jaskinie na Slowacji. Blisko do Wysokich Tatr po
      drodze aquapark w Popradzie.
      Przez 2 tygodnie nie sposob sie nudzic.
      Pozdr
      Marek.

• Gość: travelka Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.08, 15:25
      Znam pół świata i prawie całą Polskę. Wśród wielu pięknych miejsc
      polecam bardzo Kotlinę Kłodzką. Dużo do zwiedzania ( Strzeliniec,
      Błędne Skały, Jaskinia Niedźwiedzia, Kłodzko z twierdzą, itp). Jest
      też tam w miarę spokojnie.
    • spacey1 Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? 28.08.08, 15:45
      Polecam Bieszczady! Przez tydzień odbędziesz kilka niesamowitych wypraw.
      • Gość: mi Re: Gdzie warto pojechać na tydzien w POLSCE ? IP: 62.233.197.* 29.08.08, 08:51
        Kudowa Zdrój, Szczeliniec, Błędne Skały i wypad do Skalnego Miasta.
        WEjscie na Śnieżnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka