a1ma 08.12.09, 15:40 Wróciliśmy. Było absolutnie BOSKO :D Relacja na moim blogu, zapraszam: chezalma.blogspot.com/ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mojito Re: kenia - relacja z podróży 08.12.09, 16:40 Hola Amigos, Interesujaca relacja, ciekawe zdjecia. Saludos! m. Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: kenia - relacja z podróży 10.12.09, 08:31 fajnie piszesz,uwielbiam taki styl,miło było czytać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oranjefanka Re: kenia - relacja z podróży IP: 77.222.246.* 10.12.09, 11:28 mozesz mi napisac jedna rzecz - bo zawsze mnie to intrygowalo, na takim safari w jakiej odlelosci jestes od zwierzat i jakiego aparatu uzywalas do fotografowania ich; zwlaszcza jaki masz teleobiektyw; Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 10.12.09, 11:44 Zakładam, że pytanie było jednak do mnie, wiec odpowiadam ;) Przejeżdżaliśmy i staliśmy w odległości nawet 1-2 metrów od zwierząt. Wiadomo, niektóre są bardziej płochliwe, ale już takie lwy na przykład nic sobie nie robią z turystów, zazwyczaj tylko przeciągną się leniwie i śpią dalej ;) Używałam teleobiektywu 700-300. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 26.12.09, 12:55 Jeśli ktoś ma ochotę, to zapraszam do obejrzenia zdjęć: picasaweb.google.com/alma.web.album/2009112920091207Kenia# :) Odpowiedz Link Zgłoś
rombeat Re: kenia - relacja z podróży 29.12.09, 15:10 Wróciliśmy z " Afryki Dzikiej" - super wycieczka zapraszam na bloga i do obejrzenia zdjęć community.webshots.com/user/rombeat kwakusia.bloog.pl/?ticaid=695c4 Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: kenia - relacja z podróży 29.12.09, 15:37 fajowo się czytało i oglądało, rok temu odwiedziliśmy te same miejsca, w styczniu-Amboseli:)ps. nie wydaje się Wam po powrocie ,że ktos u nas w Polsce "zgasił światło":)) Odpowiedz Link Zgłoś
rombeat Re: kenia - relacja z podróży 30.12.09, 21:20 Zgasili światło - to fakt, szaro tu i buro. Ludzie na ulicach smutni. Brak nam świergotu ptaków, szumu Oceanu i oddechu sawanny. Życzymy wszystkim w Nowym Roku wspaniałych podróży i cudownych wspomnień Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 31.12.09, 11:12 I wzajemnie! :) My w tym roku chcielibyśmy wybrać się do Tajlandii albo Ameryki Płd., oby się udało ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rombeat Re: kenia - relacja z podróży 31.12.09, 12:21 my rozważamy powrót do Kenii. Tym razem w lipcu - wielka migracja - więc trzeba samemu się rozejrzeć za tanimy przelotami. Mamy kontakt do przewodnika więc na miejscu nie będzie problemu. Tym razem co najmniej na dwa tygodnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 31.12.09, 14:03 rombeat, a nie lepiej w takim razie do Tanzanii? Większa część Serengeti leży przecież już za granicą i można tam zobaczyć jeszcze więcej. My na pewno wybierzemy się do Tanzanii, ale pewnie za parę lat, kilka innych kierunków jest pilniejszych ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rombeat Re: kenia - relacja z podróży 31.12.09, 14:15 A1ma dwa tygodnie, może trzy to sporo czasu, można bedzie pojeździć. A Tanzania ksi i owszem. Wszystkim składamy moc najserdecznejszych życzeń noworocznych Romek i Beata Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: kenia - relacja z podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 13:11 to ja zanim wskoczę do samolotu też podłączę się do zyczeń:) Obyście latały gdzie tylko zechcecie:) ja myślę o sri lance. Teraz słoniki zobaczyć a potem na indyjskich pojeździć:) Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 31.12.09, 14:02 edyta, Sri Lanka jest super, byliśmy tam dwa lata temu i baaardzo nam się podobało! Trzymam kciuki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edyta Re: kenia - relacja z podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.09, 17:47 no to bomba! szukam tylko hotelu dla 2+2 a to w itace niemożliwe:( może z niemiec Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: kenia - relacja z podróży 29.12.09, 15:53 a co do lampartów to nam też jeden pozował:) fotoforum.gazeta.pl/72,2,91,104925591.html Odpowiedz Link Zgłoś
lidie Re: kenia - relacja z podróży 03.01.10, 12:05 Witaj, Mam pytanie dotyczace Eurocypri bo tez lece tymi liniami - czy catering jest platny czy w cenie przelotu ( bo mam sprzeczne informacje ) i czy przy wylocie z Mombasy przy odprawie bagazowej przestrzegany jest limit bagazu ( jaka ewentualnie doplata?) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: kenia - relacja z podróży 03.01.10, 12:42 catering jest w cenie przelotu;co do limitu to trudno mi odpowiedzieć, ważyć ważyli, ale z powodu sporego opóźnienia (nie mogliśmy się przedostać do Mombasy )to taka trochę wolna amerykanka na lotnisku się odbyła, wszystkich napotkanych białych kierowano do Łorsoł i to kłik i czy ktoś dopłacał albo dzidy jakie zostawić musiał nie wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
rombeat Re: kenia - relacja z podróży 03.01.10, 12:53 W cenie przelotu mieliśmy dwa bezplatne posiłki, jeden przed lądowaniem w Kairze i drugi przed Mombasą. Oczywiście jest też płatny bufet. Bagaż ważony był razem główny+podręczny, dla 2 osób razem 50kg. (2x20kg + 2x5kg).Na lotnisku w Mombasie po lewej stronie punktu odpraw Eurocyprii jest waga na której można zważyć swój bagaż. kwakusia.bloog.pl/?_ticrsn=3&ticaid=69655 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: turcja1 Re: kenia - relacja z podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.10, 18:51 Chcę zapakować się z mężem do jednej walizki.W biurze pani powiedziała że może ważyć 32 kg.Czy nie robili na lotnisku problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 03.01.10, 23:35 W Eurocyprii można odprawić łącznie bagaż wyłącznie dla pasażerów o tym samym nazwisku, nawet jeśli jesteście małżeństwem, a macie różne nazwiska - nie można. Może nie przestrzegają tego bardzo rygorystycznie, ale takie są zasady. Jeśli macie różne nazwiska to każdy ma prawo do jednej sztuki bagażu rejestrowanego do 20kg i jednej podręcznego do 5kg. Jeśli to samo nazwisko - limity łączą się. Odpowiedz Link Zgłoś
logopeda9 Re: kenia - relacja z podróży 04.01.10, 10:47 czy jesteście pewnie tych 20 kg/os? Itaka ma chyba 17? A moze się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 04.01.10, 10:58 Jestem pewna. Kiedyś mieli mniejsze limity, ale chyba w ubiegłym roku (?) podwyższyli do 20. Dopytaj jeszcze, ale ja w grudniu 2009 miałam na pewno 20. Odpowiedz Link Zgłoś
a1ma Re: kenia - relacja z podróży 03.01.10, 23:37 Przestrzegają, pobierane są dopłaty (ale niestety nie pamiętam kosztu, my nie mieliśmy). Odpowiedz Link Zgłoś