magdafil 30.06.12, 18:04 Hej, wróciłam z Bali i Singapuru, gdyby ktoś miał pytania chętnie pomogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azjaodkuchni Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 18:52 Singapur to nie, ale o Bali proszę mi ładnie opowiedzieć. Czy płynęliście promem czy lecieliście samolotem jaki hotel, domek na plaży i jak było ? Odpowiedz Link Zgłoś
magdafil Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 19:53 Hej, spaliśmy w hotelu w Sanur - w domkach, bardzo fajnie, kameralnie. Lecieliśmy samolotem z Amsterdamu, z przesiadką w Singapurze (w drodze powrotnej zrobiliśmy sobie tam kilkudniowy przestój na zwiedzanie). Na Bali wynajeliśmy sobie skuter i tak zwiedzaliśmy wyspę. Na dłuższe trasy (były takie dwie) wynajeliśmy kierowca z samochodem i tak pojechaliśmy. O szczegóły musisz pytać, bo mogłabym opowiadać i opowiadać, ale nie wiem co Cie interesuje. Odpowiedz Link Zgłoś
azjaodkuchni Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 20:15 Interesuje bo wycieczka na Bali ma być prezentem dla moich rodziców kiedy do nas przyjadą w grudniu ( mieszkamy w Singapurze) my mocno nie plażowi jesteśmy, ale jak piszesz o jeździe na skuterze to się bardziej na owo Bali nakręcam. Odpowiedz Link Zgłoś
magdafil Re: Bali, Singapur - służę pomocą 30.06.12, 20:48 Super sprawa, skuter można wypożyczyć na każdym rogu, tak samo kierowcę z autem i nie jest to duży koszt. My zjechaliśmy prawie całą wyspę i wyrobiliśmy się w tydzień czasu. Jest co zwiedzać i co oglądać - pełno świątyń, jazda na słoniach, małpi las, park ptaków (tam akurat nie byliśmy, ale nam polecano). Paliwo nie jest drogie (pamiętam, że zatankowaliśmy nasz skuter za 6 zł (w przeliczeniu) i jeździliśmy dwa dni). Trzeba tylko uważać, bo pełno tam skuterów i po prostu jakieś umiejętności do jazdy trzeba posiadać. Ja z takiego prezentu szalenie bym się ucieszyła;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trango Re: Bali, Singapur - służę pomocą IP: *.range86-160.btcentralplus.com 01.07.12, 13:21 Możesz napisać jaki jest szacunkowy koszt wynajęcia auta z kierowcą Odpowiedz Link Zgłoś
besir1 Re: Bali, Singapur - służę pomocą 01.07.12, 20:18 Suzuki MPV, czyli oszczedny van dla teoretycznie 7 osob dostaniesz za 30 dol/dzien. Jesli nie wracasz na noc do punktu wyjazdu, to dodatkowo oplacasz nocleg kierowcy ( szukaja bardzo tanich, nie przekraczajacych 10dol za noc. Dodatkowo placisz za paliwo, ale to na Bali kosztuje ok 0.50 dol za litr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: senin Re: Bali, Singapur - służę pomocą IP: *.dyn.iinet.net.au 05.07.12, 01:09 z Singapuru na Bali najlepiej leciec Airasia przez KL - koszt ok $100 w jedna strone plaze na Bali okupowane sa przez tlumy Australijczykow wiec atmosfera taka troche pomieszana, Ja polecam Ubud - fajne miejsce, tez duzo turystow ale nie az tak nachalnie jak w Kuta czy innych "luxurious resorts' ;)) typu Nusa Dua, Jambiran itd Ubud ma moim zdaniem atmosfere charakterystyczna dla tamtejszej, bardzo ciekawej kultury co do skuterow - trzeba sie nastawic na zapchane drogi, ale kierowcy sa bardzo uprzejmi i cirpliwi dla siebie nawzajem, wiec wiekszych dramatow nie trzeba sie obawiac Odpowiedz Link Zgłoś