Dodaj do ulubionych

Bali, Singapur - służę pomocą

30.06.12, 18:04
Hej,

wróciłam z Bali i Singapuru, gdyby ktoś miał pytania chętnie pomogę.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • azjaodkuchni Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 18:52
      Singapur to nie, ale o Bali proszę mi ładnie opowiedzieć. Czy płynęliście promem czy lecieliście samolotem jaki hotel, domek na plaży i jak było ?
      • magdafil Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 19:53
        Hej,

spaliśmy w hotelu w Sanur - w domkach, bardzo fajnie, kameralnie. Lecieliśmy samolotem z Amsterdamu, z przesiadką w Singapurze (w drodze powrotnej zrobiliśmy sobie tam kilkudniowy przestój na zwiedzanie).

Na Bali wynajeliśmy sobie skuter i tak zwiedzaliśmy wyspę. Na dłuższe trasy (były takie dwie) wynajeliśmy kierowca z samochodem i tak pojechaliśmy.

O szczegóły musisz pytać, bo mogłabym opowiadać i opowiadać, ale nie wiem co Cie interesuje.
        • azjaodkuchni Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 20:15
          Interesuje bo wycieczka na Bali ma być prezentem dla moich rodziców kiedy do nas przyjadą w grudniu ( mieszkamy w Singapurze) my mocno nie plażowi jesteśmy, ale jak piszesz o jeździe na skuterze to się bardziej na owo Bali nakręcam.
          • magdafil Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 20:48
            Super sprawa, skuter można wypożyczyć na każdym rogu, tak samo kierowcę z autem i nie jest to duży koszt. My zjechaliśmy prawie całą wyspę i wyrobiliśmy się w tydzień czasu. Jest co zwiedzać i co oglądać - pełno świątyń, jazda na słoniach, małpi las, park ptaków (tam akurat nie byliśmy, ale nam polecano). Paliwo nie jest drogie (pamiętam, że zatankowaliśmy nasz skuter za 6 zł (w przeliczeniu) i jeździliśmy dwa dni). Trzeba tylko uważać, bo pełno tam skuterów i po prostu jakieś umiejętności do jazdy trzeba posiadać.

Ja z takiego prezentu szalenie bym się ucieszyła;)
            • Gość: trango Re: Bali, Singapur - służę pomocą IP: *.range86-160.btcentralplus.com 01.07.12, 13:21
              Możesz napisać jaki jest szacunkowy koszt wynajęcia auta z kierowcą
              • besir1 Re: Bali, Singapur - służę pomocą 01.07.12, 20:18
                Suzuki MPV, czyli oszczedny van dla teoretycznie 7 osob dostaniesz za 30 dol/dzien. Jesli nie wracasz na noc do punktu wyjazdu, to dodatkowo oplacasz nocleg kierowcy ( szukaja bardzo tanich, nie przekraczajacych 10dol za noc. Dodatkowo placisz za paliwo, ale to na Bali kosztuje ok 0.50 dol za litr
          • Gość: senin Re: Bali, Singapur - służę pomocą IP: *.dyn.iinet.net.au 05.07.12, 01:09
            z Singapuru na Bali najlepiej leciec Airasia przez KL - koszt ok $100 w jedna strone

plaze na Bali okupowane sa przez tlumy Australijczykow wiec atmosfera taka troche pomieszana,

Ja polecam Ubud - fajne miejsce, tez duzo turystow ale nie az tak nachalnie jak w Kuta czy innych "luxurious resorts' ;)) typu Nusa Dua, Jambiran itd

Ubud ma moim zdaniem atmosfere charakterystyczna dla tamtejszej, bardzo ciekawej kultury

co do skuterow - trzeba sie nastawic na zapchane drogi, ale kierowcy sa bardzo uprzejmi i cirpliwi dla siebie nawzajem, wiec wiekszych dramatow nie trzeba sie obawiac
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka