Gość: gośka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:18 Może ktoś był tam ostatnio i może podać trochę info o cenach, hotelach, zwiedzaniu itp. Będę b wdzięczna za wieści (wybieramy się do Korei Pd pod koniec września). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
makowka2 Re: Korea Południowa 25.08.04, 12:44 Moj maz tam juz jest 3 mieasiac a za 3 tygodnie wraca wiec jak ci bardzo zalezy to wszystkie niezbedne informacje Ci przkaze To co wiem to wez duzo puszek bo jedzenie tam jest okropne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Korea Południowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:05 my wylatujemy 23 września (na 2 tygodnie). Chętnie skorzystam z info od Twojego męża - bardzo proszę o kontakt na priva: mirek1410@gazeta.pl Pozdrawiam, Gośka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pikus Re: Korea Południowa IP: *.dds.xtra.co.nz 28.08.04, 18:31 Jedzenie to oczywiscie kwestia smaku. Wedlug mnie kuchnia koreanska jest jedna z najsmaczniejszych. KOCHAM kurczaka BBQ po korensku i Kimchi tez jest niczego sobie. A bedac w Korei (czy gdziekolwiek indziej) i zamiast sprobowac lokalnej kuchni zajadac polskie puszki, to juz skrajna glupota. Pozdrawiam Pikus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makoka2 Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 12:42 Nie wiem czy byles w Koreii ale jak nie to nie wiem po co sie madrzysz . To co jest sprzedawane w Polsce w naszych restauracjach to w polowie nie przypomina ich kuchni,bo jak by przygotowywali tak jak u siebie to nikt by tego nie kupował- proste !. Sprobowac oczywiscie jak najbardziej ale jesc na dluzsza mete i sie najesc to ciezko wiec zachoweaj swoje uwagi dla siebie jak tam nie byles ! Bo ja chce dac tylko dobre rady osobom , ktore tam sie wybieraja. A poza tym kazde zrobi jak zeche Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowka2 Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 12:45 a poza tym naucz sie czytac bo napisalam zeby wziazc ze soba duzo puszek a nie paluszek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makowka2@gazeta.pl Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 09:51 ceny napisze jutro a teraz: chleb tylko tostowy w worku w plasterkach ok. 1.3 dolara a jeden dolar to 1100 wonow autobus miejski 0,7 dolara czyli 700 wonow taksi jest bardzo tania i w dwie , trzy osoby mazna nia jezdzic smialo zamiast autobusu , wodka nazywa sie sodziu i ma ok. 22% i kosztuje ok.3 dolarow czyli ok. 3000 wonow kraj bardzo nowoczesny sklepy duze , poleca wesole miasteczko w seulu za ok.25 dolarow na caly dzien i robi sie co chce , nielubia amerykanow i odrazu mowic ze jest sie z polski polska wymawiaja smiesznie - polando tak mowic to zajarza chociaz przecietny koreanczyk nie wie co to polska a niektorzy znaja papiez i walese Odpowiedz Link Zgłoś
kreola Re: Korea Południowa 30.08.04, 22:31 Gosiu, polecam ciekawy artykul mojej kolezanki, ktora kilka lat mieszkala w Korei. Ten artykul jest z cyklu "Kuchennymi drzwiami", ale mnie sie podoba: www.pinezka.pl/content/view/317// Powodzenia kreola Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośka Re: Korea Południowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:00 Dzięki :) Zaraza poczytam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: Korea Południowa IP: *.toya.net.pl 06.09.04, 10:22 Byłam turystycznie 2 lata temu. Co do jedzenia, to oczywiście nie ma co przesadzać i brać z PL. Oni mają ostre żarcie np kimchi - kiszone rzodkiew, kaputa pekińska z chili, ale zawsze jest ryż, ryba z grilla. Bardzo dobre jest buldogi (to nie pies-choć tak brzmi)to takie gołąbki zrób to sam - na gorącym talerzu, cienkie kawałki wołowiny, obok sałata lub kapusta i samemu się zawija. Nie pamiętam już cen. Wiem np że jak byłam bardzo głodna o 2 w nocy, to w sklepiku mi ugotowali ryż i dali łyżkę. Są bardzo przyjazni i bardzo niewielu gada po angielsku. Jak chcesz to odgrzebię wspomnienia i powiem gdzie byłam, co mi się podobało. Ale mam Koreańczyka, który gada po.. polsku oraz świetnie po angielsku i może on poda ceny. Wiem, że mają sieć koreańskich hoteli turystycznych, gdzie śpi się na matach, jest taniej niż w hotelu. Korea jest piękna wiosną kiedy kwitną wszystkie różaneczniki, azalie i piorun wie jak sie te kwiaty nazywają oraz jesienią, kiedy wybarwiają się niezliczone odmiany klonów i innych drzew.Daj znać na lanka@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lanka Re: Korea Południowa IP: *.toya.net.pl 06.09.04, 10:24 oczywiście bulgogi - to nasze polskie ułatwienie buldogi. Odpowiedz Link Zgłoś