iwa39 21.06.03, 21:09 Wybieram się z rodziną na Kretę do hotelu Armonia w Amudzrze.Może ktoś tam był.Proszę o opinię. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Annie Re: Kerta z Big Blue IP: *.visp.energis.pl 22.06.03, 23:56 Amoudara jest w porządku pod jednym względem - blisko Heraklionu i Knossos, można dojechać podmiejskim autobusem i nie zawracać sobie głowy zorganizowanymi wycieczkami, ktore nie dość, że upiornie drogie , to jeszcze biegają pędem i trudno coś zobaczyć. Ja w sumie pojechałam tam dla Muzeum archeologicznego w Heraklionie (byłam tam za 4 godziny, klimatyzacja, super). No, ale to już zależy co kto lubi. Jeśli chodzi o samo miasteczko, niezbyt ciekawe, plaża też średnia. Dużo knajpek, tak, że lepiej nie brać wyżywienia (zwłaszcza obiadów). Samego hotelu nie znam. Ja byłam w Handakas. Mały, rodzinny, daleko od hałaśliwej ulicy, z basenem. Z wycieczek z biurem polecam Santorini (drogo, ale warto). Wąwóz Samaria też podobno świetny, ale nie na upał (byłam w lipcu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala666 Re: Kerta z Big Blue IP: 212.244.167.* 25.06.03, 14:05 Byłam w hotelu Armonia w zeszłym roku. Uwżam, że hotel za cenę jaką proponuje BIG BLUE jest OK. Duży plus, że jest bezpośrednio przy plaży, miejsce cihe i spokojne + basen na terenie hotelowym (może trochę zbyt mały ale głęboki). Natomiast śniadania są tragiczne - może od zeszłego roku uległy poprawie bo były skargi. Na terenie hotelu w nocy brak kogokolwiek z obsługi czy ochrony. Nikt cię nie uprzedzi ale zdarzają się kradzieże. Zamykaj okno na noc - do nas złodziej dostał się przez balkon jak spaliśmy. Na tym samym terenie są rónież apartamenty należące do Armonii w przeciwieństwie do hotelu położenie tragiczne przy samej ulicy i całonocnej dyskotece. Amudara to bardzo dobre miejsce wypadowe do zwiedzania Krety. Trzeba koniecznie wypożyczyć samochód - szukaj biura z Polską obsługą. Życzę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Kerta z Big Blue IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.06.03, 09:57 ..odnośnie wypozyczalni, polska obsługa a cena rozsądna to nie zawsze idzie w parze.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mario Re: Kerta z Big Blue IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.03, 09:55 porazka!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Neptun Re: Kerta z Big Blue IP: 195.94.201.* 04.07.03, 15:47 byłam w Ammoudarze z Big Blue w zeszłym roku. Nie wiem skąd ta cała nagonka na Big Blue-dla mnie to bardzo dobre biuro. Bardzo fajne miejsce, blisko do plaży, a wieczorkiem tez jest co robić, dużo knajpek- szczególnie polecam Saloon-fajne dyskoteki. Dla mnie były to jedne z najlepszych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: batumi Re: Kerta z Big Blue IP: 80.50.20.* 05.07.03, 13:21 ammudara - nocna mara....zależy za ile kasy tam lecisz , ja byłem za smieszne piniadze dlatego nie wybrzydzam , miałem znosny /jezeli chodzi o połażenie / hotel stork, o hotelu krótko była klima indywidualna reszte przemilcze, armonia to hotel o sredim standardzie wyzywienie podłe wszedzie - ja nic za to co zapłaciłem nie spodziwałem sie poszło kupe kasy na napoje i jedzonko dla rodziny /3 razy wiecej kasy w sumie poszło niz zapłaciłem w biurze podrózy/ chocaz inni oszczedzali zajadlai kubki knorra.. Odpowiedz Link Zgłoś