Dodaj do ulubionych

A U S T R I A

IP: 62.47.57.76, 195.3.96.* 25.03.01, 14:20
W tym pieknym kraju mozna znalezdz kazda forme wypoczynku poza morzem. O kazdej
porze roku znajdzie ktos cos dla siebie. Wystarczy miec 2000 zl/osobe na
tydzien i nie odzywac sie po Polsku, a urlop moze byc udany.
Obserwuj wątek
    • Gość: Schmitt Re: A U S T R I A IP: 212.244.106.* 02.04.01, 14:28
      Gość portalu: doris napisał(a):

> W tym pieknym kraju mozna znalezdz kazda forme wypoczynku poza morzem. O kazdej
      >
      > porze roku znajdzie ktos cos dla siebie. Wystarczy miec 2000 zl/osobe na
      > tydzien i nie odzywac sie po Polsku, a urlop moze byc udany.

Czy doris sprzedaje oferty wakacyjne????

• Gość: sebcio Re: A U S T R I A IP: *.telia.com 23.05.01, 20:28
      Co masz na mysli piszac "nie odzywac sie po polsku". Gdziekolwiek jade staram
      sie byc soba. Jesli uwazasz, ze w Austrii nie nalezy mowic po polsku, to
      wystarczajacy powod dla mnie, aby tam w ogole nie jechac.
      Na szczescie bylem kilka razy w Austrii i zapewniam cie, ze slyszalem tam wiele
      jezykow, w tym polski...
      • Gość: Michal Re: A U S T R I A IP: *.telia.com 26.08.01, 12:47
        Bylo ponad 19 lat temu w Berhtersgaden w Ober Bayern . Mieszkalismy na campingu
        w przyczepie.Przyczepa posiadala napis Nord Kapp, niemcom to imponuje
        dostalismy miejsce na frocie aby wszyscy mogli sobie obejrzec. Na samochodzie
        osobowym mialem natylniej szybie dekaler z napisem Solidarnosc.Rejestracja byla
        szwedzka,mimo to bardzo duzo niemcow przychodzilo wypytywac o kraj o ludzi,
        Wychwalajac odwage narodu itp. Dzieci byly male i mowily miedzy soba po
        szwedzku z rodzicami czyli z nami po polsku. Syn zaczal bardzo szybko lapac
        niemiecki mial 2.5 roku i jak wysylalem go do kiosku po maslo czy bulki ,mleko
        swietnie sobie dawal rade i pewnego razu ja rozmawialem na glos po polsku i
        uslyszala starsza kobieta sprzedajaca w kiosku. Cos kupowalem a ona sie
        nachylila i calkiem dobra polszczyzna zaCZYNA OPOWIADAC ach polska to piekny
        kraj bylismy razem z mezem; pytam sie kiedy; a w czasie wojny maz mial sluzbe
        tylowa a ja bylam z nim nauczylam sie po polsku on tez potrafi.Mnie zatkalo
        oczym rozmawiac, ale okazali sie bardzo sympatyczni , ale niestety ciho
        rozmawiali po polsku. My jak jestesmy w Austri normalnie glosno rozmawiamy po
        polsku, olewamy ich totalnie o dziwo po kazdym pobycie do domu przychodza
        zyczenia swiateczne. Dzisiaj jest wygodnie i zaczyna sie juz internet uzywac do
        wszystkiego i wszedzie. Pzdr. Michal

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka