Dodaj do ulubionych

Alpy Francuskie czy Włoskie

IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.11.12, 16:10
Witam,
Stoję przed wyborem miejsca docelowego na ferie dla mnie i dziewczyny. W zasadzie to dopiero teraz zaczynamy się rozglądać. Chcemy jechać najprawdopodobniej do francuskich alp lub włoskich. Niestety nie byliśmy wcześniej za granicą w Alpach więc nie mamy za bardzo doświadczenia. Gdzie jest taniej? Czy dam rade teraz coś załatwić na wyjazd styczniowy? Proszę o info osób, które już kiedyś jeździły za granicą, mają doświadczenie. Może jakiś namiar? Widzieliśmy oferty 10-dniowe za 700pln, ale chyba strach jechać z takim biurem.
Obserwuj wątek
    • jabolkn Re: Alpy Francuskie czy Włoskie 30.11.12, 00:17
      temat - rzeka
      chcesz tam jeździć na nartach, biegać, spacerować, wspinać się ?
    • Gość: frequentflyer Re: Alpy Francuskie czy Włoskie IP: *.public.twinsnet.pl 30.11.12, 14:13
      RTFM! Tu rozmawiamy o miejscach bardziej egzotycznych (Fidżi, Maskareny, Bhutan itepe), i o wyjazdach indywidualnych a nie z biurem, znajdź lepsze forum a będziesz lepiej obsłużony.
    • Gość: speedy franacja dla mnie IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.11.12, 14:43
      dokładnie temat rzeka,
      zakładam, że jedziecie pośmigać na nartach z uwagi na wyjazd w ferie, jeśli nie, to może komuś w przyszłości przyda się moja opinia;)
      Moim skromnym zdaniem - alpy włoskie, nieco tańsze, ale za bardzo monotematycznie pod względem tras, płaskie, być może ja trafiłem na taki region.
      Francja nieco droższa, ale można jakąś ciekawą ofertę znaleźć, nieco dalej od italii, jakby bardziej rozbudowana infrastruktura i ciekawsza.
    • Gość: Narciarka Alpy Francuskie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.12.12, 19:25
      Dla mnie bez dwóch zdań Francja (3 Doliny to mój nr 1 wśród kilku regionów narciarskich Europy w jakich byłam m.in we Włoszech czy Austrii).
    • Gość: Daro cd IP: *.ssp.dialog.net.pl 03.12.12, 14:45
      > Niekoniecznie zgodzę się z opinią powyżej, że Francja droga. Byłem dokładnie w
      > Risoul przez 9 dni i zapłaciłem 1200pln, z transportem, zakwaterowaniem, skipas
      > sem. Jak jesteś zainteresowany to jechałem z biurem podróży snow show.
      > Co do Francji. Rzeczywiście infrastruktura, przygotowana nieźle, trasy ratrakow
      > ane, w nocy oświetlone. Duży wybór możliwości zjazdu + snow parki.
      > Opinia może nie do końca jest obiektywna, ponieważ nie byłem we Włoszech.

Dzięki za informację, możesz więcej napisać o wyjeździe?
      Głównie interesuje mnie organizacja i region?
      Posiadają gwarancję ubezpieczeniową?
      Jak wyciągi funkcjonują?
      A 3 doliny, widzę że mają w ofercie?
    • Gość: Narciarka Re: cd IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.12.12, 14:22
      Ja z biur korzystam bardzo rzadko i jeśli już to niemieckich. W przypadku wyjazdów narciarskich również organizuję je samodzielnie. Szukam na necie noclegów, przelotów i całej reszty. Dlatego raczej nie pomogę w kwestii ofert z naszych biur.
    • Gość: ola Re: Alpy Francuskie czy Włoskie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.12, 13:57
      Jeżdżę na narty do Włoch od dawna i jestem zadowolona jeśli chodzi o cenę, ale też jakość, przygotowanie stoków. Jeśli chodzi o konkretny region to polecam Val di Sole, można znaleźć dobre cenowo oferty free ski, np. w Marilleva, Passo Tonale itd. W tańszych okresach może być trochę ludzi, ale ogólnie nigdy nie musiałam się denerwować z powodu wielkich kolejek. Atrakcyjna jest też Sella Ronda, wchodzi w skład karnetu Dolomiti Superski, więc jest wiele możliwości... Raczej jeżdżę samochodem ze znajomymi, a noclegi zamawiam w biurze Gryf z Katowic www.gryftravel.pl, nigdy nie miałam z nim problemów, mogę z czystym sumieniem polecić.
      • Gość: Magnuna Re: Alpy Francuskie czy Włoskie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 07.12.12, 11:12
        Ja też znam Val di Sole i przyznaję, że widoki są piękne. Hotel, z którego korzystałam znalazłam przez internet, dobra cena, z basenem, dobrym jedzeniem:) Natomiast same nartostrady nudne i większość łatwych. Passo Tonale słabiutkie i nie zasługuje na miano lodowca jeśli porównamy go do np. Hintertuxa.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka