ana24 14.08.04, 11:57 Proszę o opinię na temat tego biura bo poważnie zastanawiam się nad wyjazdem z tym biurem do Tunezji. Obawiam się, że niska cena nie gwarantuje dobrej jakości - a może się mylę? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaskada Re: OASIS - proszę o opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.04, 21:30 Muszę Cię zmartwic ale nie mam dobrej opinii o tym biurze. Dlaczego? Już wyjaśniam. Wczoraj mój brat z calą rodzinka (żona + córka 15 letnia) wylecieli do Egiptu, do Hurghady. Mieli byc zakwaterowani w 4**** hotelu Sultan Beach. zapłacili po 2350 zł, więc wcale nie tak mało...I cóż sie okazało na miejscu? Że firma ta nie zarezerwowała w ogóle miejsc w tym hotelu dla 14-stu osób i zaproponowali im jakis syfiasty hotel 30 km od centrum miasta.Oczywiście cała ekipa poszkodowanych turystów nie zgodziła sie na to i w końcu po wielkich bojach z rezydentem wynegocjowali hotel Magawish, też 4****. Jednak na razie tylko na jedną noc...bo w ramach rekompensaty cała "14" wyrusza jutro na 5- dniowy rejs po Nilu a potem wraca znów do Hurghady na odpoczynek, niestety nie wiem w jakim hotelu...Tak więc widzisz...mieli pecha? czy biuro do niczego? A na dodatek jak interweniowaliśmy tu w Polsce, w Katowicach w biurze Oasis w tej sprawie, to pani powiedziała że to niemozliwe i że rezerwacja była...Ja w zeszłym roku byłam w Egipcie z Triady z ofertą TRAF czyli nie wiedziałam do jakiego hotelu jadę. Trafiliśmy super, do hotelu Waves w centrum miasta i byłam BARDZO ZADOWOLONA Z CAŁEGO POBYTU!!! Ale jak czytam zarówno opinie nt Triady, jak i hotelu Waves, to dochodzę do wniosku, tyle opinii ile ludzi. A wszystko zależy od tego jakie mamy wymagania i czy lubimy narzekać. Poznaliśmy tam takich, którym nic nie pasowało-nawet to, że jest ciepło a mozre nie jest koloru czerwonego...Mimo wszystko życzę dobrego wyboru i udanych wakacji!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana24 Re: OASIS - proszę o opinie IP: 80.53.193.* 15.08.04, 09:44 Kaskada, dziękuję bardzo za opinię. Coś prawdy w tym musi być, że ile ludzi tyle opini.... Bardzo proszę kolejne osoby o odpowiedź na moje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahmed Aget z doświtczeniem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.04, 10:59 OASIS TOURS działa już 10 lat na polskim rynku. Jesteśmy członkiem Polskiej Izby Turystyki. Co roku z naszych usług korzysta kilkadziesiąt tysięcy Klientów. To dla nas powód do dumy i zapewnienie pozycji lidera wóród tour operatorów specjalizujących się w wyjazdach do Tunezji, Egiptu i na Kretę. Możesz być pewien, że korzystając z naszych usług przeżyjesz niezapomniane wakacje za niezwykle korzystną cenę. Przykładamy szczególną wagę do tego, aby oferowane przez nas usługi były najwyższej jakości. Troszczymy się o to, by pracownicy naszego biura podrózy byli dobrze wyszkoleni i służyli ci fachową pomocą w każdej sytuacji, zarówno w fazie planowania wakacji, jak i podczas pobytu za granicą. Wakacje z OASIS TURS są gwarancją udanego wypoczynku i wspaniałych wspomnień! Odpowiedz Link Zgłoś
agata-jaskola Re: OASIS - proszę o opinie 15.08.04, 16:03 Witam, ja wylatuję z oasis do Tunezji 26.08. Też szukałam opinii na temat tego biura i rzeczywiście co osoba to inna opinia. Moi rodzice byli dwa lata temu z tym biurem w Sousse w Tunezji i byli bardzo zadowoleni, dletego też ja zdecydowałam się na wlot z nim. Ty bardziej, że oprócz Triady mają najniższe ceny wczasów. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kris Re: OASIS - proszę o opinie IP: *.man.poznan.pl 17.08.04, 08:58 Byłem z Oasis kilka lat temu w Hammamecie i nie wspominam tego biura dobrze. Podczas lotu do Tunezji nie bylo wiekszych klopotow, nie liczac tego, ze samolot mial chyba ze 100 lat, byl bardzo ciasny i mocno zdezelowany. Ale to chyba norma w liniach lotniczych Tunis Air (samolot - stary McDonnell Douglas). Do hotelu zostalismy dowiezieni okolo 24.00 (jako jedyni z tego lotu) i do tego momentu bylo OK. W hotelu recepcjonista stwierdzil, iz nie ma nas na liscie rezerwacji pokoi, w zwiazaku z czym nie moze nam wydac kluczy do pokoju. Po okolo 2 godzinnej słownej szarpaninie z recepcjonistą i jego przełożonym (ktoś w rodzaju zastępcy dyrektora hotelu) udało mi się wywalczyć jakiś pokój dla żony i siebie. Okazało się jednak, iż dostaliśmy malutki pokój, około 6m2 (skrytkę właściwie), bez okien (TAK - bez okien w zupełności), bez wanny i prysznica, jedynie z umywalką i klozetem, a w dodatku bezpośrdenio nad dystkoteką (napewno nie dla lubiących zasnąć przed godziną 4 rano). Ponieważ byliśmy już mocno zmęczeni, postanowiliśmy odpocząć do rana - pokój był mocno brudny i nie spełniał żadnego standardu. Wiedziałem, iż nie mogę się spodziewać luksusu kupując te wczasy (hotel 3.5*), ale bez przesady. Rano po zejściu do recepcji okazało się, iż tej nocy z biura Oasis przyjechało jeszcze kilka rodzin (w innych godzinac) z Polski. Niemal wszyscy byli w podobnej sytuacji, z tym, że ci, którzy przyjechali później nie dostali w ogóle pokoi. Recepcjonista nadal udawał "Greka", co jak na Tunezyjczyka brzmi dość zabawnie. Około 9.30 przybyła nasza rezydentka (z biura Oasis) i poszła porozmawiać z dyrektorem hotelu. Po pewnym czasie wróciła do nas i powiedziała, że pokoje dla nas będą dopiero po wyjeździe Niemców (mieli się spakować do 12.00). Stwierdziła, że nic w tej sprawie nie może zrobić. Jako spokojni ludzie udaliśmy się po prostu na basen i postanowiliśmy nie marnować czasu. Około południa faktycznie Niemcy się wyprowadzili i obsługa hotelowa zaczęła sprzątać pokoje. Recepcjonista wydał klucze kilku rodzinom, ale nie nam i jeszcze 2 innym rodzinom, gdyż jak stwierdził my już mamy pokoje. Pani rezydentka, która pojawiła się jeszcze raz po południu nic w tej sprawie nie zrobiła - stwierdziła, że nie ma innych pokoi, gdyż część hotelu jest w przebudowie. Na szczęście wsród turystów znalazł się dziennikarz jednej z polskich gazet, który zrobił zdjęcia naszego pokoju oraz 2 pozostałych (nazwa pokój dla tego czegoś jest na wyrost) i postraszył pania rezydentkę, iż sprawa trafi do gazet. W takiej sytuacji okazało się, iż możemy dostać normalne pokoje, ale dopiero około 18.00, gdy skończą je sprzątać. Zgodziliśmy się na to i tak też się stało. Normalny tzw "poniemiecki" pokój okazał się być prawie taki jak w katalogu, czyli OK. W taki właśnie sposób straciliśmy 1 dzień z naszych wakacji, dzięki firmie Oasis, która nie umiała nawet dobrze zarezerwować pokoi, a w dodatku nie robiła nic (w osobie rezydentki) by sytuację naprawić. Generalnie odradzam to biuro podróży. Od tego wyjazdu korzystałem wyłącznie z TUI i Neckermana i różnica w jakości obsługi powala z nóg. Z najlepszą obługą spotkałem się lecąc z niemieckiego TUI z Berlina. Myślę, że nawet Triada będzie lepsza. Opisane przeze mnie zdarzenia są po prostu fizycznie niemożliwe w pożądnym BP, ale za to bardzo prawdopodobne w Oasis! Odradzam - szanujcie swój czas i pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajka-k@tlen.pl Re: OASIS - proszę o opinie IP: *.chomiczowka.waw.pl 15.08.04, 16:21 Zalezy o jakiej jakosci mówiłam. BYłam z nimi w Tunezji w hotelu *** i byłam zadowolona. Do luksusu daleko, ale jesli dla kogoś liczy sie cos wiecej niz piekna zastawa i świecący hotel, bedzie bardzo zadowolony. pozdrawioam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ana24 Re: OASIS - proszę o opinie IP: 80.53.193.* 17.08.04, 00:40 Dzięki za opinie i bardzo proszę o więcej - być może w ostatnich dniach ktoś wrócił z wycieczki oferowanej przez tą firmę? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: OASIS - proszę o opinie IP: *.syrena-pl.com 18.08.04, 11:56 Droga Aniu, pracuję w biurze turystycznym i sprzedaję wycieczki różnych firm, nie tylko oasisu. Tak naprawdę nie różni on się niczym od innych polskich firm. Nie ma znaczenia czy to oasis czy selectours czy exim - o triadzie wogóle nie wspomnę bo jest to moim zdaniem najgorsze możliwe wydanie touroperatora, wszystkim biurom organizującym pobyt w Egipcie zdażają się wpadki. I nie jest to wina źle zrobionej rezerwacji, jak pisały wcześniej inne osoby, ale krajów arabskich - to hotelarze tam na miejscu robią overbooking, potwierdzają rezerwację biurom nawet nie licząc pokoi, dopiero na miejscu okazuje się że ich brakuje. Polscy touroperatorzy płacą o wiele mniej za pobyty turystów hotelarzom niż np niemieckie biura dlatego u nas wycieczki są dużo tańsze, ale też większe ryzyko że to Polakom podsprzedają pokoje a nie biurom które więcej płacą. Niestety ten rok jest pod tym względem straszny. Ciągle i to we wszystkich krajach zdarzają się zamiany, bez względu na touroperatora, zwłaszcza jak wykupuje się wycieczkę z last minute. Także droga Aniu nie ma to znaczenia czy wykupisz tą wycieczkę w oasisie czy gdzieś indziej (rzeczywiście oprócz TUI, ale za to za jaką cenę)zamiana hotelu może Ci się zdarzyć. Generalnie Oasis nie jest zły na tle innych biur i ma rzeczywiście niskie ceny. Zobacz też Selectours - nie miałam w tym roku z nimi żadnych problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
ana24 Re: OASIS - proszę o opinie 18.08.04, 22:11 Dziękuję bardzo za wyrażenie swojej opini, szczególnie, że ma Pani z tym wszystkim do czynienia na codzień. Nadal proszę o dalsze opinie, szczególnie osoby, które wróciły. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś