Gość: gość IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 09:58 jak otrzymać wizę do Tajlandii i ile kosztuje Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: przejrzysty Re: wiza Tajlandia IP: *.asianet.co.th 08.08.06, 11:03 Otrzymanie wizy do Tajlandii jest dosyć proste. Potrzebe są następujące dokumenty i działania: -w miejscu pracy weź zaświadczenie o zarobkach; -w banku weź wyciąg z info o stanie konta; -w najbliższej przychodni zrób badania na obecnośc wirusa HIV, na wirusowe zapalenia wątroby, na SARS, na ptasią grypę, na odrę i świnkę, -w Instytucie Pamięci Narodowej weź zaświadczenie, że nie masz na sumieniu przestępstw przeciwko Narodowi Polskiemu i Narodowi Tajskiemu; -udaj się do poradni psychologicznej i przejdź szczegółowe badania osobowości; -w Urzędzie Skarbowym weź zaświadczenie, że co najmniej od 5 lat uczciwie płacisz podatki; -w LOT-ie weź zaświadczenie, że już odbyłeś podróż samolotem i że w czasie podróży nie rozrabiałeś; -przygotuj kopie wszystkich świadectw z podstawówki i ze szkoły średniej / zawodowej; -dzielnicowy powinien dać świadectwo dobrego zachowania; -gajowy musi potwierdzić, że nie szkodzisz dzikiej faunie i florze; -zwróć się do ministra gospodarki wodnej, pana R. Wiecheckiego z prośbą o wydanie pozwolenia do kąpieli w wodzie morskiej; -poproś proboszcza o wydanie certyfikatu ukończenia kursów religii (jeżeli byłeś ministrantem to duży plus). Z tymi dokumentami zwróć się do konsulatu Tajlandii w Warszawie. Aha, weź ze sobą paszport, zdjęcie i 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dareq Re: wiza Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 12:59 hahahahha dobre przejrzysty !! jajcaż z Ciebie !!! a co tam niech sobie gościu poszuka to takie proste !! też tak uważam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek Re: wiza Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 13:02 ale jazda Przejrzysty jesteś niesamowity dawno się tak nie ubawiłem ten IPN to jest to !! badania na HIV RARS HAHAHAHAHHA POZDRAWIAM neronek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :* Re: wiza Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 14:05 Ok a ja mam bardziej konkretne pytanie apropos wizy do Tajlandii Czy ktoś wie ile ona kosztuje w Malezji? Od razu zaznaczam, że szukałem w archiwum ale tego info nie znalazłem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ok Re: wiza Tajlandia IP: *.egdhbg.com / *.evergreen-marine.de 08.08.06, 16:13 Juz tak bez zartow to masz dwie drogi: 1. Kupujesz bilet zamkniety w ramach 15 dni i dostajesz wize tzw. Upon Arrival a potrzebne sa nastepujace rzeczy - paszport ważny przez jeszcze minimum 6 miesięcy; - 2 fotografie (standardowy rozmiar do paszportu); - wypełniony formularz "Visa Application Form" - dostaniesz na miejscu, jako miejsce zatrzymania wpisz dowolny hotel z przewodnika - potwierdzony bilet wylotu z Tajlandii - jak wyzej - 1000 bahtów lub 25 USD gotówką. - kase na utrzymanie - ale tego nikt nie sprawdza 2. Zglaszasz sie do Ambasady i jak dalej: - koszt wizy: 100 PLN, - dokumenty niezbędne do ubiegania się o wizę: 1 wypełniony wniosek wizowy, - 1 fotografia paszportowa oraz paszport ważny minimum 6 miesięcy, - czas na jaki wiza jest wydawana: wiza jest ważna przez 3 miesiące, w tym na terytorium Tajlandii można być maksymalnie 60 dni, - czas oczekiwania na wizę: 2 dni. Wiecej info uzyskasz jak dobrze poszukasz na forum. Bo bylo o tym juz kilka razy Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :* Re: wiza Tajlandia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:00 ale info którego ja szukam nie ma:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wiza Tajlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 17:50 ja nie wiem co was tak bawi ,forum służy po to by zadawać pytania,a ktoś jeśli nie chce nie musi odpowiadać.Wyszłeś w tym momencie na idiotę.Zastanów się trochę jeśli jesteś poważny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dareq Re: wiza Tajlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 20:18 ""Z tymi dokumentami zwróć się do konsulatu Tajlandii w Warszawie. Aha, weź ze sobą paszport, zdjęcie i 100 zł."" przejrzysty tobie odpiał no tylko oczywiscie bez tych dokumentów . a tak na marginesie n/t wiz do Tajlandii wystaczy wpisać w np google - Wiza do Tajlandii - i masz wszystko ! powodzenia Dareq Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: wiza Tajlandia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 16:01 wreszcie jest ktoś na tym forum poważny,w końcu to forum temu służy,dzięki Dareq za twoje poważne podejście sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś