IP: *.vianetworks.com.mx 23.03.03, 09:01
Witam!
Czy ktos moze polecic jakies biuro, ktore ma w ofercie wycieczke na
Santorini? Chodzi mi o tygodniowy pobyt, na poczatku lipca.
Pozdrawiam i z gory dziekuje!
Arek
Obserwuj wątek
    • Gość: Yan Re: Santorini IP: *.wlop.ppp.polbox.pl 23.03.03, 18:44
      z tego co się orientuję to tylko biuro EL GRECO
      więcej informacji na stronie www.elgreco.pl
    • krizia Re: Santorini 23.03.03, 18:45
      Przede wszystkim gratuluje wyboru miejsca na wakacje. Santorini jest
      przecudownym miejscem.

Z pelna odpowiedzialnoscia polecam biuro Big Blue (ja z nimi tam bylam).
      • Gość: Arek Re: Santorini IP: *.vianetworks.com.mx 23.03.03, 23:14
        Dziekuje za obie odpowiedzi, krizia, masz moze jakis namiar na Big Blue
        (najlepiej www)?
        Pozdrawiam!
        Arek
        • Gość: krizia Re: Santorini IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 24.03.03, 00:18
          www.bigblue.pl

Nie wiem na ile strona ta jest aktualizowana i czy to biuro wciaz organizuje
          wyjazdy do Santorini (ja bylam 3 lata temu). Jezeli masz jakie pytania lub
          chcialbys zobaczyc zdjecia z Santorini przed wyjazdem, pisz na priv.
          • Gość: Arek Re: Santorini IP: *.vianetworks.com.mx 25.03.03, 09:51
            Hej krizia!
            Napisalbym, ale go nie podalas :))
            Tak naprawde to nie ja sie tam wybieram, tylko chce sprezentowac wycieczke
            bratu, jako podroz poslubna. Ale chyba i tak caly proces poszukiwania biura i
            rezerwacji przeprowadzic bedzie musiala rodzina, gdyz nie przebywam obecnie w
            Polsce :( Sprawdzalem sobie strone Big Blue, wyglada na to ze nie maja juz
            Santorini w ofercie. Wiec chyba pozostanie El Greco.
            Pozdrawiam!
            Arek
            • vivawawa Re: Santorini 25.03.03, 14:14
              chyba faktycznie pozostaje tylko elgreco, jako jedyne biuro oferujace ten
              kierunek moga miec wysokie ceny
              • Gość: marcin Re: Santorini IP: *.lubon.sdi.tpnet.pl 25.03.03, 19:51
                Proponuje poczekać za of. last minute.
                Co do Big Blue to najprawdopodobnie jeszcze jakiś kierunek dodadzą do swojej
                of. może santorini(tak było w zeszłym roku) polecam perise ponieważ w kamari co
                15 min. lądują samoloty w szczycie sezonu. Pamiętaj że tam piaszczystych plaż
                niema. ale co do klimatu to jest super.
                pozdrawiam
            • Gość: krizia Re: Santorini IP: *.poleczki.dialup.inetia.pl 25.03.03, 20:46
              Hej,

Rowniez Sigma Travel ma w ofercie Santorini, z tym ze sa to pobyty 2-tygodniowe.

Pozdrawiam
              krizia@gazeta.pl
              • vivawawa Re: Santorini 26.03.03, 00:17
                ale sigma travel ma pobyty łączone i na santorini płynie się promem
                a ja wole czarter z wawy bezposrednio na santorini
                • Gość: Arek Re: Santorini IP: *.vianetworks.com.mx 26.03.03, 09:45
                  Witam ponownie,
                  Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jako ze wycieczka ma byc prezentem,
                  wolabym wykupic ja wczesniej, bez czekania na last minute. Nie moglem sprawdzic
                  cen w El Greco, gdzyz cennik na ich stronie internetowej nie dziala. Moze mi
                  podpowiecie, czy 2000 zl/osoba to cena realna? W kazdym razie mniej wiecej tyle
                  przeznaczylem na zakup.
                  Z tego co widac na stronie El Greco, to wspolpracuja z hotelami wylacznie w
                  Kamari lub Fira. Ktora miejscowosc lepsza? Hotel w Fira to tylko 2*, czego
                  mozna sie spodziewac?
                  Brak piaszczystych plaz na pewno nie bedzie problemem, ostatnie wakacje
                  spedzilismy na plazy, niech tym razem bedzie cos innego.
                  Aha, i jaka linia obsluguje lot czarterowy?
                  Pozdrawiam!
                  Arek
                  • miriam_73 Re: Santorini 26.03.03, 11:00
                    Trudno powiedzieć co jest lepsze. Sprawa wygląda tak: Fira (Thira) leży na
                    wewnętrznej stronie wybrzeża, na urwisku - jest stolicą wyspy, jest bardzo
                    ruchliwa, zwłaszcza po zmroku - urocza, ale nie ma plaży - trzeba jeździć busem
                    do np. Kamari czy Perissy lub do Akrotiri (bilet do Perissy kosztował w ub.
                    roku bodaj 1.60 Euro). Natomiast Kamari to typowe "letnisko" - hotele,
                    dyskoteki i plaże. Dojazd do Thiry jest bdobry, z przesiadką można też dojechać
                    do Akrotiri, łodką, albo przez górę na piechotę (po drodze zwiedzając ruiny
                    starożytnej Thiry) można się dostać do Perissy. I w Thirze i w Kamari
                    oczywiście można wypożyczyć coś na 2 lub 4 kółkach i objechać wyspę
                    samodzielnie. Gość portalu: Arek napisał(a):

> Witam ponownie,
                    > Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Jako ze wycieczka ma byc prezentem,
                    > wolabym wykupic ja wczesniej, bez czekania na last minute. Nie moglem
                    sprawdzic
                    >
                    > cen w El Greco, gdzyz cennik na ich stronie internetowej nie dziala. Moze mi
                    > podpowiecie, czy 2000 zl/osoba to cena realna? W kazdym razie mniej wiecej
                    tyle
                    >
                    > przeznaczylem na zakup.
                    > Z tego co widac na stronie El Greco, to wspolpracuja z hotelami wylacznie w
                    > Kamari lub Fira. Ktora miejscowosc lepsza? Hotel w Fira to tylko 2*, czego
                    > mozna sie spodziewac?
                    > Brak piaszczystych plaz na pewno nie bedzie problemem, ostatnie wakacje
                    > spedzilismy na plazy, niech tym razem bedzie cos innego.
                    > Aha, i jaka linia obsluguje lot czarterowy?
                    > Pozdrawiam!
                    > Arek
                    • Gość: Kretka Re: Santorini IP: *.acn.waw.pl 26.03.03, 16:15
                      Polecam jako bazę Kamari lub Perissę, na pewno nie Firę. Fira jest odwiedzana
                      przez tłumy jednodniowych turystów, jest tam b. drogo, komercyjnie i w kilku
                      kafejkach byliśmy potraktowani po chamsku przez obsługę (co na Krecie i w
                      innych miejscach na Santorini nam się nigdy nie przytrafiło). Fira w mojej
                      opinii zdecydowanie przegrywa z innymi miasteczkami Santorini.

Koło Kamari polecam rewelacyjną tawernę Psistaria O kritikos (przy drodze
                      Kamari-Messaria).

My na Santorini spędziliśmy tylko 2 dni, ale znajomi byli tydzień w Kamari
                      (wtedy Ving miał ofertę) i byli zadowoleni. Narzekali jedynie na samoloty NATO,
                      ktore latają nad wyspą.
                      • Gość: Arek Re: Santorini IP: *.vianetworks.com.mx 28.03.03, 07:19
                        Witam ponownie,
                        Dziekuje bardzo za wszystkie odpowiedzi. Wasze wskazowki sa bardzo cenne i na
                        pewno sie przydadza. Mam jeszcze jedno pytanie - jakie tam sa ceny? Ile trzeba
                        wziac pieniedzy, aby wystarczylo na tygodniowy pobyt?
                        Pozdrawiam!
                        Arek
                        • czarodziejka1 Re: Santorini 28.03.03, 10:50
                          Gość portalu: Arek napisał(a):

> Mam jeszcze jedno pytanie - jakie tam sa ceny? Ile trzeba
                          > wziac pieniedzy, aby wystarczylo na tygodniowy pobyt?
                          > Pozdrawiam!
                          > Arek

Arku, proponuję abyś wszedł na forum "Grecja". Tam jest wątek pt. "Ile Euro na
                          Kretę". Ceny na greckich wyspach są podobne. Pozdrawiam :)))
                          • krizia Re: Santorini 28.03.03, 12:06
                            Nie. Cyklady sa najdrozsze z wszystkich wysp greckich.
                            • Gość: Kretka Re: Santorini IP: *.acn.waw.pl 28.03.03, 16:03
                              Potwierdzam, ze ceny na Santorini w roku 2000 były wyższe niż na Krecie w 2000
                              r. Zauważyłam ogromne różnice w cenach owoców, także w tawernach było drożej.
                              No, ale za widoki się dopłaca :)))
                        • miriam_73 Re: Santorini 31.03.03, 09:40
                          Nie pamiętam mówiąc szczerze ile wydałam na samym Santorini, z tym, że ja
                          miałam śniadania i obiadokolacje w cenie wyjazdu. Dużo wydaje się na wodę,
                          ponieważ w kranach jest odsalana morska i nie nadaje się do picia. Za sałatkę
                          horiatiki płaciłam w Perissie od 2,5 do 4 euro, pizza 3-6 euro, piwo
                          kilkadziesiąt centów.Za olbrzymie ciacho i Frappe w Firze już było więcej (ca 7-
                          8) ale to była kafeja z widokiem na calderę, a za widoki oczywiście się płaci.
                          Za całodzienną wycieczkę po calderze (z postojami na Nea i Palea Cameni i na
                          tej trzeciej, "zewnętrznej") oraz potem wieczorem w Oia (dowóz z i do Perissy)
                          płaciłam w Kamari Tours 23 euro. Bilety autobusowe kosztowały w zależności od
                          trasy 0.80 do 1.80 euro, wstęp na wykopaliska w Akrotiri 6 euro. Pociesz się że
                          są bankomaty, więc zawsze można się poratować "pieniędzmi ze ściany".
                          • Gość: Arek Re: Santorini IP: *.vianetworks.com.mx 01.04.03, 11:07
                            miriam_73 napisała:

> Nie pamiętam mówiąc szczerze ile wydałam na samym Santorini, z tym, że ja
                            > miałam śniadania i obiadokolacje w cenie wyjazdu. Dużo wydaje się na wodę,
                            > ponieważ w kranach jest odsalana morska i nie nadaje się do picia. Za sałatkę
                            > horiatiki płaciłam w Perissie od 2,5 do 4 euro, pizza 3-6 euro, piwo
                            > kilkadziesiąt centów.Za olbrzymie ciacho i Frappe w Firze już było więcej (ca
                            7
                            > -
                            > 8) ale to była kafeja z widokiem na calderę, a za widoki oczywiście się
                            płaci.
                            > Za całodzienną wycieczkę po calderze (z postojami na Nea i Palea Cameni i na
                            > tej trzeciej, "zewnętrznej") oraz potem wieczorem w Oia (dowóz z i do
                            Perissy)
                            >
                            > płaciłam w Kamari Tours 23 euro. Bilety autobusowe kosztowały w zależności od
                            > trasy 0.80 do 1.80 euro, wstęp na wykopaliska w Akrotiri 6 euro. Pociesz się
                            że
                            >
                            > są bankomaty, więc zawsze można się poratować "pieniędzmi ze ściany".

Dziekuje miriam, wiec nie jest drogo, jak na miejsce typowo turystyczne.
                            Mozesz polecic jakies ulubione restauracje, tawerny, miejsca gdzie mozna
                            potanczyc przy miejscowej muzyce?
                            • miriam_73 Re: Santorini 01.04.03, 13:57
                              W Perissie najczęściej chodziłam na "małe co nieco" do którejś z dówch tawern
                              vis-a-vis mojego hotelu (przy głównej ulicy - hotel Zorbas), albo "na końcu"
                              Perissy przy cerkwi w Meltemi. Poza tym sporo knajpek jest od strony plaży,
                              podobnie jest w Kamari. W drodze do Firy, przy rozjeździe już nad samą calderą
                              jest świetne miejsce na romantyczny wieczór o zachodzie słońca - jest wytwórnia
                              win, która ma swój sklep oraz wydzielone miejsce na tarasie nad morzem gdzie
                              sobie można posiedzieć przy świeczce i kieliszku wina. W Oia uroczym miejscem
                              jest kafejka na cyplu w starym wiatraku (btw. doskonały punkt widokowy na
                              oglądanie słynnego zachodu słońca w Oia).
                              • Gość: Bebiak Re: Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 22:51
                                Cześć Wam wszystkim! Czy jesteście pewni, że El Greco leci na Santorini w tym
                                roku? El Greco w ubiegłym roku miało tę samą ofertę na Santorini, z tym, że
                                lot był na Kretę (pytałam), a stamtąd prom na Santorini (już w cenie całej
                                imprezy oczywiście). W ubiegłym roku żaden samolot z Polski nie leciał na tę
                                wyspę. Czy ktoś z Was o to pytał i wie napewno? Pozdrowionka cieplutkie
                                • Gość: Bebiak Re: Jeszcze o locie na Santorini IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.03, 22:53
                                  Napisałam "żaden": to w/g mojej wiedzy, a obdzwoniłam w ubiegłym roku mnóstwo
                                  biur. Czy ktoś tam leciał, tam, tzn. z lądowaniem na Santorini? Pozdrówka raz
                                  jeszcze
                                  • vivawawa Re: Jeszcze o locie na Santorini 10.04.03, 08:58
                                    w ubiegłym roku BigBlue miał bezpośrednie czartery LOT-u na Santorini
                                    a ElGreco miało faktycznie lot na Krete i potem promem na Santorini

z tegorocznego katalogu ElGreco wynika, że miają bezpośredni czarter na
                                    Santorini, a BigBlue nie ma Santorini w ofercie
                                • Gość: x Re: Santorini IP: *.crowley.pl 09.04.03, 20:46
                                  w ubiegłyn roku bezpośrednio na Santorini latało BIG BLUE i mam nadzieje że w
                                  tym roku też ędzie latało, byłam z nimi osobiscie wiec..........
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka