Dodaj do ulubionych

Podróże Marzeń: Indie

IP: *.autocom.pl 01.02.06, 14:34
Piękne Indie... zawsze mnie to zachwycało.. medytacja, spokój, przede
wszystkim brak komercji.. Arykuł napisany ładnie, na wspaniały temat.
Obserwuj wątek
    • Gość: Cmok 380 zdjec z podrozy IP: *.hsd1.nj.comcast.net 25.08.06, 13:05
      airpaharganj.com/Places.aspx
    • Gość: magda Re: Podróże Marzeń: Indie IP: *.australianbackground.com 01.09.06, 01:47
      na pewno nie spokojnie. przynajmniej nie w miastach. raczej tloczno,
      chaotycznie, brudno i bylejak. poza miastami, owszem, spokojniej, ale nadal
      brudno, chaotycznie i bylejak. trzeba miec anielska cierpliwosc zeby podrozowac
      po indiach. jesli jedzie sie tam na dluga, kilkumiesieczna podroz, to na pewno
      mozna sie po jakims czasi przyzwyczaich do tamtejszych klimatow. jesli ma sie w
      planie jechac tylko na kilka tygodni to trzeba sie uzbroic w anielska
      cierliwosc.
      • Gość: z Re: Podróże Marzeń: Indie IP: 155.140.122.* 01.09.06, 14:01
        trzeba miec dusze podroznika a nie turysty zeby zrozumiec Indie.
        • Gość: magda Re: Podróże Marzeń: Indie IP: *.tpgi.com.au 02.09.06, 00:25
          zrozumienie zrozumieniem - owszem. ale nic nie zmieni faktu ze jest tam
          tloczno, brudno i niemozliwie chaotycznie. nawet majac dusze podroznika (a
          wierz mi ze taka wlasnie posiadam) trudno tego nie zauwazyc. i chyba kazdy kto
          byl w indiach zgodzi sie ze mna ze pierwsze dni (tygodnie?) nie sa latwe i
          trzeba byc bardzo cierpliwym zeby sie nie poddac. kto nie byl w Delhi ten tego
          nie zrozumie...
          magda
          • danutka661 Re: Podróże Marzeń: Indie 18.09.06, 22:00
            i dlatego chcę tam polecieć...
            • Gość: t Re: Podróże Marzeń: Indie IP: 155.140.122.* 19.09.06, 09:02
              Magda
              ja bylam i w Delhi i w innych miastach i wiele rzeczy zrozumialam, jadac Tam
              trzeba odpowiednio nastawic sie psychicznie; nie mozna krytykowac ich za bród,
              czy nam sie to podoba czy nie jest to czesc ich "kultury" tak sa wychowani i my
              tego nie zmienimy, a jesli komus nie podoba sie to moze jechac na Karaiby.
              • Gość: magda Re: Podróże Marzeń: Indie IP: *.tpgi.com.au 20.09.06, 00:43
                ja nikogo nie krytykuje za to ze zyje inaczej i nie chce zmienic sposobu zycia
                hindusow. pracowalam rok w Azji i calkiem niezle poznalam tamtejsza kulture.
                ten rok nauczyl mnie wiecej tolerancji i zrozumienia dla innych kultur niz cale
                wczesniejsze zycie.
                moj pierwszy komentarz w tym watku byl a propos tego, ze ktos wspomnial ze w
                Indiach jest spokojnie. jedyne co chcialam powiedziec to to, ze trzeba byc
                cierpliwym na poczatku zeby nie zwariowac. a to ze to Indie to ciekawa kultura
                i podroz tam to niezle doswiadczenie to jak najbardziej prawda. wiec nie widze
                powodu zeby mowic ze ja kogos krytykuje. ja tylko pisze jak jest. jesli bylas w
                Indiach to wiesz, ze jest tam tak jak napisalam, prawda?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka