Dodaj do ulubionych

Kiedy do Odessy

IP: *.gazeta.pl 17.09.01, 17:16
Najlepsza pora na wyjazd do Odessy - żeby było cipeło, ale nie za gorąco i żeby nie było za dużo ludzi.
Wrzesień??? Czy można sie kąpać jeszcze we wrzesniu? Przy okazji proszę: podzielcie się swoimi
spostrzeżeniami na temat podróży, srodków transportu, cen, możliwosci zakwaterowania, robienia wycieczek w
okolice itp. Ile czasu i kasy potrzeba na taki wypad?
Obserwuj wątek
    • Gość: Ninel Re: Kiedy do Odessy IP: 10.128.130.* / *.acn.pl 18.09.01, 15:32
      Wczoraj bylam w Odessie. Mozna sie spokojnie kapac, nie ma ludzi - na plazy
      sami emeryci, gdyz studenci tam zaczynaja rok akademicki we wrzesniu. Pogoda
      nie jest jednak pewna na 100 procent - zawsze moze cos spasc (np. deszcz). Wg
      mnie to piekne miasto, a plaze piaszczyste choc troche brudne. Problem jedynie
      z zakwaterowaniem (ja bylam przejazdem, wiec nie mam doswiadczen w tej kwestii,
      wiem jednak, ze ciezko z tanimi hotelami).
    • psg Re: Kiedy do Odessy 26.09.01, 13:31
      ja w odesssie byłam zima. a dokladnie swietowalismy ze znajomymi nowy rok
      2000/2001. ukraincy obchodza nowy rok w domach wiec nie bylo zadnych atrakcji.
      zdecydowanie bardziej polecam podroz latem bo na pewno latem jest tam jeszcze
      piekniej. podroz jest bardzo tania jesli tylko bedzie sie jechalo ukrainskimi
      pociagami.najlepiej dotrzec do lwowa, a tam 2 razy na dobe jezdza pociagi do
      odessy. jesli chcesz jechac tanio nie wsiadaj do pociagu w polsce. podroz z 2
      lub 3 przesiadkami jest 2 razy tansza, a w dodtaku trwa tyle samo czasu.
      pamietaj ze kupujac bilety na ukrainie musisz okazac paszport. jesli chcesz
      znac wiecej szczegolow dot. trasy i cen to czekam na pytania.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka