Dodaj do ulubionych

Ceny w Tunezji

22.06.02, 14:25
Byłem w Tunezji dawno temu, wybieram się pod koniec sierpnia - do Sousse.
Poszukuję aktualnych informacji o cenach. Parasol na plaży, woda mineralna,
piwo (i gdzie jest), komunikacja, rower wodny, przejażdżka na wielbłądzie i
inne. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.

Indris in spe tropikalny
Obserwuj wątek
    • indris Ceny w Tunezji... nikt nie pamięta ? 25.06.02, 17:19
      Nikt nie pamięta cen ?
      • Gość: 25monika Re: Ceny w Tunezji... nikt nie pamięta ? IP: 217.97.164.* 26.06.02, 11:10
        materac na plaży kosztuje 1 dinar,1 dinar=ok.4zł.,piwo 3 dinary,o ceny trzeba
        się targować w prywatnych sklepach i na bazarach, natomiast w sklepach
        państwowych ceny są stałe.Koniecznie wykup wycieczkę jeep safarii-3
        dniową,naprawdę warto.
        • Gość: Malgosia Re: Ceny w Tunezji... nikt nie pamięta ? IP: *.astercity.net 01.07.02, 11:50
          Bardzo jestem ciekawa ile kosztuje takie 3-dniowe jeep safari oraz która
          miejscowość w Tunezji jest najlepsza do zatrzymania się. Co myślicie o Sousse?
          • Gość: 25monika Re: Ceny w Tunezji... nikt nie pamięta ? IP: 217.97.164.* 01.07.02, 13:21
            ja byłam w Sousse,polecam,ta miejscowość to "perła Tunezji",jedna z
            najładniejszych miejscowości turystycznych w Tunezji.Jeep safarii w tamtym roku
            kosztowała 500 zł.Warto się na nią wybrać ,bo to Tunezja w "pigułce":koloseum w
            miejscowości El'jem w lepszym stanie niż w Rzymie,domy Berberów w
            ziemi,plantacje daktyli,oazy, kaskady górskie, niesamowite krajobrazy,piaski
            sahary, muzeum w Tozeur można sobie darowć,ale reszta robi duże
            wrażenie.Koniecznie trzeba się przejechać na wielbłądzie.Pozdrawiam i życzę
            udanego wypoczynku.
            • Gość: mariusz Re: Ceny w Tunezji... nikt nie pamięta ? IP: 195.205.44.* 01.07.02, 17:21
              rowniez goraco plecam Sousee
    • Gość: isatje Re: Ceny w Tunezji IP: *.upc-d.chello.nl 02.07.02, 15:33
      Ja tez bylam w Tunezji kilka latek temu. Do dzis mi pozostaly wspomnienia z
      Kartaginy. Warto tam pojechac i zobaczyc te ruiny na wlasne oczy. Wrazenie
      niesamowite. To samo sie tyczy jeep- safari (2 dniowego). Pozdrawiam.
    • Gość: PJD Re: Ceny w Tunezji IP: 212.160.200.* 09.07.02, 15:33
      indris napisał(a):

> Byłem w Tunezji dawno temu, wybieram się pod koniec sierpnia - do Sousse.
      > Poszukuję aktualnych informacji o cenach. Parasol na plaży, woda mineralna,
      > piwo (i gdzie jest), komunikacja, rower wodny, przejażdżka na wielbłądzie i
      > inne. Za wszelkie informacje z góry dziękuję.
      >
      W Susie byłem 2 lata temu, miasto bardzo sympatyczne, polecam Medinę, wycieczkę
      koleja do Monastiru i Mahdi.
      Najtaniej było w sklepach państwowych, jeden jest przy aleji Burgiby, drugi
      bardzo blisko [cen nie pamiętam, ale na pewno nie było drogo], parasol można
      kupić w sklepie [4-6 dinarów w 2000]

Pozdrawiam
      Paweł
    • Gość: Bejot Re: Ceny w Tunezji IP: *.pl 09.07.02, 20:29
      Byłam tam w zeszłym roku w miejscowości Nabeul- bardzo ładna miejscowość a
      ceny.... no cóż kupując talerzyk z wielbłądem i napisem Tunezja ( taki ażurowy)
      podano mi cenę 25 dinarów- cena końcowa którą zapłaciłam...2,5 dinara. Trudno
      wogóle mówić o cenach w Tunezji. Woda w sklepie mogła kosztować 1,5 dinara a w
      sąsiednim 3 dinary- no ale w sklepie nie ma się co targować. Polecam wycieszkę 2
      dniową tzw safarii i koniecznie przejechać się na wielbłądzie po tej Saharze-
      warto w tym miejscu pomyśleć o jakimś woreczku na piasek z pustyni- fajna
      pamiątka. Ruiny Kartaginy- SSUPER i tuż obok nich maleńkie Side bou Said ( coś
      jak nasz Kazimierz tylko bez studni :-))) ). W Tunezji panuje dyktatura
      wojskowa- niesamowite wrażenie sprawia policja która jest wyposażona w karabiny
      z celownikami optycznymi ( zrobiłam sobie z nimi kilka zdjęć)- takich
      policjantów widziałam w Tunisie w okolicach Suku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka