Dodaj do ulubionych

Aerosvit+Koh Samui

IP: *.altkom.pl 01.06.05, 15:18
1. Jak się lata samolotami aerosvit? czy ktoś miał okazję? Lecę do Bagkoku,
czytałam ze trzeba wziąć jedzonko, bo dają nienajlepsze, ale martwią mnie
inne warunki. Lufthansą lot był koszmarny (strasznie ciasno) ale przynajmniej
bezpiecznie....

2. Pytanie, czy ktoś wie jak w rzeczywistości przedstawia sie ogoda na Samui
w sierpniu? Byłam w lutym, oczywiście w ogóle nie padało ale w info na
stronach wyczytałam, że w sierpiu jest ok 123mm opadów. To dużo czy mało???
Ile to oznacza dni opadowych w miesiącu? w Lutym podobnież 8mm.
Obserwuj wątek
    • Gość: Adela Re: Aerosvit+Koh Samui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 19:02
      Lecialam tymi liniami rowniez do BKK. Nie narzekam, nie bylo gorzej niz Lufą
      (nią lecialam do Kuala). Problematyczne jest tylko lotnisko w Kijowie - nikt
      nic nie wie i ogolnie spore zmieszanie. Ale gejty sa tylko 2 wiec sie zgubic
      nie mozna ;o)
    • kreola Re: Aerosvit+Koh Samui 01.06.05, 23:32
      Tez lecialam z Aerosvitem do Bangkoku i poza tym, ze obsluga przez 10 godzin
      lotu nie wykrzywila twarzy w usmiechu, bylo ok. Samolot wygladal jakby kupili
      stara flote od British Airways, lekko zmeczone siedzenia, wiekszosc sie nie
      rozkladala, jedzenia nie pamietam, ale to akurat nie mialo wiekszego znaczenia.
      No coz, dolecialam i wrocilam, chyba nie jest najgorzej, choc lecialam juz
      znacznie wygodniej ;-)
      A i jeszcze troszke szoku przezylam kiedy stewa zapytala mnie z grobowa
      mina: "Nu, szto budietie pit?!" O rany, balam sie poprosic nawet o wode:(
    • Gość: przejrzysty Re: Aerosvit+Koh Samui IP: *.asianet.co.th 02.06.05, 09:13
      1) Aerosvit to zupełnie cywilizowane linie. Nie wiem dlaczego ludzie ciągle
      oceniają linie na podstawie jedzenia, przecież wszędzie jest prawie identyczne.
      Jeżeli Aerosvit wylatuje z BKK, to bierze dokładnie to samo co i Lufa, SAS czy
      Aerofłot. Zarcie wszędzie to samo. Stewardesy? Standard, ani dobrze ani źle.
      Napoje? Standard, zawsze coś dają, a jak czegoś brakuje to można poprosić.
      Bezpieczeństwo lotu? Aerosvit do BKK lata już trzeci rok z rzędu i nigdy nie
      słyszałem o jakichś problemach. Z Bangkoku do Polski latałem sporo razy.
      Najgorzej oceniam SAS. Inne linie europejskie (w tym Lufa) są przeciętne.
      Najlepsza obsługa i najmilsze stewy są w Singapore Air i na Thai Airways.

2) Lipiec - wrzesień to najlepszy okres na wypoczynek na Samui. Nie wiem czy
      123 mm deszczu to dużo czy mało (chyba mało, bo wychodzi 4 mm na dzień),wiem
      tylko, że w tych miesiącach na Samui jest dużo, bardzo dużo słońca, a morze
      jest spokojne i czyste.
    • Gość: Piotr Re: Aerosvit+Koh Samui IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 02.06.05, 11:46
      Ja leciałem w kwietniu do Pekinu za 1330 zł. Mieli taką fajną promocję.
      Normalnie bilet kosztuje 600 USD. Generalnie podróż bez zarzutu. Samoloty mają
      tylko Boeingi, podobno m.in. kupione od Lotu. Wolę ich niż Aeroflotowe
      radzieckie samoloty z Czeczeńcami na pokładzie (wiem, że Ruscy mają też lepsze
      samoloty, ale nigdy nie masz pewności, czym polecisz). Faktem jest, że po
      dotarciu na miejsce okazało się, że nie ma wcześniej założonych przez nas
      kłódek na walizkach, a potem ustaliłem, że zginęła moja golarka (chyba jedyna
      wartościowa rzecz, więc pewnie dlatego). Złożyłem reklamację w Aerosficie, to
      dostałem teraz pismo z Kijowa po ukraińsku, żebym przysłał im dokument PIR,
      który rzekomo powinienem od razu wypełnić na lotnisku. Jednak wtedy nie
      wiedziałem jeszcze, czy coś mi zginęło. Teraz się bujam z warszawskim biurem,
      co zadzwonię, to obiecują, że oddzwonią. Chodzi mi już bardziej o fakt niż o te
      kilkaset złotych. Faktem jest, że bagaż mogli też obrobić np. Chińczycy.
      Jeśli chodzi o jedzenie, to jest ok, takie jak w większości linii. Rzeczywiście
      często na początku obsługa zagaduje w jęz. ojczystym, ale angielski też znają.
      Lotnisko w Kijowie, jest marne, obsługa z dawnej epoki, ale większych problemów
      nie ma.
      Jednak mimo wszystko myślę, że warto lecieć, jeśli oferta cenowa jest dobra,
      tylko wartościowe rzeczy brać do bagażu podręcznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka