Gość: Artur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.06.04, 10:27 Proszę o opinie. Wszelkie informacje mile widziane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ewe33@gazeta.pl Re: Maroko z Triada IP: 81.210.50.* 25.06.04, 10:35 Czesc,nie wiem jak wyglada Maroko.W zeszlym roku bylam z Triada w Grecji ale stacjonarnie.Wszystko bylo ok.W tym roku wybieram sie do Maroka z Triada na 7+7. Pozdrawiam. Napisz na maila jak bys mial jakies pytania. ewe33@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: Maroko z Triada IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.04, 13:51 szersze opinie o Maroku z triadą masz na www.wakacje.pl - forum - Maroko. www.bertur.pl/okno_zdjeciazpodrozymaroko.html - link do prywatnej strony opisującej pobyt w Agadirze ( dokladny plan miasta i sporo zdjęć ). Pzdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Maroko z Triada IP: *.chello.pl 29.06.04, 03:43 Cześć! Właśnie wróciłem z Maroka z Agadiru w dn. 28.06 z wyjazdu z Triadą. Wrażenia różne- nie wiem na jaki wyjazd się zdecydowałeś: pobyt czy 7+7.Ja byłem na pobytowym 14 dni w Agadirze z wycieczkami fakultatywnymi w hotelu Argana.Sam hotel jest ok., chociaż chyba nie zasługuje na 4 gwiazdki. Oczywiście Triada jak to Triada - zawsze stosują metodę wprowadzania w błąd klientów i większość z informacji podanych w katalogu jest nieprawdziwa, najgorsza to ta, że z hotelu do plaży wcale nie jest 300 m tylko ok. 1,5 km, natomiast do deptaku przy plaży jakieś 2 km. Wszystkie te hotele Triady są położone tak daleko z wyjątkiem hotelu Club Al Mogar ( byłem, widziałem, jest świetnie położony przy samej plaży i promenadzie, ma b. ładny basen, nie wiem jak pokoje, bo nie byłem w żadnym - mnie się ten hotel podobał bardziej niż te 4 gwiazdkowe). Najgorszy, o którym krążyły legendy wśród tych którzy tam byli to hotel Marhaba - podobno koszmar, ludzie się mocno burzyli. Natomiast chcę cię uprzedzić, że pogoda w Agadirze to osobny temat : Triada informuje w katalogu, że średnia temp. w czerwcu wynosi 37 stopni, a to totalne nieporozumienie lub świadome wpuszczanie ludzi w maliny. Agadir ma swój specyficzny klimat spowodowany działaniem oceanu i codziennie jest niebo całkowicie zachmurzone gdzieś do godz. 12 - 13, dużo mgły i wilgoci, potem się przeciera i gdzieś do 18 świeci słońce, ale tak naprawdę temper.nigdy nie przekroczyła 30 stop., a wieczorem i w nocy było zupełnie chłodno, tak że tubylcy chodzą w ciepłych kurtkach, a kobiety nawet w kożuszkach do kolan, sam bym w to nie uwierzył gdybym tego nie widział wczoraj jeszcze na własne oczy. Gdy odjedziesz ok. 20 km od Agadiru to praży słońce, bezchmurne niebo i temp. gdzieś z 45 stop. To było największe zaskoczenie in minus tego wyjazdu. Jak się okazało rezydenci Triady wiedzą o tym mikroklimacie, ale ich klienci dowiadują się o tym dopiero po przyjeździe, dobrze że moja żona wzięła ze sobą jakiś sweterek. Na temat objazdówek ludzie którzy byli opowiadali niezbyt pochlebne opinie, jakieś podłe hotele po drodze i podłe jedzenie,ciekawy był też podobno przewodnik Arab, którego zatrudniła Triada do prowadzenia objazdówki, a ten nawet nie umiał prawie mówić po polsku. Ponieważ sam nie byłem na objazdóce to nie będę ci o tym opowiadał, natomiast z wycieczek fakultatywnych to rozczarowała mnie wycieczka do Marakeszu, tak naprawdę to nic nie zwiedziliśmy, bo trudno nazwać zwiedzaniem obejście wieży minaretu na około czy przejście przez suk (taki sam suk jest w Agadirze), tym bardziej że musieliśmy dosłownie przedzierać się przez stosy blach i prętów zbrojeniowych, bo przewodniczka wprowadziła nas w część bazaru zajętą przez wytwórców wyrobów metalowych, tak więc w 50 stop. upale łaziliśmy po stosie żelastwa wśród arabskich spawaczy, a wszystko po to żeby dojść do upatrzonego przez rezydentkę zaprzyjaźnionego sklepu z ziołami, gdzie odbył się oczywiście spektakl naciągania na zakupy turystów przyprowadzonych przez rezydentkę i zajęło to więcej czasu niż jakieś zwiedzanie. Ciekawa była wycieczka do Antyatlasu do Tafraut, tylko że cena z katalogu jest już nieaktualna ( wynosi już 430 MAD).Nie wiem co jeszcze może cię interesować, dla mnie ten wyjazd był rozczarowujący. Zwiedziłem już wszystkie kraje basenu morza Sródziemnego( z wyjatkiem Algierii),ale ten był jednym z najsłabszych. Rozczarowała mnie przede wszytkim pogoda, jak też całkowity brak egzotyki w samym Agadirze, gdyż jest to miasto odbudowane po trzesieniu ziemi na wzór europejski i czułem się jakbym był na wczasach w Radomiu czy Kutnie.Plaża nad oceanem jest piękna, szeroka, miałki piasek, tylko trzeba korzystac z ogrodzonych miejsc z leżakami, bo strasznie kradną.Wypożyczenie dwóch łóżek i parasola kosztuje tam 40 MAD (ok. 16 zł) za dzień.To tyle co mi przychodzi do głowy, jeśli masz pytania to pisz. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
stekk Re: Maroko z Triada 29.06.04, 09:39 Chyba jesteś bardzo zmęczony po podróży ,bo gadasz głupoty.Byłam na wyjeżdzie do Maroka 2-7.06 z VIP-ami radia ZET organizowanego przez triadę.Tam nie ma hoteli położonych 1,5 km od plaży co ty gadasz.Chyba,że po przekątnej całego AGADIRU-całego mam na myśli część turystyczna. Hotel Argana jest jednym z lepszych hoteli w Agadirze-napewno lepszy od Sheratona *****,LTI *****.Prawde powiedziawszy nie wiem jaką masz swoją skale porównań,ale porównywajmy rzeczy porównywalne.Ja bardzo gorąco polecam hotel Argana znajomym i jestem pewna,że sie nie zawiodą.Jeżeli chodzio miasto to twoje zastrzeżenia są zaskakujące -po co jechałeś więc do kraju arabskiego.To tak jakbyś miał pretensje,że we włoszech dostałeś na posiłek pizze a nie schabowego.Nie znam katalogu triady ,wiec trudno mi polemizować co jest tam napisane nie mniej hotel Argana jest ok i tak po mojemu to do najbliższej plaży było nie dalej niż 300 metrów.Chyba,że mówisz o plażyw samym centrum miasta ale to też nie jest dalej niż 1 km. POLECAM MAROKO wszystkim tym którzy chcą przeżyć wspaniałą pogodę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Maroko z Triada IP: *.chello.pl 30.06.04, 03:00 Natomiast ty może nie jesteś zmęczona, ale gadasz jeszcze większe głupoty i w dodatku zachowujesz się jak głupia chamka komentując w ten sposób moją wypowiedź. Rozumiem, że chciałaś koniecznie pochwalić się tym wyjazdem z VIP- ami, ale akurat tym to mi nie zaimponujesz, więc zachowaj tego typu głupawe komentarze dla siebie.Nigdzie nie napisałem, że ten hotel jest zły,ale wg.mojej skali, o której piszesz, nie zasługuje na 4 gwiazdki,a wydaje mi się, że pewne porównanie już mam skoro zwiedziłem do tej pory Amerykę Płn, i parę krajów południowej, całą Europę, prawie wszystkie kraje basenu marza Śródziemnego i parę tych afrykańskich. Ty pewnie masz większe doświadczenie skoro byłaś już 5 dni w Maroku i dlatego pewnie tak mnie pouczasz. Co do tej plaży to widocznie odkryłaś jakąś inną ( może nad innym oceanem), której ja nie zauważyłem, bo do tej na którą ja chodziłem było przynajmniej ok 1 km.Pytasz po co pojechałem do kraju arabskiego - no więc pojechałem tam tak jak do innych po to, żeby zobaczyć egzotykę takiego właśnie kraju. I właśnie tej egzotyki w Agadirze nie ma ani za grosz, chyba że dla ciebie egzotyką są betonowe hotele i zapchane samochodami ulice. Egzotyka to jest w Egipcie, Jordanii,Syrii,czy w innych rejonach Maroka, ale nie w Agadirze.Wyobraź też sobie, że byłem 6 razy we Włoszech i jakoś do tej pory nigdy się nie dziwiłem, gdy podawali mi tam do jedzenia pizzę zamiast schabowego, no ale ty widocznie wiesz jednak coś więcej na ten temat. Na zakończenie chcę ci powiedzieć, że ta twoja wypowiedź jest taka typowo polska: człowiek, który wybiera się np. do Maroka (czy gdziekolwiek indziej) zadaje na tym forum pytanie na interesujący go temat, ktoś mu stara się coś podpowiedzieć i wtedy pojawiają się tutaj takie prymitywy jak ty i zaczynają komentować w stylu " co za głupoty gadasz..." itp. itd, zamiast samemu przekazać jakieś wiadomości, jeśli w ogóle je posiadają. Ty nie znasz nawet katalogu Triady, ale zabierasz głos na temat, o którym nie masz pojęcia i to jest właśnie takie typowo polskie zachowanie, że najwięcej mądrzą się ci, którzy niewiele wiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marian Koniuszko Re: Maroko z Triada IP: *.bphpbk.pl 02.07.04, 11:06 Brawo Marku! Widzę u Ciebie sporo konkretów, a że przykrych dla Triady - cóż - sami są sobie winni przez swoją nierzetelność! Ja do tej pory pisząc nieprzychylnie (bo takie mam odczucia) o Triadzie nie chciałem nikogo obrażać i wtedy Triadofile swoim chamstwem zaszczekali moje posty. Niestety z burakami trzeba po buraczanemu - konstruktywna krytyka mało da! P.S. Gdzie byłeś w Ameryce Południowej (Ja zwiedziłem objazdowo Peru i Boliwie). Byłem też na objazdówce w Meksyku. Masz jakąś stronę coby można poczytać o Twoich podróżach? pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskoczona Re: Maroko z Triada IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.07.04, 15:46 a widze że niektóre osoby nie umieja prowadzic konweracji!! a wyzywanie kogokolwiek znaczy że to nie rozmówcy sa chamami tylko ten kto ich tak nazywa!! Wiecej ogłady Panie Marianie!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: Maroko z Triada IP: 213.77.91.* 30.06.04, 10:59 Cześć, Dzięki za opis. Ja wybieram się dokładanie na tą samą wycieczkę jak Ty (też Argana, 14 dni z Triadą) tylko wylatuję 19 lipca. Ciekawy jestem, czy wtedy pogoda tam będzie też podobna jak podczas Twojego pobytu. Czy mógłbyś cos więcej napisać o Arganie - jakie tam są pokoje, jakie jest jedzenie, itp. Rozumiem, że nie byłeś zadowolony z organizowanych fakultatywnych wycieczek, czy w takim razie próbowałeś gdzieś jedzić na własną rękę - a jeśli tak to gdzie i w jaki sposób ? Przedstawiony przez Ciebie opis Agadiru nie jest zbyt pociągający ;) Mam nadzieję, że mimo wszystko jest to miejsce, w którym są jakieś rozrywki i można fajnie się tam bawić. Pozdrawiam, T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Maroko z Triada IP: 80.51.254.* 02.07.04, 13:10 Też 19 lipca lecę na 7+7. Trochę przeraziły mnie te opinie! Może ktoś podtrzyma mnie na duchu? Kto był z Triadą na takiej imprezie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: Maroko z Triada IP: 213.77.91.* 30.06.04, 11:27 Jaką walutę najlepiej tam zabrać ? Czy na lotnisku w Agadirze jest sklep wolnocłowy, a jeśli to czy opłaca się w nim coś kupować. Pzdr. T. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hela Re: Maroko z Triada IP: *.bb.online.no 30.06.04, 14:49 Czesc, nie bylam w Maroku z biurem poodrozy, tylko wielokrotnie na wlasna reke. Agadir najlepsze jest zima, jest cieplo i przyjemnie jak nas zasypuje snieg. Jesli chcesz uniknac rozczarowan z powodu zle zorganizowanej wycieczki, polecam zwiedzanie okolic (naprawde pieknych) na wlasna reke. MOzna wynajac samochod (najlepiej na lotnisku albo z netu: www.holidayautos.se) i jezdzic niezaleznie, mozna zamiast samochodu wynajac taksowke na dzien lub kilka, a odpowiednie hotele na trasie znalezc w przewodniku Lonely Planet albo Rough Guide. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iszka Re: Maroko z Triada IP: *.dabrowa / 80.48.243.* 01.07.04, 11:20 Mam pytanie czy przypadkiem nie zwróciłeś uwagi na hotel Kenzi (w katalogach i w necie zdjęcia są takie z których nic nie widać :(, (widać tak jakby musieli coś pokazać, ale nie do końca chcieli) Odpowiedz Link Zgłoś
luleczek Re: Maroko z Triada 09.07.04, 11:50 czesc Marek! tez bylem na 14 dniowym pobycie i wrocilem 28.06, z tym ze mieszkalem w Kenzi. Potwierdzam wszystkie Twoje informacje, oprocz tej o polozeniu hoteli Triady. Rzeczywiscie wiekszosc hoteli Triady jest polozona daleko od oceanu, oprocz wlasnie Kenzi, wiec nie mialem na co narzekac. Zreszta klasyfikacja hoteli w Maroku odbywa sie wg ich standartow, czyli jest o ok. 1* mniej niz gdzie indziej. PS. Akurat mnie lazenie po tych blachach w Marakeszu sie podobalo he he he... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Maroko z Triada IP: *.chello.pl 01.07.04, 02:35 Cześć tango! Hotel "Argana" to naprawdę całkiem przyzwoity hotel, ma chyba 4 piętra(albo 5), ładny hol powitalny,bar,jest też klub nocny (bezpłatne wejście dla gości tego hotelu).Pokoje są spore, z telewizorem i klimatyzacją, niektóre z lodówką. Niestety nie wiem dlaczego przyjęli tam zasadę, że Polaków umieszczają w tych najgorszych pokojach na samym dole, tak że z pokoju wychodzisz nie na balkon tylko bezpośrednio do ogrodu.Jest to trochę niemiłe, bo w zasadzie każdy może ci spokojnie wejść do pokoju przy odrobinie sprytu. Całą naszą grupę zakwaterowali w tych pokojach i ludzie byli niezadowoleni, mocno się burzyli na spotkaniu z rezydentką, tym bardziej że zaraz obok parę metrów jest boczna furtka z ulicy do tego hotelu. Jednak to co innego móc sobie usiąść na balkonie czy powiesić tam mokre rzeczy. Jeśli ci się to zdarzy to najlepiej zrób tak jak ja: natychmiast w tył zwrot z powrotem do recepcji, jakieś 5 dolarów na ladę i poproś o zmianę pokoju na taki na wyższych piętrach albo już przy meldowaniu się po przyjeździe do hotelu poświęć te 5 czy 10 dolców i będziesz zadowolony.Pokoje są naprawdę czyste, codziennie sprzątane, zmieniane ręczniki i pościel. Sejf jest płatny 25 MAD za dzień, ja wynająłem, to jest taki sejf elektroniczny, wprowadzasz swój kod.Basen hotelowy nie jest zbyt duży, ale wystarcza, jest dosyć płytki, w najgłębszym miejscu ma 170 cm.Obawiam się, że w tym terminie kiedy ty będziesz mogą być kłopoty z leżakami przy basenie, bo nie jest ich zbyt dużo.Mam nadzieję, że w lipcu już będzie lepsza pogoda,przynajmniej chociaż trochę więcej słońca, chociaż rezydentka tłumaczyła, że tam zachmurzenie jest normalną sprawą, bo w oceanie przepływa jakiś zimny prąd i to on powoduje takie zamglenie, to jest naprawdę śmieszna sprawa, bo wystarczy odjechać od Agadiru parę km i już jest czyste niebo.Jedzenie jest całkiem dobre jak na kraje arabskie: na śniadanie omlet lub jajka sadzone,ser żółty, sałatki warzywne,pieczywo, słodkie bułeczki, dwa razy nawet była wieprzowina (dziwne), herbata, kawa, sok pomarańczowy.Na kolację (trzeba być w długich spodniach) dwa lub trzy dania do wyboru (jedno z nich to zawsze ryby), sałatki, ciasta, arbuz i melon.Napoje płatne dodatkowo (nigdzie nie znajdziesz cennika).Przy każdym posiłku kelner prosi o numer pokoju i wypisuje rachunek - jeśli nie bierzesz dodatkowych napojów to nic nie dopłacasz. Jeśli będziesz brał napoje to nie płać kelnerowi tylko niech ci wypisze ten rachunek, bo oni biorą każdy banknot jaki im dasz i reszty już nie zobaczysz.Co do wycieczek to rozczarowała mnie ta do Marakeszu, bo przy 9 godz jazdy autokarem i wydaniu ok.500 zł na dwie osoby spodziewałem się zobaczyć cos naprawdę ciekawego, a tam oprócz może paru pustch zresztą pomieszczeń w pałacu (?) wezyra nic interesującego nie było.W porównaniu chociażby z Egiptem, gdzie w Dolinie Królów i w Kairze można zobaczyć cuda, tutaj naprawdę nic mi nie zapadło w pamięć ( może z wyjątkiem sytuacji kiedy w czasie innej wycieczki na środku pustyni zepsuł nam się mikrobus, którym jechaliśmy).Może faktycznie lepszym rozwiązaniem jest wypożyczenie samochodu, są takie wypożyczalnie w Agadirze,jeżdżą tam wyjątkowo powoli (pewnie z powodu ogromnej ilości policji na drogach), ale my tego nie zrobiliśmy.Jeśli chodzi o pieniądze to lepiej weź ze sobą Euro: po pierwsze jest łatwiejszy do przeliczania kurs 1 E= 10 MAD, a po drugie nie wszędzie chcą przyjmować dolary (jakie to czasy nastały) i np.rezydentka opłatę za wycieczki przyjmie w euro i dirchamach, ale nie w dolarach.Nie wiem czy masz jakieś doświadczenie z krajów arabskich, ale pamiętaj że trzeba się mocno targować i nie dawać nabijać w butelkę, bo np. sprzedawcy herbaty w egzotycznych strojach za zrobienie zdjęcia z nimi chcieli ode mnie na początku 300 dirchamów (poniosło ich chyba), a skończyło się na 5.Z naszej grupy jeden człowiek za zrobienie zdjęcia na plaży z wielbłądami zapłacił 200 MAD, a drugi w Marakeszu za zdjęcie z zaklinaczami wężów poszedł na rekord świata i zapłacił 400 MAD ( czyli 160 zł).Przy zakupach cenę spokojnie możesz zbić do 1/4 ceny wyjściowej. Życzę ci udanego pobytu i dobrej pogody, żebyś nie zmarzł będąc w Afryce :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tango Re: Maroko z Triada IP: 213.77.91.* 01.07.04, 11:40 Dzięki za wyczerpujący i pełny opis. W prawdzie po tym co napisałeś z dużo mniejszym entuzjazmem podchodzę do tego wyjazdu, ale zawsze pocieszam się tym, że lepiej takie rzeczy wiedzieć zawczasu - potem można być już tylko pozytywnie zaskoczonym, że mimo wszystko nie jest tam tak źle. Pozdrawiam, T. Odpowiedz Link Zgłoś
missy3 Anezi 01.07.04, 15:35 Ja mam pytanie czy ktoś był moze w hotelu Anezi w Agadirze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kola Re: Maroko z Triada IP: 80.51.254.* 02.07.04, 13:05 Lecę z Triadą do Maroka - 7 + 7; Czy dobrze zrobiłem? Byłem już z tą firmą w Azji i wcale nie było źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bea Re: Maroko z Triada IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.04, 21:47 tez mialam taką chęc 7+7, ale poinformowano nas, że co najmniej dwa 4* hotole "pobytowe" w Agadirze nie maja klimatyzacji - i to trochę zniechęciło; na 5* jakoś nie chcemy sie zdecydować Odpowiedz Link Zgłoś
cornflake-girl re maroko 13.07.04, 15:24 witam, po przeczytaniu tego wątku,mam ochote zmienic kierunek swojej podrozy! teraz zastanawiam sie czy nie wybrac sie po raz drugi do egiptu,a moze lepiej do tunezji.Planowalam wykupic pobytowke 15 dniowa w hotelu adrar w Agadirze,choc wciaz kusi mnie 7+7, teraz nie wiem czy ograniczyc sie do 7dniowego pobytu( myslicie ze to wystarczy?)czy calkiem zrezygnowac ...i na dodatek to info o pokrytym chmurami niebie...czy w sierpniu tez tak jest? podpowiedzcie coś:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jama Re: re maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 00:44 polak jest takim narodem, który zawsze chce tanio spędzić urlop.przestańmy się na wzajem oszukiwać że za niewielkie pieniądze można wypocząć poza granicami polski. jeżli większość wycieczek kupowanych w triadzie rezerwują "przedstawiciele handlowi",którzy każdy zarobiony grosz przeliczają na swój wysiłek i w związku z tym mają problemy kupując najtańszy hotel ewentualnie last minet i oczekują "raju" to najlepiej niech te osoby wrócą do rodzinnych miast i zaczną opowiadać o tym co widzieli w internecie. domeną polaka jest pojechać na jak najtańszy wyjazd, najlepiej jak biuro podróży za ten wyjazd zapłaci, a oczekiwać warunków jakby arabski książe raczył zaszczycić dane miasto swoją obecnością. kiedy w nas polakach zacznie "świtać historyczne myślenie", dla wielu turystów ten cytat może sprawiać ździwienie skąd go znają, (jest to kolejny temat)dlaczego mamy otrzymywać coś za darmo. przecież u nas też trzeba płacić, a pobyt nad naszy morzem kosztuje 3 tys. zł za 2 osoby za 14 dni. może ci ludzie wychodzą z założenia, że wyjazd zagranicę p[ozwoli im na dawno oczekiwane chwile czucia się PANEM za własne zarobione ciężką pracą pieniądze. nie można jednak zapominać o jednej podstawowej funkcji jaką spełnia biuro podróży. oni organizują pobyt, za co "niestety" musimy zapłacić, gwarantują na warunki zawarte w katalogu, o czym mogę zaświadczyć będąc radcą prawnym korzystających z różnych ofert, a jeżeli ktoś za cenę pobytu nad polskim morzem przez tydzień oczekuje, poza granicami polski przelotu samolotem, bufetu szwedzkiego na śniadanie i kolację, oraz serwowania wszelkich napoi w cenie wykupionej oferty w biurze podróży to powinien pomyśleć czy jest przy zdrowych zmysłach. polak ma taką naturę, że najlepiej jak wszystko będzie za darmo. parę osób już się oszukało wierząc, iż za 1 000 zł objadą hiszpanię w hotelu 4*, szwedzki stół + przeloty samolotem. ludzie kiedy zaczniecie liczyć te ciężko zarobione oieniądze. nikt nikomu nie daje nic za darmo. ja zwiedziłem dużo ale mam wymagania zgodne z tym, za co płacę, za konkretną imprezę oferowaną przez biuro podróży, z którego korzystam. uwierzcie "przerobiłem" większość znaczących biur podróży, i uzyskałem to za co płaciłem. pozdrawiam, do zobaczenia na szlaku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robert Re: re maroko IP: *.chello.pl 29.07.04, 15:39 Ale się ten cały Jama natężył, jakie strasznie głębokie przemyślenia nam zaprezentował !!! Chciałem tylko zapytać co ten stek banałów i frazesów wniósł do omawianego tematu wyjazdu do Maroka ? Skąd np. ma takie informacje, że wiekszość klientów Triady to jacyś przedstawiciele handlowi ? Jeśli naprawdę jest radcą prawnym tak jak pisze , to tylko można współczuć jego klientom. Ciekawe dlaczego tak nagminnie pojawiają sie na tym forum tacy nawiedzeni goście, którzy zamiast udzielenia jakiejś konkretnej informacji (jesli ją mają), zaczynają tu snuć jakieś beznadziejne rozważania dotyczące np. natury Polaków i tego typu banialuki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: re maroko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.04, 01:13 pamiętajcie, że kategorie hoteli zwłaszcza w krajach arbskich są zaniżone w stosunku do europejskich., w 4* jest wymóg czterech soków na śniadanie, a tam bywa, że podają dwa trzy a nawet cztery świeże soki. a najciekawsze jest to, że większość wyjeżdżających zauważa te soki dopiero na wyjeździe Odpowiedz Link Zgłoś