Gość: Formika IP: *.pzuzycie.com.pl 11.03.04, 09:44 Czy ktoś z was oriętuje się czy w Złotych Piaskach jest jakiś bank,czy trzeba dojeżdżać do Warny? I jeszcze jedno pytanko;czy w kantorach kantują? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anna Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.04, 20:04 W zeszłym roku byłam w Złotych Piaskach.Nie pamiętam czy jest tam jakiś bank.Pieniądze wymieniałam w hotelowym kantorze.Wszystko było O.K. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formika Re: Pytanko do Anny. IP: *.pzuzycie.com.pl 15.03.04, 13:18 Cześć Aniu! Dzięki za odpowiedź,miałabym do ciebie jeszcze kilka pytanek biorąć pod uwagę że byłaś zaledwie rok temu. Czy rzeczywiście ceny są aż tak wygórowane,w sumie spodziewałam się że będzie drożej niż w innych miejscowościach,ale czy rzeczywiście aż tak? Jeśli pamiętasz przykładowe ceny np.za obiadzik w knajpie,byłabym wdziędzna. I jeszcze jedno,czy kojarzysz może hotel Zlaten Rog? Niechce się zabardzo naprzykrzać,ale miłe by było ogólne spostrzeżenia z twojego pobytu, Z góry dziękuje, również Anna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sam Bushard Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.04, 17:58 Ja byłem w miejscowości obok Złotych Piasków (Czajka) i ceny były umiarkowane - mówiono, że w Złotych Piaskach ceny przeliczają 1 do 1 tzn to co kosztuje w innych miejscowościach jeden lew to w Złotych Piaskach, Albenie i Słonecznym Brzegu kosztuje 1 euro - czy to prawda nie wiem, bo bylysmy tam tylko zobaczyć plaże - która jest rzeczywiście imponująca, ale b. zatłoczona. Na kantory w Bułgarii uważaj, bo m.in. część kantorów podaje ceny z zawyżoną końcówką, a w środku jest "0" np zamiast 3.91 piszą 3,096- kant jest oczywisty, ale ktoś musi się na to nabierać, bo kantory te mają takie same kursy przez cały czas. Ja wymieniałem walutę w Reiffeisen Bank i wypłacałem gotówkę w bankomatach ( są w nadmorskich kurortach i oczywiście m.in. w Warnie). Co do cen w Zlatni Piasici to nie moge Ci więcej pomóc. Dużo wiadomości o Bułgarii z "pierwszej ręki" uzyskasz na konkurencyjnym forum przewodnik.onet.pl/4,32,8,215270,0,0,forum.htmlpyzdra SAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formika Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.pzuzycie.com.pl 16.03.04, 08:21 dzieki Sam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobas Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 22:20 W hotelowych kantorach zawsze będziesz stratna. Jeśli chodzi o banki to jest tylko Raiffeisen ale ma najlepsze ceny i wymieniaj tylko tam. Ewentualnie pojedź wymienić kase do Warny (jeszcze lepszy kurs, ale only without commision - o to pytaj). Raczej nie kantują. Jeśli chodzi o walutę wymienialną to euro jest bardziej opłacalne niż dolar.Jeśli chodzi o ceny: piwo w dyskotece, na plaży i w sklepie przy promenadzie czy kanjpie-2 lewa, obiad ok. 15-25 lewa (zupka, drugie i piffko), leżak na plaży 2 lewa, parosol 4 lewa. Masaż na plaży 20 lewa. 15 min. na skuterach wodnych 40 lewa. Papierosy drogie!!! Wejście na baseny bezpłatne, leżak min. 2 lewa. Tanie ubrania i BARDZO tanie perfumy na bezcłówce na lotnisku w Warnie. Unikać taxówek pod klubami i nigdy nie jechać na liczni - zawsze ustalać ceny. I teraz najważniejsze - wszystki drogie hotele są na dole przy promenadzie. 800 metrów pod góre i mamy ten sam obiad za max. 10 lewa. Litr wódeczki ok. 10 lewa. piwo w sklepie "na górze" 30-40 "minilewa" heh zapomnialem nazwy ich groszy. Ogólnie im wyżej tym taniej - do 300%. Sam kurort to bajka. Udanego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobas Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.acn.waw.pl 18.03.04, 22:23 P.S. 1 euro = 1,86 lewa (średni kurs kupna) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Formika Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: *.pzuzycie.com.pl 19.03.04, 12:10 Podziękowania dla Bobasa za wyczerpującą wypowiedź,właśnie dokładnie o to mi chodziło,w sumie jakie te ceny by nie były i tak są atrakcyjne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaśka Re: Bank w Złotych Piaskach? IP: 212.69.77.* 23.03.04, 12:59 ostatnim razem jak byłam to jeszcze żadnego banku nie było(raczej do dziś nie ma)opłaca się wymieniać bezpośrednio w hotelu bo często pobierana jest mniejsza prowizja niżw w kantorach.Jednak radziłabym zamówić w kantorze(w Polsce niektóre prowadzą tą usługę tylko troszkę to trwa)lewy bo nie traci się wtedy nic Odpowiedz Link Zgłoś