Dodaj do ulubionych

***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( ****

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 11:51
Witam,
przed 10 dniami przegladalem Forum w sprawie opinii o Ecco Holiday. Widzialem
mnostwo zlych opinii Klientow i stawiajace E.H. w jeszcze gorszym swietle
odpowiedzi pracownikow tej firmy (czset wulgarne), nie majacych odwagi sie
ujawnic (ale to kwestia kultury badz tez jak sie gwarowo mowi "posiadana
jaj"). Pomimo tego zaufalem E.H. i jej przedstawicielom (W-wa kolo kina
Atlantic) i pojechalem z nimi na Krete... Prosze Panstwa-pomylki i potkniecia
zdarzaja sie kazdemu ale tyle co E.H. to jest po prostu niemozliwe. Obsluga
niekompetentna (piloci/animatorzy) kontrahenci miejscowi - prawdopodobnie
wybierani wg. klucz "byle taniej". Coz przygod i nieprzyjemnosci cale
mnostwo.Efekt - wsiadlem w samolot wczesniejszy i wrocilem do Polski - a na
to nie kazdego stac, tak wiec jeszcze raz DRODZY PANSTWO PRZESTRZEGAM. W
przypadku E.H. na umowie powinna znalezc sie klauzula jak na papierosach ;-))
to moze byc szkodliwe.
Wszystko to wyglada jak generalna polityka firmy - przeciez wszyscy chcemy
wypoczac - a tak w przyszlym roku f-ma Ecco Holiday zmieni nazwe na Word of
Ecco i historia powtorzy sie od nowa.

Milosz Czechowski
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: 217.153.104.* 21.07.03, 14:05
      Możesz napisać w którym miejscu z nimi byłeś a także o przygodach, które Cię
      spotkały? Wybieram się z nimi w sierpniu do Agii Pelagii i trochę zmroził mnie
      Twój list
      • Gość: milosz Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 14:48
        Niestety Agia Pelagia:-(( Przykro mi.
        Short story:
        ?do wyboru sa dwa hotele Blue Bay, Blue Bay Artemis oraz Harris. Z opinii
        agenta "Harris jest bardziej kameralny..." - zart. Warunki jak w naszym
        schronisku. Rzeczywistosc niezgodna z prawda-jest okropny, widok tylko z jednej
        strony jest istotnie sliczny, pokoje obskurne i co najgorsze mnostwo schodow-do
        mojego pokoju mialem ponad 80 ;-)) Nie sa to hotele tej samej klasy, nie sa to
        hotele tego samego wlasciciela-tylko zarzadca jest ten sam, do plazy jest duzo
        dalej.Blue Bay jest OK. Sam dogadalem sie z management i doplacilem i zmienilem
        hotel na Blue Bay Artemis (maly hotel obok duzego Blue Bay)
        ?obsluga polskich rezydentow - brak,
        ?w hotelach doplaty za: klime 4euro, lodowke 2e, schowek ok. 1e, napoje
        (wszystkie) podczas obiadokolacji
        ?jedzenie: w Hotelu Harris - makabryczne, w Blue Bay lepiej - sniadania bardzo
        skromne (dieta 500 kalorii:-)) obiadokolacje duzo lepsze-koniecznosc doplaty za
        wszelkie napoje
        ?rezydentka - arogancka i niemila
        ?obsluga hotelu Blue Bay jest niemila i niesolidna-gubia paszporty i vouchery
        na bilety lotnicze,dla Panstwa z Poznania nie bylo pokoju i wezwali policje(!)
        Oszukuja przy wydawaniu reszty - regula
        ?wycieczki - lepiej podjechac do Heraklionu i samemu wykupic (relacja cen
        48Euro w miescie do 80Euro Ecco)
        ?no i powrot - mial byc w nocy z niedzieli na poniedzialek (o 3 rano)odbyl sie
        w trybie przyspieszonym w sobote:-(
        i mnostwo drobiazgow o ktorych nie warto pisac - moze jestem zbyt wymagajacy ;-
        ))
        Milosz
        • zebroid Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** 21.07.03, 15:26
          z tego co wiem to napoje do kolacji zawsze/prawie zawsze (nie licząc all inc.)
          są płatne dodatkowo. A że śniadania w większości kontynentalne to też żadna
          nowość.
          • Gość: Milosz Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.03, 17:06
            Tak - wiem, ze sie placi. Lecz mowie o niezgodnosciach informacji . Natomisat
            jesli chodzi o sniadanie kontynentalne (a zdarzylo mi sie jesc takowe w paru
            miejscach na swiecie) to niestety slowo "kontynent" odnosi sie chyba do Afryki
            i to tej dotknietej glodem - menu (szwedzki stol): zolty ser, wedlina parowkowa
            maslo, bylka, platki...
        • Gość: satrep Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 11:53
          DRODZY PANSTWO!!!Oto Milosz!Milosz- obiezyswiat, turysta kompletny.Co za
          bezczelne greckie typy kaza placic mu za napoje przy opcji HB!!!?Przeciez
          nigdzie na swiecie poza AGIA PELAGIA tak nie ma.A do tego ( ludzie!!! )platny
          sejf!!!W harrisie turysta Miłosz wybrzydza na schody ( 80 stopni sie
          doliczył),w Blue Bay to dopiero sa oszusci!!!I nasz Mił(y)osz turysta
          zbuntowany nie moze znalezc sobie miejsca poza swoim PACANOWEM!!!
        • Gość: satrep Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:03
          A do tego nasz miłoszek to klamczuszek bo najpierw napisal ze stac go bylo na
          odwazny czyn i z wlasnej woli wrocil wczesniej, po czym opisuje ze jego powrot
          wbrew jego woli przyspieszono o dwie godziny!!!!I ci zdziercy z Ecco za
          wycieczki fakultatywne biora wiecej niz lokalne biura.Zapomniał jednak ze ci
          zdziercy daja mu " polskojezycznego" pilota miedzy innymi, bo przeciez nasz
          turysta miłosz nie zna innego, a pewnie biura niemieckie,brytyjskie czy
          skandynawskie doplacaja klientom swoim do tych parszywych wycieczek.To przeciw
          Miłoszowi-Polakowi powstały wysokie gory na krecie i zmuszono go do
          pokonywania 80 stopni!!!Załoze sie ze Niemcy nie mieli stopni w tym hotelu bo
          im biuro zorganizowało windy!!!A jedzenie to ten Francuz ze stolika obok mial
          lepsze bo wszystko przeciw nam-turystom z POLski!!!!
          • Gość: Milosz Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:56
            Wrocielm wczesniej. Natomiast o dalszych perypetiach wiem od moich przyjaciol
            ktorzy zostali.
            Pozdrawiam
            Milosz
        • Gość: Betinka Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 22.07.03, 14:20
          Nie mam zamiaru krytykować twoich oczekiwań -Twoje prawo, ale proszę zrób taki
          mały rachunek sumienia: dowiedz się ile kosztuje przelot samolotem w 2 strony
          na Kretę, dodaj do tego oczywiscie przejazd do hotelu (x2), ubezpieczenie
          zdrowotne jak i bagażu, opłaty lotniskowe, doba w hotelu w którym byłeś
          (+śniadanie i cena za ser i wędlinę w sklepie u nich) ....i swój czas
          poświęcony na rezerwacje i zgranie w terminie- i teraz spójrz na swój dowód
          wpłaty (nie wnikam czy to ecco czy co innego).
          PS> Dodam tylko że ja nie miałam wyboru wędliny parówkowej i sera, było albo to
          albo to .no i dżemik i byłam szczęśliwa ....(po raz kolejny)
          Możliwe że jesteś bardziej wymagającym człowiekiem ale relatywnie do tego wykup
          wypoczynek.
          • Gość: brrrrr Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:23
            bravo Betinka!!!!Trafny komentarz do tego jak beznadziejni potrafia byc polscy
            turysci bez wzgledu na to z jakim biurem podrozuja:neckermann,tui,ving, ecco,
            scan holiday, big blue itd.Zawsze te same problemy, zawsze zacietrzewienie,
            awantury o dobe hotelowa,kompleksy nizszosci w stosunku do innych
            nacji,petycje, reklamacje,pisma zbiorowe,interwencje w ambasadach bo pan mial
            w hotelu x tylko serek i wedlinke, egoizm, weszenie spisku, brak ogłady a przy
            tym chamstwo, buraczyzna i niejednokrotnie ( tu przepraszam tych
            inteligentnych)glupota, glupota,glupota.
            pozdrawiam
        • Gość: Sławek Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: 217.153.104.* 23.07.03, 11:13
          Miłosz,
          Ja już opłaciłem wczasy właśnie w Blue Bay w sierpniu. Chciałbym skorzystać z
          Twoich doświadczeń z pobytu na Krecie, a dyskusja na tym forum poszła w takim
          kierunku, że ... szkoda gadać. Wolę Cię więc o kilka rzeczy zapytać poprzez
          korespondencję mailowa. Przyślij mi, jesli znajdziesz chwilę czasu, swojego
          maila i zadam Ci kilka pytań.
          Mój adres: slawekm4@poczta.onet.pl

Pozdrawiam
          Sławek
          • Gość: maciek Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:24
            pewnie Sławku uwazasz, że lepiej nakręcać się wzajemnie.Skąd ja to znam?Zycze
            udanych wakacji.Maciek C.
    • Gość: me Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 11:42
      jestes gosciu zalosny, przez wiele lat bylem rezydentem i pilotem i raz na
      jakis czas zdarzaja sie takie kwiatki jak TY, co to nic im sie nie podoba,
      placa malo, a chcieliby wiele.To nie TY powinienes osrtrzegac, lecz wszystkie
      biura powinny WYSTRZEGAC sie takich jak TY.Po co Ty w ogole jezdzisz na
      wakacje??!!Siedz w domu - tu cie nic przykrego nie spotka.Pisze to w imieniu
      wszystkich rezydentow wszystkich biur podrozy, ktorym tacy jak TY psuja urlop
      innym turystom, drecza pilotow i przeszkadzaja im pracowac dla wszystkich,
      bedac w glebokim przekonaniu, ze tylko ty zasluzyles na uwage.A potem masz
      jeszcze tupet pisac brednie.Zaszyj sie lepiej ze swoja kwasna mina gzdies w
      lesie, aby innym nie psuc wakacji.Przykry jestes do bolu.
      • Gość: madzia Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.nsm.pl 22.07.03, 11:56
        zgadzam sie z me.
        jak sie placi malo nie ma sensu oczekiwac warunkow jak w 5***** hotelu.
        zreszta nawet jesli wszystko bylby w porzadku zawsze znajdzie sie ktos taki jak
        ty ktoremu sie nic nie bedzie podobalo. "umili" pobyt wszystkim!
        zreszta jak chciales miec bog wie co to trzeba bylo jechac gdzies w inne rejony
        krety ( zepewniam cie ze rowniez bardzo tanio - jesli oczywiscie wybrales
        oferte last minute) a nie w okolice heraklionu, gdzie jest o wiele gorzej niz
        np w rejonie Chanii.
        pozdrawiam
      • Gość: pablo Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: 195.117.77.* 22.07.03, 11:59
        Miłosz podpisał sie swoim imieniem i nazwiskiem, Ty - żałosnym "pseudonimem".
        Nie jestem zaangażowany w temat, ale nie ulega dla mnie zadnej wątpliwości, kto
        ma rację, zakompleksiały człowieczku (przez bardzo małe "c")... Mam nadzieję,
        iż nikt z Uczestników tej dyskusji nigdy nie spotka cię w żadnym miejscu na
        świecie, pewnie i tak zresztą jesteś nieosiągalny dla "swoich" turystów,
        jeszcze chcieliby, abyś im pomógł...

Nie zabieraj Ludziom czasu swoimi bredniami, chamskim językiem, prymitywnym
        spojrzeniem na świat, mentalnością przysłowiowego "obszczymura"....

Kreślę się bez żadnego szacunku i najmniejszych oznak poważania
        Paweł Szelhaus
        • Gość: me Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:08
          do szelhausa!!!Zydowskie nazwisko-zydowskie odzywki i mentalnosc!!!SEE you w
          Twoim Izraelu!!
          • Gość: pablo Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: 195.117.77.* 22.07.03, 12:53
            Myslę, iz twoja ksywka dokładnie oddaje stan twojego umyslu, tudzież język,
            którym starasz sie wyartykułować swoje tzw. myśli. Próżne jednak twoje wysiłki.
            Bełkot pozostanie bełkotem.
            Uprzejmie informuję, iż dyskutuję tylko z równymi sobie lub mądrzejszymi (od
            nich mogę się wiele nauczyć) - ty niestety nie spełniasz żadnego z tych
            warunkow.
            Żegnam więc -
            Pawel Szelhaus
            • Gość: me Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 13:16
              madrzejszych od ciebie pewnie znalazlbym bez trudu, a twoj styl razi
              pseudointelektualizmem wyrazanym poprzez slownictwo typu "obszczymurek".
              A jeśli chcesz to zawsze mogę Ci dać satysfakcje innego rodzaju czyli spotkac
              sie z toba i po mesku wyjasnic to czego nigdy w swej subtelnosci nie
              zrozumiesz.PAAA!!!
          • Gość: iii Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.riz.pl / 192.168.36.* 01.08.03, 11:55
            tia... i tutaj wychodzi z kim mamy do czynienia... popatrz najpierw na
            siebie ....
        • Gość: yo Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:24
          to sie kreśl jak tak bardzo chcesz i zanim zaczniesz rzucac inwektywy to
          sprawdzaj w ktorym kierunku , aby nie trafiely w ciebie bo sie tylko
          osmieszyles.
        • Gość: me Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:34
          Cos mi sie mocno zdaje ze nasz Miłoszek-turysta to ta sama osoba co Ty!
          Zarzucasz mi ze sie nie ujawniam, natomiast Ty "bohaterze" wystepujesz na
          forum pod dwoma nazwiskami i pewnie pod niejdnym jeszcze zabierzesz na tym
          forum swoj marny glos.A jesli ci tak bardzo zalezy to prosze bardzo-moge sie
          przedstawic-David Backham (tak samo prawdziwe jak twoje)
          • Gość: Jeep Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: hpcache:* 22.07.03, 12:55
            Coś mi się zdaje, że to jakaś podpucha. Popatrzcie -Miłosz ma ten sam adres ip
            co satrep, me i yo. O co tu chodzi? Ktoś atakuje sam siebie?
            • Gość: Milosz Re: ODP: ME ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:13
              Nie. Adres jedynie identyfikuje posiadacz neostrady. A powyzsza dyskusja
              pokazuje nie tylko "watpliwa "oferte biura ale takze "watpliwych" jej
              pracownikow - co powinno dac do myslenia nam (uczestnikom forum) ale takze
              managementowi firmy E.H.

Milosz Czechowski (a juz na pewno nie ME, Yo itd. czyli bardzo odwazni
              uczestnicy tej dyskusji posiadajacy tylko tak oryginalne nicki;-)))
    • Gość: Maryska Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 12:20
      Jak czyta sie takich ludzi jak Ty Miłoszu to traci się cały entuzjazm na
      wyjazdy gdziekolwiek.Smutne :(
      • Gość: karmelek A miało być ostrzeżenie IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 22.07.03, 15:04
        Moi drodzy,
        człowiek (czytaj Miłosz) chce Was ostrzec przed korzystaniem z biura, które co
        innego wypisuje w swojej ofercie a co innego zapewnia, a wy go obrzucacie
        błotem. Pewnie, że następnym razem skorzysta z droższej wycieczki, ale napewno
        również z innego biura. Dlaczego? Bo droższe wycieczki z biura Ecco będą
        również źle i nieadekwatnie do ceny przygotowane.
        Pozdrawiam
      • Gość: Milosz Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:39
        > Jak czyta sie takich ludzi jak Ty Miłoszu to traci się cały entuzjazm na
        > wyjazdy gdziekolwiek.Smutne :(

Przykro mi. Ale w duzej mierze jest to zasluga nierzetelnych i nieuczciwych
        ludzi - przedsiebiorcow, ktorzy tak a nie inaczej prowadza "biznes". Z
        doswiadczenia wiem, ze czesto tacy ludzie - przedsiebiorcy sa nie tylko nie
        fair w stosunku do nas Klientow ale czesto takze dla wlasnych pracownikow/
        wspolpracownikow a oni dla nas itd, itd. Rozpoczynajac ten watek chcialem
        zaoszczedzic nieprzyjemnosci uczestnikom forum. Ciesze sie, ze moj osad E.H.
        nie jest osamotniony (oj byo juz sporo o EccoHoliday na formu., bylo...
        www1.gazeta.pl/forum/794674,30353,794652.html?f=193&w=5809718 ) i pokazal takze
        na jakim poziomie dyskutuja inni uczestnicy (Me, Yo itd) co tylko potwierdza to
        co napisalem na poczatku.

Mimo wszystko zycze wszystkim wspanialych wyjazdow z uczciwymi firmami, milymi
        i kompetentnymi opiekunami tak by wspominac wakacje ale od tej dobrej strony
        (czyi najczesciej tej obiecanej w ofercie).

Milosz Czechowski
        • Gość: mirko Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:00
          A może polecisz mi biuro, z ktorym moglbym gdzies poleciec a ktore nie bylo
          negatywnie opisane na tym forum????!!!!To ze Tobie sie nie podobało Miłoszu
          nie oznacza, ze masz monopol na ogolne oceny jakiegos biura.To moze byc tylko
          ocena subiektywna.Ja np. bylem z dziewczyna w hotelu Harris, wyobraz sobie z e
          wlasnie z ECCO i jakos nie mam takich beznadziejnych wrazen.A wiesz dlaczego?
          Bo nie przeszkadzalo mi ze musze chodzic po schodach, bo nie przeszkadzal mi
          dzemik everyday itd.I musze przyznac ze nie raz podrozowalem na roznych
          kierunkach i z roznymi biurami i byly gorsze wpadki( ty w zasadzie zadnej
          powaznej nie wymieniasz) ale do glowy mi nie przyszlo aby odsadzac od czci i
          wiary wszystko i wszystkich.Jeden uwielbia Majorke a drugi stwierdzi ze to
          wyspa pelna Niemcow i brzydkich hoteli.Ale nie mozna jednoznacznie stwierdzic
          ze jest be lub cacy.Jestes nieobiektywny i radze forumowiczom, aby wszyskie
          zle opinie o biuracz dzielili przez dwa a nawet cztery.
          • Gość: Milosz Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 18:11
            Masz w 100% racje. Istotnie wrazenia sa kwestia gustu. jednak ten watek
            rozpoczalem majac na uwadze CELOWE WPROWADZANIE KLIENTOW W BLAD. I nie roszcze
            sobie prawa do oceniania biur - to takze kwestia ludzi. Niygdy bym nie
            rozpoczal dyskusji (ktora swoja droga chyba nie warto ciagnac) gdyby oferta
            przedstawiana przez przedstawiciela E.H. byla prawdziwa. I nie jest kwestia
            tego czy cos bylo czy nie, czy mi sie podoba czy nie, ale kwestia uczciwosci. I
            tu jest pies pogrzebany. Zreszta napisalem - wszystkim zdarzaja sie potkniecia.
            prosze przejzyj takze stare posty na forum dot. E.H. moze to uzupelni obraz.
            Ot co.
            Milosz
            PS
            podrozowalem z Vingiem, Cook, TUI...czasem bylo lepiej czasem gorzej jak w
            zyciu.
            • Gość: przejrzysty neoplus.adsl.tpnet.pl IP: *.net36.samart.co.th 23.07.03, 13:10
              Czy zauważyliście, że niemal wszyscy obrońcy EH piszą z jednego IP:
              neoplus.adsl.tpnet.pl? Cóż, każdy ma prawo bronić swoich interesów.

Gość portalu: Milosz napisał(a):

> Masz w 100% racje. Istotnie wrazenia sa kwestia gustu. jednak ten watek
              > rozpoczalem majac na uwadze CELOWE WPROWADZANIE KLIENTOW W BLAD. I nie
              roszcze
              > sobie prawa do oceniania biur - to takze kwestia ludzi. Niygdy bym nie
              > rozpoczal dyskusji (ktora swoja droga chyba nie warto ciagnac) gdyby oferta
              > przedstawiana przez przedstawiciela E.H. byla prawdziwa. I nie jest kwestia
              > tego czy cos bylo czy nie, czy mi sie podoba czy nie, ale kwestia uczciwosci.
              I
              >
              > tu jest pies pogrzebany. Zreszta napisalem - wszystkim zdarzaja sie
              potkniecia.
              >
              > prosze przejzyj takze stare posty na forum dot. E.H. moze to uzupelni obraz.
              > Ot co.
              > Milosz
              > PS
              > podrozowalem z Vingiem, Cook, TUI...czasem bylo lepiej czasem gorzej jak w
              > zyciu.
              • Gość: paul Re: neoplus.adsl.tpnet.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:20
                ta podejrzliwosc wszystkich o wszystko przyprawia mnie o mdłości.A co do prawa
                do obrony interesów to "przejrzysty" masz rację - każdy ma prawo do obrony tym
                barzdiej tutaj gdzie kazdy moze podszyc sie pod kazdego, prawda?
    • Gość: lover Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:33
      nasuwa sie wniosek ze nie nalezy jezdzic z zadnym biurem czytajac forum
      turystyczne.Wszestkie biura to wedlug Was oszusci i zlodzieje.A ja naiwnie
      myslalem ze znajde na tym forum raczej zachete do zwiedzania ciekawych
      kierunkow lub porady, a nie tylko wypociny zakompleksionych frustratow!!!
      Ludzie-zmiencie mentalnosc przede wszystkim i nastawienie do zycia a
      zobaczycie jak wspaniale moga byc wakacje nawet jesliby ktos bardzo staral sie
      nam je zepsuc, nawet jesli jest 1km do plazy zamiast 100m, nawet jesli nie
      wiedzielismy ze w morzu moze byc fala i nawet jesli myslelismy ze komary zyja
      tylko w Polsce.
    • Gość: konrad Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.03, 17:45
      mnie postawa Miłosza na tym forum zasmuciła i nigdy nie chciałbym byc z nim na
      wakacjach ,a nawet leciec samolotem,autobusem....takich jak Miłosz jest
      niestety 50% naszych turystow.Co za negatywne nastawienie juz nie tylko do
      hotelu,ale takze miejsca, samolotu,wycieczek, rezydentow,Grekow,a nawet
      szukanie w kazdym z forumowiczow , który ma inne zdanie,pracownikow Ecco
      holiday.Człowieku wyluzuj bo zwymiotuje zaraz!!!I zebyz nie podejrzewal mnie o
      to jestem czlonkiem zarzadu Ecco Holiday to sie przedstawie.

Konrad Konieczny-Warszawa
      • Gość: linzy Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.acn.waw.pl 22.07.03, 18:34
        1 - jesli pan milosz jest obiezyswiatem, nie wiem, szczerze mowiac, dokad
        jezdzi. niech wiec bedzie na tyle uprzejmy i sprawdzi, co to jest 'sniadanie
        kontynentalne', a potem mowi, ze to 'afrykanskie' - swoja droga, co roku
        wyjezdzam z roznymi biurami i slowo daje, zawsze musi sie trafic ktos,
        kto 'inteligentnie' nawiaze do 'ciekawe z jakiego kontynentu?'.... czlowieku,
        zalosny jestes.

2 - napoje zawsze sa plane do obiadokolacji. jesli pan milosz mial wczesniej
        inaczej, musialobyc to ALL INCLUSIVE (chyba troche drozej, niz ceny ECCO, co,
        panie obiezyswiecie?)

3 - internet jest w glownej mierze medium anonimowym, wiec nie rozumiem, skad u
        uczestnikow forum nagle taka chec podpisywania sie imieniem i nazwiskiem? nie
        rozumiem, szczerze mowiac i argumenty w stylu 'no bo milosz sie podpisal, a ty,
        sie wstydzisz i nie chcesz' sa kompletnie niedorzeczne.....

pozdrawiam wszystkich obiezyswiatow i mam nadzieje, ze choc niektorzy (np
        milosz) docenia caravaning na mazurach. zycie stanie sie prostsze.
      • Gość: Jeep Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: hpcache:* 23.07.03, 11:46
        Ja wiem dlaczego Polacy narzekają na biura podróży. To przez ich brak
        solidności i rzetelnej informacji. Gdyby turyści wiedzieli dokładnie co ich
        spotka na miejscu nie mieliby pretensji. Jednak co innego niż obiecywano
        okazuje się na miejscu. To tak, jakby zatrudnić firme żeby zbudowała garaż po
        czym kiedy zapłacicie, ona wybudowała wam wychodek i to bez mozliwości
        reklamacji. I to budynek i to budynek. Niestety nasze biura podróży podchodzą w
        ten sposób do tematu i nie dziwię się rozżaleniu coraz większej liczby Polaków.
        To już nie są fanaberie wybrednych turystów, ale nierzetelność biur. Napreawdę
        nie brońcie ich bo nie są bez winy.
        • Gość: malak Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 12:22
          jak zwykle prawda lezy posrodku-i biura i nasi turysci nie sa bez winy, a
          spojrz tylko co sie dzieje na forum turystycznym :kwasne zwierzenia i nic
          wiecej i wierz mi, ze to w duzej mierze zalezy od nas samych czy czy wrócimy z
          wakacji zadowoleni czy nie.
        • Gość: me Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 12:24
          wiecej takich turystow jak Miłoszek i niebawem nie bedzie z kim latać na
          wakacje.Pozdrawiam wszystkich "Miłoszowatych"
          • Gość: Jeep Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: hpcache:* 23.07.03, 12:37
            Czytając wypowiedzi ludzi typu "me" mam poważne wątpliwości czy to rzeczywiście
            bezstronna osoba. Ta agresja z jaką atakuje turystów... Jaki by ten turysta nie
            był, zasługuje na szacunek, a przynajmniej nie lżenie i wyzywanie od żydostwa.
            Czyżby to był poziom pracowników Ecco Holiday? Jeśli tak to nie mogę po tym
            biurze spodziewać się niczego dobrego. Nigdy z nimi nie leciałem, ale jeśli
            mają takie metody ... to słusznie zauważył "me" że niedługo nie będą mieli z
            kim podróżować.
            • Gość: bbc Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 14:14
              BBC - NO COMMENTS
              • Gość: Jeep Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: hpcache:* 23.07.03, 14:26
                Skoro nie masz nic do powiedzenia to po co w ogóle piszesz no comments. I co to
                znaczy te twoje bbc
        • Gość: betinka Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.mragowo.sdi.tpnet.pl 01.08.03, 14:26
          tak się przyjęło porównywać oferty biu do samochodów że i ja się pokuszę...
          kupujesz malucha- płacisz mało ale czy będziesz oczekiwał że będzie miał
          elektrycznie opuszczane szyby??? albo że nie jedzie z taką predkoscią jak
          inny?? przecież to też samochód- to w Twoim interesie jest wiedzieć co oferuje
          Ci dana marka dany model a nie że dealer Fiata (przepraszam) powie:"wiesz co
          człowieku idź lepiej do salonu..."aaaaa" bo oni mają fajniejsze samochody.
          Wielokrotnie wspominałam na tym forum- wiedza , wiedza i jeszcze raz
          wiedza....jeżeli wyjazd się nie odbedzie to fakt to jest powód do wrzasków..
          pozdrawiam i życzę udanych wyjazdów
    • Gość: me Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 11:24
      brawo Miłoszek!!!Miłoszkowi naszemu grzecznemu zrobiło sie smutno, że jego
      post wczorajszy spada na dno poniewaz wchodza nowe,ciekawsze.A zatem nasz
      Miłoszek-obieżyświat postanowił z tym samym tekstem jeszcze raz wstapić na
      piedestał.I znów jest w centrum zainteresowania nasz frustracik!Miłosz zawsze
      pierwszy!!!
      • Gość: linzy Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 11:30
        Gość portalu: me napisał(a):

> brawo Miłoszek!!!Miłoszkowi naszemu grzecznemu zrobiło sie smutno, że jego
        > post wczorajszy spada na dno poniewaz wchodza nowe,ciekawsze.A zatem nasz
        > Miłoszek-obieżyświat postanowił z tym samym tekstem jeszcze raz wstapić na
        > piedestał.I znów jest w centrum zainteresowania nasz frustracik!Miłosz
        zawsze
        > pierwszy!!!

przepraszam - pijesz do mojego postu?
        jesli tak, to sorry, ze w ogole wplatalam sie w dyskusje. zostalam skutecznie
        odstraszona od brania udzialu w forum.

pozdrawiam.
        pozdrawiam.
        • Gość: me do linzy Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.03, 12:27
          nie pije do Twojego postu Linzy.Zle odebralas moj, pije do Miłoszka:)
    • catinka Re: ***Uwaga*** Ecco Holiday:-(( **** 10.08.03, 11:35
      Masz świętą rację podzielam twoja opinię

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka