Gość: robert IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.07.04, 16:59 czy plaze w puerto plata sa kiepskie ? kto byl niech podzieli sie wrazeniami ! dokladnie chodzi mi playa cofresi, jesli ktos byl, bede wdzieczy za opinie robert Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kreola Re: plaze w puerto plata 20.07.04, 23:17 Nie pamietam ktora z plaz to cofresi, ale pamietaj, ze Puerto Plata lezy nad oceanem i nie bedziesz mial takich widokow jak na plazach od strony Morza Karaibskiego. Piasek nie jest tak gladki i bialy a woda raczej ciemnoniebieska niz turkusowa. Ale mnie sie w okolicach Puerto Plata podobalo, bo to taka prawdziwa Dominikana, gdzie mozna spotakc tubylcow. Bawic sie z nimi, obserwowac ich skromne zycie, poznac cos wiecej niz tylko resort all incl. Nie daj sobie wmowic, ze na Dominikanie jest niebezpiecznie, bo to bzdura. Spedzilam tam dwa tygodnie, z kolezanka. Lazilysmy gdzie nas oczy poniosly, takze nocami i nigdy (!!!) nikt nas nie zaczepial w niemily sposob ani nic zlego nam sie nie stalo. To fajne miejsce i mili ludzie, choc prosci, biedni i niewyksztalaceni:) Ja ich lubie! Pozdrawiam Milej pozdrozy kreola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: plaze w puerto plata IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.04, 23:10 to zależy co dla Ciebie znaczy kiepska plaża. Jeśli szukasz białego (na prawdę) pisku, turkusowego morza to musisz jechać na PuntaCana tam to masz (boskie) a Puerto plata to granat oceanu i żółty w ciemniejszym odcienu piasek, ale palmy są i też może być fajnie Odpowiedz Link Zgłoś