Gość: Kaz IP: 217.153.191.* 07.10.09, 13:02 Witam Czy ktoś mógłby polecić jakiś przyzwoity nocleg w centrum Kuala Lumpur Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: elo Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: *.acn.waw.pl 07.10.09, 13:28 Bardzo polecam Novotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: 217.153.191.* 07.10.09, 14:11 Dzieki świetny hotel na jedną noc a potem Plaza , Sheraton i tego typu. Prosze o sugestie inne niż na booking.com bo tam mozna znależć ale droższe niż w Chinatown Odpowiedz Link Zgłoś
big_markk Re: Nocleg w Kuala Lumpur 08.10.09, 11:23 Jeśli chodzi ci tylko o jedną noc to być może zainteresuje cię oferta hosteli np.www.hostelbookers.com. Ja mam co prawda mieszane uczucia - mieszkałem w Serai Inn i w Heaven Guesthouse - było niby czysto ale nie mogłem sie przekonać do mieszkania w pomieszczeniach bez okien...no ale noclegu za 4 € w Sheratonie to nie dostaniesz ;) pozdro Marek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: *.chello.pl 07.10.09, 22:46 Nie wiem czy w KLCC znajdziesz coś taniej niż w China Town. Nocowałem w hotelu Corus przy Jl Ampang, niemal naprzeciwko Petronas Towers. Za dwuosobowy pokój na trzy noce zapłaciłem około 600zł. Bez śniadania. A tak swoją drogą, to sprecyzuj o jakie centrum Ci chodzi, bo China Town to też raczej nie peryferie, a noclegi tanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: 217.153.191.* 08.10.09, 09:00 Myslałem coś koło stacji centralnej przesiadkowej lub w China town Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Nocleg w Kuala Lumpur 08.10.09, 11:20 Na starym dworcu KL Sentral jest całkiem niezły i niedrogi hotel Heritage. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: 217.153.191.* 08.10.09, 12:29 Dzieki Paweł-zet poszukam dojazdu w necie może maja jakąś ciekawa strone Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Nocleg w Kuala Lumpur 08.10.09, 22:44 Dojazd jest ekstremalnie prosty. Do stacji (hotel jest w budynku dworca) dojeżdża pociąg lokalny (tzw. KOMUTER). Jeśli jedziesz z lotniska, wystarczy wziąć autobus lokalny za kilka ringittów na stację Nilai (żaden pociąg ekspresowy, chyba że Ci się śpieszy lub masz dużo pieniędzy), a stamtąd KOMUTER wiezie Cię do samego hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaz Re: Nocleg w Kuala Lumpur IP: 217.153.191.* 09.10.09, 08:51 Pamietasz ceny? na stronie pokazują nakręcony film ale mało o pokojach czy moja "piekna" nie spierniczy mi przez okno jeżeli ocziwiscie mają? Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Nocleg w Kuala Lumpur 09.10.09, 15:26 Nie jest to luksusowy hotel, ale jest bardzo stylowy, bo mieści się w odrestaurowanym budynku stacji kolejowej. Ten budynek ma ciekawą architekturę. Okna są. ;-) Mieszkałem tam dwa razy prawie 3 lata temu z żoną i małym dzieckiem. Za pierwszym razem płaciłem za dwójkę ok. 100 ringittów, za drugim - za trójkę ok. 120 ringittów. Odpowiedz Link Zgłoś