Dodaj do ulubionych

Kerta z Big Blue

21.06.03, 21:09
Wybieram się z rodziną na Kretę do hotelu Armonia w Amudzrze.Może ktoś tam
był.Proszę o opinię.
Obserwuj wątek
    • Gość: Annie Re: Kerta z Big Blue IP: *.visp.energis.pl 22.06.03, 23:56
      Amoudara jest w porządku pod jednym względem - blisko Heraklionu i Knossos,
      można dojechać podmiejskim autobusem i nie zawracać sobie głowy zorganizowanymi
      wycieczkami, ktore nie dość, że upiornie drogie , to jeszcze biegają pędem i
      trudno coś zobaczyć. Ja w sumie pojechałam tam dla Muzeum archeologicznego w
      Heraklionie (byłam tam za 4 godziny, klimatyzacja, super). No, ale to już
      zależy co kto lubi. Jeśli chodzi o samo miasteczko, niezbyt ciekawe, plaża też
      średnia. Dużo knajpek, tak, że lepiej nie brać wyżywienia (zwłaszcza obiadów).
      Samego hotelu nie znam. Ja byłam w Handakas. Mały, rodzinny, daleko od
      hałaśliwej ulicy, z basenem.
      Z wycieczek z biurem polecam Santorini (drogo, ale warto). Wąwóz Samaria też
      podobno świetny, ale nie na upał (byłam w lipcu)
    • Gość: ala666 Re: Kerta z Big Blue IP: 212.244.167.* 25.06.03, 14:05
      Byłam w hotelu Armonia w zeszłym roku.
      Uwżam, że hotel za cenę jaką proponuje BIG BLUE jest OK.
      Duży plus, że jest bezpośrednio przy plaży, miejsce cihe i spokojne + basen na
      terenie hotelowym (może trochę zbyt mały ale głęboki).
      Natomiast śniadania są tragiczne - może od zeszłego roku uległy poprawie bo
      były skargi.
      Na terenie hotelu w nocy brak kogokolwiek z obsługi czy ochrony.
      Nikt cię nie uprzedzi ale zdarzają się kradzieże. Zamykaj okno na noc - do nas
      złodziej dostał się przez balkon jak spaliśmy.
      Na tym samym terenie są rónież apartamenty należące do Armonii w
      przeciwieństwie do hotelu położenie tragiczne przy samej ulicy i całonocnej
      dyskotece.
      Amudara to bardzo dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Krety. Trzeba koniecznie
      wypożyczyć samochód - szukaj biura z Polską obsługą.

Życzę udanych wakacji.
      • Gość: maciek Re: Kerta z Big Blue IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:57
        ..odnośnie wypozyczalni, polska obsługa a cena rozsądna to nie zawsze idzie w
        parze..
        • Gość: mario Re: Kerta z Big Blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 09:55
          porazka!!!!
    • Gość: Neptun Re: Kerta z Big Blue IP: 195.94.201.* 04.07.03, 15:47
      byłam w Ammoudarze z Big Blue w zeszłym roku. Nie wiem skąd ta cała nagonka na
      Big Blue-dla mnie to bardzo dobre biuro. Bardzo fajne miejsce, blisko do plaży,
      a wieczorkiem tez jest co robić, dużo knajpek- szczególnie polecam Saloon-fajne
      dyskoteki. Dla mnie były to jedne z najlepszych wakacji.
    • Gość: batumi Re: Kerta z Big Blue IP: 80.50.20.* 05.07.03, 13:21
      ammudara - nocna mara....zależy za ile kasy tam lecisz , ja byłem za smieszne
      piniadze dlatego nie wybrzydzam , miałem znosny /jezeli chodzi o połażenie /
      hotel stork, o hotelu krótko była klima indywidualna reszte przemilcze,
      armonia to hotel o sredim standardzie wyzywienie podłe wszedzie - ja nic za to
      co zapłaciłem nie spodziwałem sie poszło kupe kasy na napoje i jedzonko dla
      rodziny /3 razy wiecej kasy w sumie poszło niz zapłaciłem w biurze podrózy/
      chocaz inni oszczedzali zajadlai kubki knorra..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka