Gość: Magdalena IP: *.nestle.pl 29.04.04, 11:27 Pod koniec maja wybieram się do Peru. Moze ktoś był ostatnio w tych rejonach i mógłby polecić mi w miarę dobry a zarazem niedrogi hotelik w Cuzco? Z góry dziękuję. Magda Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stonka69 Re: Peru - nocleg w Cusco 30.04.04, 10:34 Ja we wrześniu 2004 spałem w Koyllur na ulicy Carmen Bajo. perucuzco.com/cuzco_lodging/ Nie pamiętam ceny ale było tanio, czytso, wygodnie i blisko wszędzie. Schronisko w starym ale odremontowanym kolonialnym domu z patio w środku. Pokoje z łazienkami. Na miejscu kuchnia. Na miejscu (to znaczy w sąsiednim domu) sklep i internet. Już nie pamiętam jak tam trafiłem ale chyba naganiacz na lotnisku w Cuzco mnie tam zaciągnął, choć możliwe że dostałem wizytówkę wcześniej jakimś innym mieście. Generalnie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
stonka69 pomyłka... 30.04.04, 10:37 ...we wrześniu 2002 oczywiście a nie 2004 tam byłem. Aha, i staff nie mówił (albo mówił wybiórczo i bardzo słabo) po angielsku. Ale byli bardzo mili i wszystko było ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Peru - nocleg w Cusco IP: *.jci.com 30.04.04, 17:26 na miejscu jest mnooooostwo hoteli hotelikow, a centrum jest przyjemne i bezpieczne. wystarczy sie przejsc przez pare uliczek i zajrzec do kilku miejsc, i wybrac tam gdzie ci cena/miejsce odpowiana. ps. w Lonely Planet znajdziesz liste polecanych miejsc od najanszych do najdrozszych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stedam Re: Peru - nocleg w Cusco IP: *.wzieu.pl 05.05.04, 15:47 Bylem w 2003 roku i potwierdzam - bezpiecznie i tanio na mijescu mnostow malych biur podrozy (na Plaza de Armas -glowny plac) a info w przewodniku Pascala (lonely Planet) wiarygodne Osobiscie spalismy z kumplme na Tanda Pata (ulica) w wynajetym pokoju 3$ za noc od osoby, bez wygod, ale z ciepla woda i blisko do centrum W razie czego na dworcu pelno miejscowych ktorzy wynajmuja kwatery. Takze naprzod, bedzoe dobrze! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alan Re: Peru - nocleg w Cusco IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.04, 13:51 witam nie wiem jaką drogą dotrzesz do Cusco, ale wysiadając z autobusu na dworcu na pewno obskoczą Cie właściciele hostali już tu można wybierać, jednocześnie oferuja bezpłatny dowóz co mogę Ci ewentualnie poradzic to niech Ci pokażą na Twojej mapie np w przewodniku gdzie to jest bo, te ich mapki czasami sa lekko mylace (wszystkie hoteliki sa przy Paza de Armas :-)) poza tym jak Ci sie nie spodoba hostal ten który wybrałas możesz podziekować i jak już tu pisał(a) kk wystarczy przejśc sie tą sama uliczka i na pewno coś znajdziesz Cusco przyjemne miasto warto tu troche posiedzieć pozdrawiam i powodzenia alan Odpowiedz Link Zgłoś