czesiek1 05.04.02, 09:36 Prosze o informacje na temat Wyspy Rodos.Jestem turysta nie wczasowiczem.Interesuja mnie krajobrazy, zabytki, ludzie.Jakie sa hotele?Ile dni potrzeba na zwiedzenie wyspy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Maciek Re: RODOS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 12:00 Czesc rodos jest bardzo ciekawa i piekna wyspa. Jest tam prawie wszystko, kazdy znajdzie cos dla siebie. Sa miejscowosci gdzie impreza jest na imprezie, sa tez takie dla troche spokojniejszych ludzi. Ja bylem na Rodos 2 tygodnie i nie zdazylem zobaczyc wszystkiego, mimo ze wyspa nie jest taka duza. Oczywiscie nie caly czas zwiedzalem, ale tez plazowalem. Zobaczenie dosyc dokladnie samego miasta Rodos (warto je obejrzec dokladnie) zajmie Ci okolo 2 dni. Jest tam naprawde pieknie, niektorzy mowia ze to 8 cod swiata. Z miasta Rodos mozna sobie zrobic tez wycieczki na inne wyspy. Polecam na Symi albo do Marmaris (Turcja). To sa calodniowe wycieczki, w dosyc ciekawe miejsca. Trzeba pytac o nie w porcie, tam zawsze sa statki i wodoloty ktore tam plywaja. Ponadto na samej wyspie jest kilka pieknych miejsc. Przede wszystkim polecam miasto Lindos, miasto z greckich pocztowek, z pieknymi ruinami polozone na szczycie gory otoczone morzem. Jest tam tak pieknie, ze czlonkowie Pink Floyd kupili tam sobie domy. Jest jeszcze dosyc ciekawa miejscowosc Archangelos, warto tam wejsc do miasta i pochodzic po uliczkach, a potem na szczyt to ruin. Jest tam tez piekna plaza pare kilometrow za miastem. Musisz tez zobaczyc doline motyli, jest cos takiego po srodku wyspy. Zielona dolina z milionami motyli. Nie sposon teraz wymienic wszystkie miejsca, proponuje zebys kupil sobie jakis przewodnik. Warto tam troche pojezdzic bo naprawde jest wiele pieknych miejsc. Po wyspie przemieszczac sie mozna latwo. Sa autobusy, dosyc tanie i jerzdza wszedzie i dosyc czesto. Mozna tez wypozyczyc niedrogo skuter lub samochod. Jak jedzie wiecej osob to wieczorem oplaca wracac sie z imprez taksowkami. Najdrozej jest oczywiscie w samym Rodos, jak pojedzie sie kawalek dalej juz jest sporo taniej. Polecam tawerny w ktorych jadaja miejscowi, smaczne i niedrogie. Uwazaj na te knajpy przed ktorymi stoja naganiacze, dosyc drogie i jedzenie nie ma nic wspolnego z Grecja. Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku- Maciek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: RODOS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 12:01 jakbys mial jeszcze jakies pytania to wal z tym do mnie maciejpp@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lo Re: RODOS IP: *.acn.waw.pl 05.04.02, 12:16 Dlaczego nie zajrzysz na podforum "Grecja"??? Odpowiedz Link Zgłoś