Gość: tea IP: *.dsl.pipex.com 13.05.04, 15:57 Czy mozecie polecic jakis dobry hotel? Myslalam o Le Prince Maurice, ktory jest przepiekny, ale obawiam sie, ze troche nudny. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malawi3 Re: Mauritius 14.05.04, 17:17 na mauritiusie najfajniej jest w pensjonatach (polecam villasmonplaisir.com/ lub www.villamalyra.com - tu sa tanie samochody do wynajecia) albo w self-catering studio. wyjdzie Ci duzo taniej, nie masz stad niemcow bawiacych sie do rana na dyskotekach, cisza i spokoj. miejscowi wlasnie tak jezdza. w przewodniku bedziesz miec wiecej adresow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Mauritius IP: *.dsl.pipex.com 14.05.04, 18:23 Dzieki za strone. Mam wplacony depozyt wiec musze wybrac jakis hotel. Najlepiej bez dzieci, ale tych jest niewiele. Potrzebuje super plazy bez wodorostow i odrobiny luksusu. Czy naprawde tak duzo Niemcow tam jezdzi? Odpowiedz Link Zgłoś
malawi3 Re: Mauritius 17.05.04, 10:52 no to villa mon plaisir byla bardzo ok - to jest hotel, tylko sie tak nazywa :))). rafa przy samym brzegu, a mieszkali tylko miejscowi Odpowiedz Link Zgłoś
mks7 Re: Mauritius 26.05.04, 14:39 Z Mauritiusu wrocilem pare dni temu. Mieszkalismy najpierw przy plazy Mont Choisy i Trou aux Biches (pn.zach.), pozniej Flic en Flac (zach.). Wspomniany hotel Prince Maurice jest doskonaly. Znajduje sie na wschodnim wybrzezu, gdzie sporo wieje i jest wiecej opadow. Zachodnie wybrzeze jest osloniete przed wiatrami, choc jest wiecej ludzi niz na wschodnim. Pojecie "wiecej ludzi" jest relatywne, bo jest tam generalnie pusto. Blisko jest natomiast do duzej ilosci lokalnych knajpek, choc jesli wybierasz hotel, to prawdopodobnie z half boardem lub all included. Na Trou aux Biches masz spory hotel o takowej nazwie, zas na Flic en Flac znajdziesz miedzy innymi duzy Sugar Beach Hotel, znacznie mniejszy Hilton i Sofitel, wszystkie na dlugiej i czysciutkiej plazy Wolmar (w poblizu Flic en Flac). Blisko stamtad do atrakcji poludnia wyspy (jesli chcesz odwiedzic kilka atrakcyjnych miejsc) oraz do bodaj najpiekniejszej laguny na Mauritiusie lezacej u stop Mont Brabant miedzy ladem a wysepka Benitier. Osobiscie najbardziej preferuje okolice Mont Choisy - cudna i pusta plaza. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tea Re: Mauritius IP: *.dsl.pipex.com 27.05.04, 16:07 Dzieki za rady. Czy mozesz mi powiedziec cos o pogodzie, jaka jest w maju i nie tylko. Kazdy mowi mi cos innego i nie wiem czym sie sugerowac. Plaze na zachodnim wybrzezu, czy woda jest czysta, tzn. pozbawiona wodorostow? Odpowiedz Link Zgłoś
mks7 Re: Mauritius 28.05.04, 17:11 W maju pogoda byla doskonala. Pierwsze 3 dni - zachmurzone i zero slonca, temperatura ok.28-30C. Nastepne dni (jak to na Mauritiusie), slonce i troche chmurek, temperatura ponizej 30C, zas w nocy ok.22C. Czasem przelotny deszcz (zwlaszcza w nocy), zas w sloneczne dni czasem przyjdzie w ciagu paru minut deszczowa chmura, ktora potrafi zniknac rownie szybko. Idzie zima, wiec temperatury w kolejnych miesiacach beda sie obnizac. Rowniez woda w morzu bedzie nieco zimniejsza niz w maju. Plaze sa OK, generalnie bez wodorostow. Plaze hotelowe sa codziennie sprzatane i zagrabiane (!). Plaze publiczne sa rowniez sprzatane, wiec o czystosc nie nalezy sie martwic. W niedziele plaze zapelniaja sie tlumem biwakujacych Mauryjczykow. Nasza ulubiona plaza to dwukilometrowa Mont Choisy-gwarantowana cisza i spokoj. Na koncu tejze znajduje sie Club Med, ale 80% plazy to plaza publiczna, na ktorej w dni powszednie spotkasz bardzo niewielka liczbe osob. Jeszcze jedna (byc moze) istotna informacja - na polnocnym zachodzie pogoda jest generalnie lepsza (mniej deszczu i wiatru) oraz jest znacznie mniej "mosquitos" niz w pozostalej czesci wyspy. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Mauritius IP: *.unitron.lublin.pl / 62.233.195.* 29.05.04, 17:26 A gdzie i za ile kupiłeś bilety lotnicze - gdyż jestem żywo zainteresowana? Odpowiedz Link Zgłoś
mks7 Re: Mauritius 01.06.04, 09:17 Bilety kupilem w promocji BA w styczniu - 604 usd z oplatami lotniskowymi, czyli 2220 pln wg owczesnego kursu (Warszawa-Mauritius przez Londyn). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Mauritius IP: 157.25.31.* 04.06.04, 16:54 ja byłam dwa lata temu (sierpień) w Radissonie (teraz Le Meridien; nie pamiętam dokładnie miejscowości, ale jest tylko jeden); ogromną zaletą tego hotelu były wszystkie okna wychodzące na ocean; Cały czas coś się działo, mają piękny bar nad basenem, codziennie inne zajęcia,; bezkresną plażę itp. jeśli możesz jednak wybrać hotel bez zbytniego patrzenia na koszty to polecam Oberoi; minusem lata są jednak krótkie dni - ok. 18:00 robi się już ciemno... i to prawda na północnym zachodzie jest znacznie cieplej do kwietnia do listopada niż na wschodzie wyspy; Odpowiedz Link Zgłoś