Dodaj do ulubionych

Korea Południowa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 11:18
Może ktoś był tam ostatnio i może podać trochę info o cenach, hotelach,
zwiedzaniu itp. Będę b wdzięczna za wieści (wybieramy się do Korei Pd pod
koniec września).
Obserwuj wątek
    • makowka2 Re: Korea Południowa 25.08.04, 12:44
      Moj maz tam juz jest 3 mieasiac a za 3 tygodnie wraca wiec jak ci bardzo zalezy
      to wszystkie niezbedne informacje Ci przkaze To co wiem to wez duzo puszek bo
      jedzenie tam jest okropne
      • Gość: gośka Re: Korea Południowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.04, 13:05
        my wylatujemy 23 września (na 2 tygodnie). Chętnie skorzystam z info od Twojego
        męża - bardzo proszę o kontakt na priva: mirek1410@gazeta.pl
        Pozdrawiam, Gośka
      • Gość: Pikus Re: Korea Południowa IP: *.dds.xtra.co.nz 28.08.04, 18:31
        Jedzenie to oczywiscie kwestia smaku. Wedlug mnie kuchnia koreanska jest jedna
        z najsmaczniejszych. KOCHAM kurczaka BBQ po korensku i Kimchi tez jest niczego
        sobie. A bedac w Korei (czy gdziekolwiek indziej) i zamiast sprobowac lokalnej
        kuchni zajadac polskie puszki, to juz skrajna glupota.
        Pozdrawiam
        Pikus
        • Gość: makoka2 Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 12:42
          Nie wiem czy byles w Koreii ale jak nie to nie wiem po co sie madrzysz . To co
          jest sprzedawane w Polsce w naszych restauracjach to w polowie nie przypomina
          ich kuchni,bo jak by przygotowywali tak jak u siebie to nikt by tego nie
          kupował- proste !.
          Sprobowac oczywiscie jak najbardziej ale jesc na dluzsza mete i sie najesc to
          ciezko wiec zachoweaj swoje uwagi dla siebie jak tam nie byles ! Bo ja chce
          dac tylko dobre rady osobom , ktore tam sie wybieraja. A poza tym kazde zrobi
          jak zeche
        • Gość: makowka2 Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 30.08.04, 12:45
          a poza tym naucz sie czytac bo napisalam zeby wziazc ze soba duzo puszek a nie
          paluszek :)
    • Gość: makowka2@gazeta.pl Re: Korea Południowa IP: *.wloclawek.sdi.tpnet.pl 27.08.04, 09:51
      ceny napisze jutro a teraz: chleb tylko tostowy w worku w plasterkach ok. 1.3
      dolara a jeden dolar to 1100 wonow autobus miejski 0,7 dolara czyli 700 wonow
      taksi jest bardzo tania i w dwie , trzy osoby mazna nia jezdzic smialo zamiast
      autobusu , wodka nazywa sie sodziu i ma ok. 22% i kosztuje ok.3 dolarow czyli
      ok. 3000 wonow kraj bardzo nowoczesny sklepy duze , poleca wesole miasteczko w
      seulu za ok.25 dolarow na caly dzien i robi sie co chce , nielubia amerykanow i
      odrazu mowic ze jest sie z polski polska wymawiaja smiesznie - polando tak
      mowic to zajarza chociaz przecietny koreanczyk nie wie co to polska a niektorzy
      znaja papiez i walese
    • kreola Re: Korea Południowa 30.08.04, 22:31
      Gosiu,
      polecam ciekawy artykul mojej kolezanki, ktora kilka lat mieszkala w Korei.
      Ten artykul jest z cyklu "Kuchennymi drzwiami", ale mnie sie podoba:
      www.pinezka.pl/content/view/317//
      Powodzenia
      kreola
      • Gość: gośka Re: Korea Południowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.04, 10:00
        Dzięki :) Zaraza poczytam
        • Gość: lanka Re: Korea Południowa IP: *.toya.net.pl 06.09.04, 10:22
          Byłam turystycznie 2 lata temu. Co do jedzenia, to oczywiście nie ma co
          przesadzać i brać z PL. Oni mają ostre żarcie np kimchi - kiszone rzodkiew,
          kaputa pekińska z chili, ale zawsze jest ryż, ryba z grilla.
          Bardzo dobre jest buldogi (to nie pies-choć tak brzmi)to takie gołąbki zrób to
          sam - na gorącym talerzu, cienkie kawałki wołowiny, obok sałata lub kapusta i
          samemu się zawija. Nie pamiętam już cen. Wiem np że jak byłam bardzo głodna o 2
          w nocy, to w sklepiku mi ugotowali ryż i dali łyżkę. Są bardzo przyjazni i
          bardzo niewielu gada po angielsku. Jak chcesz to odgrzebię wspomnienia i powiem
          gdzie byłam, co mi się podobało.
          Ale mam Koreańczyka, który gada po.. polsku oraz świetnie po angielsku i może
          on poda ceny. Wiem, że mają sieć koreańskich hoteli turystycznych, gdzie śpi
          się na matach, jest taniej niż w hotelu.
          Korea jest piękna wiosną kiedy kwitną wszystkie różaneczniki, azalie i piorun
          wie jak sie te kwiaty nazywają oraz jesienią, kiedy wybarwiają się niezliczone
          odmiany klonów i innych drzew.Daj znać na lanka@gazeta.pl
          • Gość: lanka Re: Korea Południowa IP: *.toya.net.pl 06.09.04, 10:24
            oczywiście bulgogi - to nasze polskie ułatwienie buldogi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka