Gość: julia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.06, 22:44 mam zamiar spedzic kilka dni w Singaporze, moze ktos ma jakies ciekawe opinie na temat tego miejsca? co warto zobaczyc? wszystko mnie interesuje! :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chenoa1 Re: singapore na kilka dni 25.10.06, 08:38 bylismy tam cztery dni na stopoverze w pazdzierniku, piekne ciekawe miasto koniecznie trzeba zobaczyc dzielnice chinska. dzielnice little india , wyspe samosa, ogrod botaniczny z pieknym ogrodem orchidei, zoo, nocne safari, park ptakow:) bardzo goraco polecam wizyte tam, ale sprawdz pogode zeby caly czas nie lalo, my mielismy piekna pogode.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bodek Re: singapore na kilka dni IP: *.evergreen-marine.de 25.10.06, 11:16 Czesc, Ja rowniez bede w Singapurze za tydzien. Slyszelem, ze listopad to deszczowy miesiac, ale mam najdzieje, ze jeszcze sie wtedy sie nie rozpada na dobre. Ja bede tam 1.5 doby a moj plan jest nastepujacy: popoludniem pochodze sobie pod Marina Bay, River Side i Orchid Road. nastepnego dnia rano do poludni Wyspa Sentosa, a pozniej China Town i Little india, moze jeszcze cos. Zoo i takie akrakcje na razie opuszczam, moze uda mi sie wczesniej wrocic z Malezji przed wylotem powrotnym do kraju i wtedy sprobuje sie tam wybrac. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: singapore na kilka dni IP: *.ms.com 25.10.06, 15:17 nocne safarii - koniecznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: singapore na kilka dni 26.10.06, 16:54 co kto lubi-dla mnie nocne safari to stracony czas Odpowiedz Link Zgłoś
johngalt Re: singapore na kilka dni 02.01.07, 06:11 Gość portalu: Aneta napisał(a): > nocne safarii - koniecznie!!! Nocne safari z przesliczna skosnooka znajoma - koniecznie!!! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JacekG Re: singapore na kilka dni IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 15:29 Dzielnice hinduską i arabską. Ogólnie kilka dni w rozumieniu np. 5, to na Singapur za dużo. Jest wiele ciekawszych miejsc w tej części Azji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: singapore na kilka dni IP: *.evergreen-marine.de 25.10.06, 16:56 Ja tez mysle, ze sa lepsze miejsce wAzji, wiec w Singapurze bede poltora dnia po przylocie i byc moze caly dzien przed odlotem. Zobaczymy Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maj Re: singapore na kilka dni IP: *.elsnerow.waw.pl 27.12.06, 21:39 kto sie podzieli doswiadczeniami po podrózy? wybieram sie tam w przyszłym roku i chętnie posłucham jak było, jakie ceny i co warto zobaczyc? gg-7634674 lub email sanyu@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bodek Re: singapore na kilka dni IP: *.evergreen-marine.de 28.12.06, 17:02 Czesc, Ja bylem w SIn na poczatku listopada i w sumie tylo ze 30 godzin. W sumie poza dalej polozonymi atrakcjami (czyli Zoo, parki z ptakimi i Chinski ogrod) to zobaczylem wszystko co istotne choc troche w biegu. W kazdym badz razie to tylko miasto lepiej rozwiniete anizeli inne. Jest czyste, bezpieczne i dobrze przygotowane na przyjecie turystow. Co do cen to w porownaniu z innymi krajami regionu jest bardzo drogo, ale trzymajac sie kilku zasad mozna nie zostawic tam fortuny. Co do rzeczy godnych zobaczenia to odwiedz ta stonke, tam wlasciwie jest wszystko. Zobacz to cie interesuje a potem zapytaj o opinie, bo sadze, ze moga byc odmienne. www.visitsingapore.com Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: singapore na kilka dni IP: *.gprspla.plusgsm.pl 28.12.06, 23:25 polecielismy do singapuru 19 list, nastepnego dnia pojechalismy pociagiem do KL, by kolejnego dnia poleciec do Kuching na Borneo. suma sumarum streszczajac wycieczke do Singapuru wrocilismy z wielka ochota i pobylismy tam 4 dni. Co mozna ronic w Singapurze oprocz zwiedzania wymienionych w poprzednich postach miejsc to ... 1. zakupy i 2. plywanie w morzu na wyspie. Ceny owszem duzo drozej niz w Malezji, kosmicznie drozej niz w Kambodzy i Vietnamie ale wciaz taniej niz w Polsce :)))) Natomiast technologia, czystosc i styl zycia przewyzsza nasz zacofany kraj wielokrotnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotolotek Re: singapore na kilka dni IP: *.noname.net.icm.edu.pl 10.01.07, 13:03 a co tam kupowaliscie i gdzie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janick Re: singapore na kilka dni IP: *.hb6.pl 11.01.07, 15:39 Wrocilem 2 dni temu z Singapuru konczac tam wlasnie podroz po Tajlandii, Malezji, Kambodzy i Borneo. Moim zdaniem Singapur jest dobrym miejsce na spedzenie 2-3 dni. Poza przyjemnym spedzeniem 1 dnia na wyspie Santosa, obejrzeniu drapaczy chmur i centrow handlowych nie ma tam zbyt wielu rzeczy godnych zobaczenia. Na pewno powala sterylnosc, czystosc i wielkosc miasta. Odpowiedz Link Zgłoś