Dodaj do ulubionych

Szukam raju

15.04.13, 17:20
Jak w temacie :)
Prosiłabym o polecenie jakiegoś urokliwego miejsca na mniej więcej dziesięciodniowy wypad.
Zależy mi na ciszy, spokoju i prywatności, więc raczej domek na plaży/wodzie. Szukam miejsca z dobrą kuchnią, świetną obsługą, zależy mi na dobrych warunkach.
Nie bez znaczenia jest też kwestia lotu - byłoby najlepiej, gdyby nie było 4 przesiadek...

Na Malediwach już byłam, co polecacie? Seszele, Polinezja, coś jeszcze innego?
Obserwuj wątek
    • Gość: frequent Re: Szukam raju IP: 46.255.40.* 15.04.13, 17:32
      Fidżi, któraś z Yasawa Islands. Sprawdziłem resorty Octopus i Barefoot, ten pierwszy drogawy, drugi backpackerski, ale ze znakomitą obsługą i mantami prawie przy brzegu - ale tylko do końca października mniej więcej. W obydwu chyba najlepszy snorkelling jakiego zażywałem, prosto z plaży. Dwie przesiadki jednak nieuniknione, najlepiej Korean Air z Pragi/Wiednia/Zurychu, do Seulu (jeżeli jeszcze będzie istniał), i po kilku godzinach nocny lot do Nadi. plus jakiś dolot z PL do PRG/VIE/ZRH (to ta druga przesiadka), albo pociąg/samochód/PolskiBus.
      • Gość: eden Raj na ziemi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.13, 19:31

Rozważ www.lichen.pl/pl/95/dom_pielgrzyma_arka
      • kornel-1 Re: Szukam raju 15.04.13, 22:33
        Dajcie spokój :)
        To ma być raj urojony; potrzebny nimfomance do snucia fantazji:
        "Wiedziałam też, że w garażu stoi Audi A5, w lodówce kawior i owoce morza, a przy odrobinie szczęścia za tydzień na mojej ręce będzie błyszczeć urocza brylantowa bransoletka." Źródło

Kornel
        • jabolkn Re: Szukam raju 17.04.13, 12:27
          kornel-1 napisał:

> Dajcie spokój :)
          > Kornel

mokry sen zalosnego bloggera
          moze mysli ze ktos kupi te brednie
      • hothotterviolett Re: Szukam raju 16.04.13, 15:53
        Dziękuję za odpowiedź, wygląda bajecznie, Octopus bardzo mi się podoba, tylko dolot trochę męczący, zwłaszcza, że na miejscu mogę być maksimum 10 dni, a podróż powrotna to minimum 45 godzin :(
    • Gość: Kasia2 Re: Szukam raju IP: *.internetia.net.pl 15.04.13, 21:58
      Może Hawaje? Z tym, że nie polecam Ci Waikiki bo tam nie jest za ciekawie ale za to "rajsko" jest na Kaui, Maui albo na Big Island. Przelot trochę długi ale można to zrobić ze stopoverem w Vancouver lub w Los Angeles.
      • hothotterviolett Re: Szukam raju 16.04.13, 15:55
        Dzięki za radę, Kasiu, jesteś w stanie polecić jakieś sprawdzone hotele?
        Dolot nie jest zły, nie mam co prawda wizy do USA, ale załatwienie jej nie powinno chyba potrwać dłużej niż 2 tygodnie...
        • Gość: Kasia2 Re: Szukam raju IP: *.internetia.net.pl 17.04.13, 20:06
          Na Hawajach polecam Ci wynajęcie apartamentu, studia albo pensjonatu bed and breakfast. Na forum turystycznym gazety w wątku dotyczącym USA pisałam trochę o Hawajach i noclegch tam. Zajrzyj na ten wątek. My załatwialiśmy noclegi i przeloty przez internet bez pośrednictwa biura podróży. Tak jest tam najlepiej. Na pewno na początku wylądujesz na Oahu ale nie polecam Honolulu jako miejsca na dłuższy pobyt. Sama Oahu bardzo ładna i ma piękne plaże ale Kaui, Maui i Big Island to jest dopiero raj!
          • frequentflyer Re: Szukam raju 17.04.13, 23:33
            chyba musisz tam wrócić i sprawdzić czy rzeczywiściie jest taka wyspa jak Kaui. Ja byłem na wszystkich wyspach ale na Kaui nie trafiłem. Coś się zmieniło?
            Oahu wcale nie jest obowiązkowa - i tak najczęściej lecisz z zachodniego wybrzeża i masz wybór, my lecieliśmy rok temu z San Jose (czyli dolina Krzemowa) Alaska Airlines do do Kailua/Kona, były też loty na Maui i Oahu. Alaska miała zdecydowanie najlepsze ceny, choć nienajlepsze godziny - wylot najczęściej z San Jose lub Oakland (również z Seattle) wczesnym rankiem, więc trzeba nocować pod lotniskiem, powrót o 20-22:00 i znów prosto do hotelu. Chyba że lecisz z Nowej Zelandii/Japonii/Fidżi, wtedy rzeczywiście Honolulu jako pierwsze lotnisko jest nieuniknione.
            • hothotterviolett Re: Szukam raju 19.04.13, 15:19
              Skłaniam się póki co właśnie ku Hawajom, dziękuje za wszystkie wskazówki :)
              • caesar_pl Re: Szukam raju 19.04.13, 18:46
                Czy Hawaje sa atrakcyjniejsze?
                tinyurl.com/c3v6fok
                od np.Seszeli?
                tinyurl.com/bvv7ugh
            • Gość: Kasia2 Re: Szukam raju IP: *.internetia.net.pl 20.04.13, 21:25
              Ale jesteś czepialski. Po prostu "zjadłam" a. Oczywiście, że miało być Kauai. Co do lotów to zależy skąd się leci. My lecieliśmy z Europy do Vancouver, potem na Oahu i stamtąd na inne wyspy. Takie akurat udało nam się znaleźć połączenia.
              • frequentflyer Re: Szukam raju 21.04.13, 00:28
                nie czepiałbym się gdyby nie konsekwencja z jaką zjadałaś za każdym razem. jedno Kaui to literówka niegodna wzmianki, ale recydywa?
                Można jeszcze obejrzeć Hawaje biorąc rejs wycieczkowy z San Diego - ale nie polecam. Na początek 4 dni i noce na oceanie, potem przez pięć kolejnych dni jedna wyspa dziennie, i znów cztery doby w morzu. i jak tu pojechać do Hana drogą o 621 zakrętach, dać się wywieźć na szczyt Haleakala na wschód słońca i zjechać z 3056 m na 5 m npm rowerem itepe?
    • logopeda9 Re: Szukam raju 16.04.13, 19:46
      może Seszele? lot przyzwoity, na m-scu island hopping np. z Seyvillas.
      • troll.ohydny Moze Quii? 18.04.13, 12:24

Wybierz sobie: www.google.com/search?q=paradise&aq=f&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=hslvUd2CIcfK4AOwj4HYDw&biw=1366&bih=677&sei=iclvUYvdIMTD4APk1IHACg
      • hothotterviolett Re: Szukam raju 19.04.13, 15:20
        Też myślałam o Seszelach, ale czy są dużo ciekawsze od Malediwów?
        • agakow2 Re: Szukam raju 28.04.13, 20:33
          A może Kenia? Okolice Mombasy nad oceanem.
        • Gość: Gosciowa Re: Szukam raju IP: *.dip0.t-ipconnect.de 02.05.13, 22:14
          Zalezy jakie Seszele. Mozesz wybrac wyspe Praslin - jakis lux osrodek z drinkiem do lezaka. Prawdziwy raj i creme de la creme to La Digue. Ale tu tylko jeden lux osrodek . Na tej wysepce znakdziesz raj, spokoj cisza , widoki piekniejsze i duzo bardziej roznirodne niz na Malediwach. Nawet turysci nie przeszkadzaja bo sa tylko przez kilka godzin. Jesli chodzi o lot- Condor z Frankurtu- lot nocny bezposredni polecam.powodzenia i dobrego wyboru
    • Gość: jerzy30 Re: Szukam raju IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.13, 18:46
      Mauritius - moge ci dac namiary na fajne lokum prowadzone pzrez osiadla tam Polke
      • Gość: Jan Re: Szukam raju IP: *.unitymediagroup.de 07.05.13, 20:07
        Mauritius nie jest fajna.Wiekszosc na niemieckich forach jest niezadowolona.
        • tua-reg Re: Szukam raju 08.05.13, 00:12
          Spadaj caesar - folksdojczu.
        • Gość: jerzy30 Niency siedza w zamknietych osrodkach IP: 195.187.99.* 08.05.13, 09:07
          i hotelach, chlaja i zra hotelowe badziewie. Trzeba w miasto pojsc, pojechac miejscowym autobusem, pogadac z miejscoymi, pojsc na targ, zjesc posilek w przydroznej knajpie. Mauritius jest zachwycajacy przyroda, ludzmi, owocami, rybami. Trzeba tylko wyjsc z hotelu - a najlepiej w nim nie mieszkac. Tam nie lubia Niemcow bo ci zachowuja sie skandalicznie - weicznie nachlani chodza i arobanccy.
          • caesar_pl Re: Niency siedza w zamknietych osrodkach 09.05.13, 13:53
            znow klamiesz,chlopcze.Wiem ze chcesz by tak bylo jak sobie bys zyczyl,ale jest inaczej
            www.rank.pl/index.php/2012/02/ranking-najbardziej-lubianych-turystow/
            jest bardzo niekorzystnie dla ciebie jako Polaka...twojej nacji w kurortach nie lubia.
            • Gość: polskiturysta Caesar IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.05.13, 17:18
              Chyba nie przeczytaleś do końca, bo dusigroszami jesteśmy ale grzecznymi i zostawiajacy po sobie czystość, więc chyba nie jest tak źle z nami jak uważasz.

A swoją drogą, skoro na tym forum tak gorliwie bardzo bronisz Niemców i chyba sam sie za niego uważasz, to jakim cudem znasz polski i po co tu ferment siejesz? Siedź na forach niemieckich. Chyba, ze kompleksy Ci na to nie pozwalają.
              • caesar_pl Re: Caesar 09.05.13, 18:19
                Bronie prawdy..he,he z ktora ta masz jako Polak problemy.
                • gelati ----- 10.05.13, 07:15

Prawda sie sama obroni, folsdojczu. Spadaj!
                  • caesar_pl Re: ----- 10.05.13, 16:02
                    Ta Polakak opowiadasz o prawdzie?Narod cwaniakow i zlodzieji i ty tu o prawdzie..?Gdzie jest Polska w statystykach wiezniow,morderstw ,lapowek?Na koncowych miejscach.W 40 mln Polsce siedzi w wiedzieniach wiecej przestepcow niz w 82 mln Niemczech!!!!
                    • gelati Re: ----- 11.05.13, 07:43

Czym sie tak ekscytujesz, folksdojczu? W wolnej chwili przysun sobie slowniczek
                      ortograficzny, matolku, i przesylabizuj slowo spacja. I zmien diete. Piszesz wyraznie
                      z obstrukcja. Popros kogos aby napisal za ciebie do opieki spolecznej prosbe o
                      lepsze okulary. Obecne zachodza ci mgla, cieciu malinowy.
                      • caesar_pl Re: ----- 11.05.13, 17:10
                        nie jestesmy na lekcji gramatyki,tylko na Forum turystyka - watek Szukam Raju.
                        I nie denerwoj sie tak,moze to cie uspokoi.
                        www.sfora.pl/Brytyjczycy-Polacy-zabijaja-i-zjadaja-nasze-labedzie-a18994/9
                        Wielu Polakow znalazlo juz swe "Raje"..ty prawdopodobnie tez .Przyznaj ile labedzi zjadles?
                        • gelati Re: ----- 11.05.13, 19:08
                          caesar_pl napisał:

> denerwoj<

Ty rzalosny folksdojczu pocaloj mnie w dope.
                          Tzy razy.
            • Gość: jerzy30 caesar - twoja prostacka wypowiedz IP: 195.187.99.* 14.05.13, 08:55
              caesar - widac zes prostak i folksdojcz i mieszkasz w zapadlej wsi i gnoj przerzucasz - chlopcy to u szewca - twoja chamska odzywka to do scieku sie nadaje - w kurortach nie mieszkam
              • caesar_pl Re: caesar - twoja prostacka wypowiedz 15.05.13, 13:26
                Polacy to narod ze nawet swego gowna beda na arenie miedzynarodowej bronc gdyz ono polskie.I beda udawadniac ze jest estetyczniejsze niz niemieckie,tak nie smierdzi.Turcy sa podobni.Oni sa najlepsi,najpiekniejszy Maja kraj..itd,itd..Czemu biedne narody tak staraja sie wywyzszac?
                • Gość: jerzy30 no jednak jestes prostak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.13, 22:56
                  biedaku
      • starypierdola Szukam raju??? 08.05.13, 17:51
        Troche przyglupawe pytanie, bo "raj" dla jednego to moze byc pieklo dla drugiego.
        Np:
        1. Miejsce gdzie mozna zrec jak swinia (wlbo bardzo wykwintnie) za darmo I bez ograniczen. Czy to raj?
        2. Miejsce gdzie wszystkie drinki sa za darmo i nie sa limitowane. Czy to raj (np dla alkoholika)?
        3. Miejsce gdzie wszyscy nas chwala, sprzyjaja nam i sa name zachwyceni. CZy to rajj (dla dorastajacych licealistek)?
        4. Miejsce gdzie nie ma zadnych Zydow. Czy to raj? Dla Nazistow pewnie tak, dla Zydow chyba nie.
        5. Miejsce gdzie mozna sie dupcyc z naj, naj, naj (piekniejszymi, przystojnymi) partnerami bez konsekwencji i za darmo :) Czy to raj (np. pla ksiedza?)?
        ........

Wiec pofatyguj sie i zdefiniuj co rozumiesz przez "raj" jesli chcesz dostac jakies sensowne odpowiedzi.

Klikajacy z raju
        SP
        • hothotterviolett Re: Szukam raju??? 12.05.13, 01:17
          Racja, mało sprecyzowane pytanie.
          Chodziło o miejsce z rajską plażą, ciepłą, przejrzystą wodą, kameralnym, ale luksusowym hotelem ze świetną obslugą i dobrą kuchnią. O miejsce, gdzie można się wyciszyć, delektować idyllicznymi widokami, świetnymi miejscami nurkowymi.
          • starypierdola Takich miejsc jesst na swiecie tysiace 12.05.13, 16:02
            Takich miejsc jest na swiecei tysiace.

Np. poszukaj czegos w okolicach Cancun w Meksyku.

A czy jezyk jakim sie w tym wymarzonym miejscu posluguja jest istotny? A cena?

Zyjacy w rajskim miejscu SP
            • caesar_pl Re: Takich miejsc jesst na swiecie tysiace 12.05.13, 16:50
              nie ma takich miejsc w tysiacach..takich miejsc jest malo..nikt nie chce tych miejsc zdradzic..
              Nam wciskaja ze polskie morze jest najpiekniejsze.Dla wielu Polakow,nawet tych co byli na Tahiti polskie jest najpiekniejsze.Jest naprawde takie piekne?Dla wielu napewno wymarzone miejsce.
              • starypierdola Nie ma tysiacow takich miejsc? 13.05.13, 07:30
                Zakladajac ze Baltyk, a raczej jego wybrzeze, spelnia kryteria "wielu z nas" to ile jest nad nim dobrych hoteli? Jeden? Sto? Tysiac?
                Dolicz Niemcy, Danie, Szwecje, Bornholm, Litwe, Lotwe, Estonie ..... moze nawet Finalndie.

Ale przyznam Ci sie ze dla mnie plaze nad Baltykiem to przyjemnosc dla masochistow.

Sadysta SP
                • caesar_pl Re: Nie ma tysiacow takich miejsc? 13.05.13, 11:44
                  nie tylko dla ciebie,dla wiekszosci Polakow.
                  • Gość: jerzy30 rasista jestes ze tak nie lubisz Polakow ? IP: 195.187.99.* 14.05.13, 09:00
                    czy tylko folsdojcz albo prostak z zapadlej miesciny co gnoj w oborze przerzuca

ty nigdzie nie byles poza obora bauera czy chlewem
                    • starypierdola Nie jez sie Jerzyku:) 14.05.13, 14:41
                      Sprez sie, pomysl, i napisz cos na temat.

No chyba ze Ty z probowki I nie potrafisz???

Myslacy o tym co pisze SP

• hothotterviolett Re: Szukam raju 12.05.13, 01:19
        Na Mauritiusie już byłam, podobało mi się, ale to nie jest raj. Hotele są dobre, ale nie tego teraz szukałam.
        • ruda.jolka Re: Szukam raju 12.05.13, 07:11

Moze tutaj: deltaniominka.com/uk/index.html
          Bylam tam przez dwa tygodnie w styczniu.
          Powinno sie Tobie podobac. Wyciszysz sie na pewno.
        • Gość: jerzy30 Re: Szukam raju IP: 195.187.99.* 14.05.13, 09:01
          nie mieszkalem w hotelu - jak bylas na Mauritiusie to polecam Kostaryke
          • Gość: bieda z nedza Bezradne szukanie IP: *.phlapa.east.verizon.net 14.05.13, 16:37
            Zalosne i infantylne sa te wpisy szukajace bezradnie miejsca na wakacje.
            Jezeli ktos nie wie gdzie chcialby pojechac/poleciec to powinien zamknac
            sie w mieszkaniu. Na zewnatrz moze byc niebezpiecznie.
            • kornel-1 Re: Bezradne szukanie 14.05.13, 21:08
              Nie sądzę, aby wpisy tu czegoś szukały.

k.
              • Gość: taki jeden Re: Bezradne szukanie IP: *.microchip.net.pl 16.05.13, 07:21
                Ależ to odkrywcze! Sam na to wpadłeś?
              • starypierdola Potwierdzam ... 17.05.13, 16:26
                ... to co pisze Kornel.

On ma zawsze racje. PRzekonalem sie o tym na wlasnej skorze :)

Przekonany SP
                • Gość: gosc Re: Potwierdzam ... IP: *.adsl.inetia.pl 17.05.13, 18:18
                  szukasz raju - idź do Nieba
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka