IP: *.jgora.dialog.net.pl 02.04.02, 13:49
Czy ktoś może mnie poinformować jaka jest sytuacja z noclegami itp. w Granadzie?
Dziękuje i pozdr.
Obserwuj wątek
    • miriam_73 Re: Granada 03.04.02, 14:27
      Zależy kiedy się wybierasz. Ja zarałam się 2 tyg. temu za rezerwacje na 2 poł.
      lipca i było z tym trochę problemów tzn. przyzwoite hotele w najbardziej
      umiarkowanych cenach jakie znalazłam już były fully booked. Ostatecznie udało
      mi się zarezerwować za rozsądne kwoty niezły hotelik w centrum.
      Granada latem jest "przeludniona", bo znajduja się tu jedne z największych
      atrakcji Andaluzji czyli Alhambra i Generalife. Na ich zwiedzanie są określone
      limity dzienne - ok. 7 tys. osób - co w szczycie sezonu wzale nie jest liczba
      dużą a w praktyce moze oznaczac że jeśli przyjdziesz z "marszu" - nie
      wejdziesz. Bilety można kupić/ zarezerwowac przez internet (www. patronto-
      alhambra.es) - kosztuja bodajże 12 euro. Samo miasto tez jest bardzo ładne, am
      sporo innych zabuytków oraz przepiękne sa okolice Granady (cudowne chłodne
      gory). Blisko do morza, mozna tez zrobić wypady do paru pieknych połozonych w
      pobliżu miejscowości tzn. Rondy czy Baezy, rzadzej najeżdżanych przez turystów.
      Granada to magiczne miejsce. Pozdrawiam, jeśli masz jakieś pytania - napisz
    • Gość: Bartek Re: Granada IP: 192.168.2.* 03.04.02, 15:51
      Ja nie mialem zadnego problemu z noclegiem w Granadzie, na dworcu czekaja
      panie, ktore posiadaja wolne pokoje, po 15 minutach od przyjazdu ogladalem juz
      z okna mojego lokum katedre, ceny 50 PLN od wyrka. Natomiast zeby wejsc do
      Alhambry czekalem dwa dni, ale czekaj nawet tydziem nie bedziesz zalowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka