Dodaj do ulubionych

Bangkok - samochód z kierowcą

IP: *.aster.pl 15.04.06, 19:37
Mam pytanie - czy ktoś może korzystał z wynajmu samochodu z kierowcą na 1
dzień w Bangkoku?

Jeżeli tak, to prosiłbym o podanie nazwy wypożyczalni i orientacyjne ceny...

Z góry dzięki!
Obserwuj wątek
    • Gość: janusz Re: Bangkok - samochód z kierowcą IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.06, 21:19
      odradzam ci zdecydowanie korzystanie z oficjalnych agencji czy firm (sa takie)
      po prostu ze wzgledu na koszty. Nie wiem po co ci samochod potrzebny ale:
      - taksowka na caly dzien w bangkoku od 8.00 do 24.00 kosztuje 1000-1200 Bath.
      - taksowka na caly dzien poza bangkok exkl. oplaty za autostrady, obiad dla
      kierowcy, paliwo itp 1200-1500 w zaleznosci od jakosci samochodu oraz twoich
      umiejetnosci negocjacyjnych (w sumie np.przy ok. 600 km w sumie 3000 bath)
      oczywistym problemem bez znajomosci, szczescia lub wytrwalosci jest trudnosc
      znalezienia mowiacego po angielsku taksowkarza do ktorego mozna miec zaufanie.
      trudno mi dac ci konkretna rade, jak jestes mlody i niebrzydki to czasami da
      sie w jakims biurze podrozy lub recepcji lepszego hotelu znalezc kogos kto ci
      cos poleci.. - ale zawsze badz bardzo usmiechniety !! (nawet gdybys mial bol
      zebow). Osobiscie kazda oferte powyzej 1500 (BK) lub 3000 (do 600 km - chodzi o
      powrot taksowkarza do domu) uznalbym za probe zarobienia na tobie.
      3 lata temu wynajalem taksowke na 7 dni za 2000/B/dzien (all inkl) na cala
      tajlandie - tzn. bez ograniczen, zrobilismy w sumie prawie 3.000 km i
      taksowkarz byl zadowolony.
      jezeli znajde troche czasu to podam ci jakies linki do servisow cos tagiego
      oferujacych.
      pozdrawiam
      janusz
    • Gość: Janusz Re: Bangkok - samochód z kierowcą IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.06, 21:43
      kilka linkow do wypozyczalni:

www.imagelimo.com/
      www.limousinethailand.com/
      www.bangkoklimousines.com/fleet.htm
      www.thaipro.com/z1009a/053_thailand.html
      www.bangkokian.com/index/content/view/29/180
      I jeszcze jedno (nie chcialbym brzmiec zarozumiale, ale nie wiem na ile masz
      doswiadczenia w bangkoku) - moja dobra rada: NIGDY i POD ZADNYM POZOREM nie
      bierz taksowki z tych ktore czekaja przed hotelami lub miejscami uczeszczanymi
      przez turystow. Tylko taksowki "lapane" bezposrednio na ulicy oraz POSIADAJACE
      TAXOMETR sa godne zaufania.
      pozdrawiam
      janusz
      • Gość: J Re: Bangkok - samochód z kierowcą IP: *.aster.pl 15.04.06, 21:44
        wielkie dzięki!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka