Gość: diana IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.02, 13:49 Czy ktoś może mnie poinformować jaka jest sytuacja z noclegami itp. w Granadzie? Dziękuje i pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miriam_73 Re: Granada 03.04.02, 14:27 Zależy kiedy się wybierasz. Ja zarałam się 2 tyg. temu za rezerwacje na 2 poł. lipca i było z tym trochę problemów tzn. przyzwoite hotele w najbardziej umiarkowanych cenach jakie znalazłam już były fully booked. Ostatecznie udało mi się zarezerwować za rozsądne kwoty niezły hotelik w centrum. Granada latem jest "przeludniona", bo znajduja się tu jedne z największych atrakcji Andaluzji czyli Alhambra i Generalife. Na ich zwiedzanie są określone limity dzienne - ok. 7 tys. osób - co w szczycie sezonu wzale nie jest liczba dużą a w praktyce moze oznaczac że jeśli przyjdziesz z "marszu" - nie wejdziesz. Bilety można kupić/ zarezerwowac przez internet (www. patronto- alhambra.es) - kosztuja bodajże 12 euro. Samo miasto tez jest bardzo ładne, am sporo innych zabuytków oraz przepiękne sa okolice Granady (cudowne chłodne gory). Blisko do morza, mozna tez zrobić wypady do paru pieknych połozonych w pobliżu miejscowości tzn. Rondy czy Baezy, rzadzej najeżdżanych przez turystów. Granada to magiczne miejsce. Pozdrawiam, jeśli masz jakieś pytania - napisz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: Granada IP: 192.168.2.* 03.04.02, 15:51 Ja nie mialem zadnego problemu z noclegiem w Granadzie, na dworcu czekaja panie, ktore posiadaja wolne pokoje, po 15 minutach od przyjazdu ogladalem juz z okna mojego lokum katedre, ceny 50 PLN od wyrka. Natomiast zeby wejsc do Alhambry czekalem dwa dni, ale czekaj nawet tydziem nie bedziesz zalowac Odpowiedz Link Zgłoś