05.04.02, 09:36
Prosze o informacje na temat Wyspy Rodos.Jestem turysta nie
wczasowiczem.Interesuja mnie krajobrazy, zabytki, ludzie.Jakie sa hotele?Ile
dni potrzeba na zwiedzenie wyspy?
Obserwuj wątek
    • Gość: Maciek Re: RODOS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 12:00
      Czesc
      rodos jest bardzo ciekawa i piekna wyspa. Jest tam prawie wszystko, kazdy
      znajdzie cos dla siebie. Sa miejscowosci gdzie impreza jest na imprezie, sa tez
      takie dla troche spokojniejszych ludzi. Ja bylem na Rodos 2 tygodnie i nie
      zdazylem zobaczyc wszystkiego, mimo ze wyspa nie jest taka duza. Oczywiscie nie
      caly czas zwiedzalem, ale tez plazowalem. Zobaczenie dosyc dokladnie samego
      miasta Rodos (warto je obejrzec dokladnie) zajmie Ci okolo 2 dni. Jest tam
      naprawde pieknie, niektorzy mowia ze to 8 cod swiata. Z miasta Rodos mozna
      sobie zrobic tez wycieczki na inne wyspy. Polecam na Symi albo do Marmaris
      (Turcja). To sa calodniowe wycieczki, w dosyc ciekawe miejsca. Trzeba pytac o
      nie w porcie, tam zawsze sa statki i wodoloty ktore tam plywaja.
      Ponadto na samej wyspie jest kilka pieknych miejsc. Przede wszystkim polecam
      miasto Lindos, miasto z greckich pocztowek, z pieknymi ruinami polozone na
      szczycie gory otoczone morzem. Jest tam tak pieknie, ze czlonkowie Pink Floyd
      kupili tam sobie domy. Jest jeszcze dosyc ciekawa miejscowosc Archangelos,
      warto tam wejsc do miasta i pochodzic po uliczkach, a potem na szczyt to ruin.
      Jest tam tez piekna plaza pare kilometrow za miastem. Musisz tez zobaczyc
      doline motyli, jest cos takiego po srodku wyspy. Zielona dolina z milionami
      motyli. Nie sposon teraz wymienic wszystkie miejsca, proponuje zebys kupil
      sobie jakis przewodnik. Warto tam troche pojezdzic bo naprawde jest wiele
      pieknych miejsc. Po wyspie przemieszczac sie mozna latwo. Sa autobusy, dosyc
      tanie i jerzdza wszedzie i dosyc czesto. Mozna tez wypozyczyc niedrogo skuter
      lub samochod. Jak jedzie wiecej osob to wieczorem oplaca wracac sie z imprez
      taksowkami. Najdrozej jest oczywiscie w samym Rodos, jak pojedzie sie kawalek
      dalej juz jest sporo taniej. Polecam tawerny w ktorych jadaja miejscowi,
      smaczne i niedrogie. Uwazaj na te knajpy przed ktorymi stoja naganiacze, dosyc
      drogie i jedzenie nie ma nic wspolnego z Grecja.
      Pozdrawiam i zycze milego wypoczynku- Maciek
    • Gość: Maciek Re: RODOS IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.04.02, 12:01
      jakbys mial jeszcze jakies pytania to wal z tym do mnie
      maciejpp@poczta.onet.pl
    • Gość: lo Re: RODOS IP: *.acn.waw.pl 05.04.02, 12:16
      Dlaczego nie zajrzysz na podforum "Grecja"???
      • czesiek1 Re: RODOS 07.04.02, 00:29
        Dziekuje za cenne informacje.Czesiek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka
Wersja mobilna